Lainasiirto voi maksaa sinulle enemmän kuin uskotkaan! Ota selvää, kuinka vältät piilomaksut ja säästät paljon

Loan transfer might cost you MORE than you think! Find out how to avoid hidden charges and save big!

Pankit yrittävät usein houkutella asiakkaita lainasaldon siirtomahdollisuudella tarjoamalla erilaisia ​​etuja, joilla he houkuttelevat heitä siirtämään lainansa muista pankeista. Lainaamiseen asetettujen normien mukaan voit siirtää minkä tahansa lainatyypin, oli se sitten asuntolaina tai henkilökohtainen laina, pankista toiseen.

Lainanottaja valitsee yleensä lainansa siirron tai uudelleenrahoituksen, kun hän saa paremman tarjouksen toiselta pankilta. Tämä voi sisältää alhaisemman koron tai muita edullisia ehtoja. Siksi lainanottajan ensisijainen tavoite lainansiirron valinnassa on vähentää kokonaisvelkataakkaa.

Miten lainasaldon siirto toimii?

Kun siirrät lainasi pankista toiseen, uusi pankkisi maksaa pois nykyisen lainasi. Jos nykyinen lainasi sisältää ennakkomaksulausekkeen, sinun on kannettava nämä kulut. Lisäksi saatat joutua maksamaan uuden lainasi käsittelykulut. Kuitenkin alhaisemmalla korolla voit säästää tällä rintamalla.

Kun vertaat lainasi korkoa toisen pankin tarjoamaan korkoon ja huomaat maksavasi korkeamman koron, saatat tuntea taipumusta siirtää lainasi pankille, joka tarjoaa sinulle paremman tarjouksen. Vaikka lainasaldon siirto voi mahdollisesti säästää rahaa siirtämällä lainasi alhaisemman koron tarjoavalle lainanantajalle, on tärkeää pohtia, kuinka tämä siirto vaikuttaa luottopisteeseesi ja siirtoprosessin aikana mahdollisesti syntyviin alkukuluihin.

Lainasiirto oikeuttaa uuden kovan luottokyselyn

Kun otat yhteyttä rahoituslaitokseen lainasaldon siirtopyynnön saamiseksi, lainanantaja tavallisen käytännön mukaisesti noutaa luottopisteraportin arvioidakseen sinulle lainaamisen riskiä. Tämä prosessi tunnetaan kovana kyselynä, ja jokainen kova tiedustelu voi aiheuttaa luottopisteesi putoamisen muutamalla pisteellä. Luottokyselyt ovat yksi merkittävistä luottopisteisiisi vaikuttavista tekijöistä.

”Jälleenrahoitus tarkoittaa uuden lainan ottamista olemassa olevan lainan maksamiseksi, mikä vaatii luottotarkastuksen ja voi johtaa vaikeaan luottotietokyselyyn. Aivan kuten luottokorttien saldonsiirrot, jälleenrahoitus voi aluksi alentaa luottopisteitäsi kovan tiedustelun takia, mutta uuden lainan vastuullinen hallinta voi parantaa pisteitäsi ajan myötä alentamalla velka-tulosuhdettasi ja osoittamalla johdonmukaista, oikea-aikaista. maksuja”, sanoo Adhil Shetty, toimitusjohtaja, BankBazaar.com.

Piilotetut maksut lainan jälleenrahoituksesta

Tämän lisäksi lainan siirtoon saattaa liittyä kuluja tai piilokuluja, jotka voivat tehdä siirrosta kalliimman. Siksi on tärkeää ymmärtää täysin kaikki näkökohdat siitä, kuinka luottosaldon siirto voi vaikuttaa luottopisteyksiisi ennen päätöksen tekemistä.

”Voit siirtää useimmat lainat, mukaan lukien asuntolainat ja henkilölainat. Älä siirrä lainaasi usein, sillä siihen liittyy kustannuksia, jotka tekevät prosessista kalliimman. Esimerkiksi henkilökohtaisiin lainoihin liittyy ennakkomaksu. Lainaan liittyy myös käsittelykuluja, oikeudenkäyntikuluja, leimaveroa ja muita lainaan liittyviä maksuja”, Shetty sanoi ja lisäsi, että ellei maksamassasi korossa ole merkittävää yli 0,5-1 prosentin eroa, jälleenrahoitus voi olla ennenaikaista, koska nämä kustannukset syövät kaikki säästöt, joita saatat saada uudelleenrahoittamalla lainaa. Neuvottele myös lainanantajasi kanssa paremmista koroista ennen kuin valitset jälleenrahoituksen, hän neuvoi.

Samankaltaiset artikkelit