Kuusisuuntainen tarjoussota ratkaisee, kuka on Meksikon lähialueen kuningas

TF Administradora Industrial eli Terrafina antaa kokouksessaan tiistai-iltapäivällä osakkeenomistajille tiedot vähintään kuudesta eri yhtiön saamasta ostotarjouksesta. Kolme tarjouksista käyttäisi osakevaihtoa tai fuusiota Meksikon suurimman teollisuuskiinteistöyhtiön luomiseksi. Kaksi tarjousta voi olla käteisenä, mikä antaa sijoittajille mahdollisuuden myydä osakkeitaan ennätyskorkeuksien ympärillä.

Teollisuuskiinteistöt ovat olleet kyynelissä Meksikossa, kun yhä useammat yritykset etsivät tilaa viedäkseen Yhdysvaltoihin. Hype ”nearshoring” -trendin ympärillä on herättänyt osakeemissioelvytyksen maan osakemarkkinoilla. Terrafinan sijoittajat saavat lähiviikkoina paraatin ostotarjouksia osakkeidensa hankkimisesta avoimilla markkinoilta. Jos enemmistö hyväksyy osakeperusteisen Tarjouksena tuloksena oleva yritys on yksi likvideimmistä tavoista sijoittajille pelata nearshoring-teemaa Meksikossa.

Terrafinan osake on noussut 17 % tänä vuonna sen jälkeen, kun tarjoukset alkoivat ilmestyä helmikuussa, ja sen markkina-arvo nousi 1,9 miljardiin dollariin. Meksiko ei ole koskaan nähnyt niin monta kilpailevaa julkista tarjousta yrityksestä samanaikaisesti, toimitusjohtaja Alberto Chretin sanoi.

”Olemme tuntemattomilla vesillä”, Chretin sanoi videohaastattelussa. Hän sanoi, että tarjoajat todennäköisesti parantavat alkuperäisiä ei-sitovia tarjouksiaan, ja hän odottaa, että ensimmäiset tarjouskilpailut julkaistaan ​​markkinoilla toukokuun kahden ensimmäisen viikon aikana, kunnes sääntelyviranomainen hyväksyminen.

Julkisesti julkistettujen tarjousten arvoa on vaikea laskea ja vertailla, koska niihin liittyy erilaisia ​​oletuksia pääomitusasteesta ja tavasta, jolla yhtiöt mittaavat omia varojaan.

Meksikolaiset eläkerahastot ovat valmiita päättämään, mikä tarjous voittaa, koska niillä on noin 50 prosenttia Terrafinan osakkeista, Chretin sanoi. Hän kieltäytyi antamasta tarkempia tietoja, koska eläkerahastojen omistukset eivät ole julkisesti saatavilla. Tarjoukset tarvitsevat 51 % hyväksynnän voittaakseen. Jos eläkesäätiöt eivät pääse yhteisymmärrykseen tarjouksesta, asiat voivat mutkistua ja vähemmistöosakkaat lähtevät taisteluun, hän sanoi. Voi olla useita kierroksia, jos tarjoukset eivät saavuta 51 prosenttia.

Maan muiden kiinteistösijoitusrahastojen osaketarjoukset tai espanjaksi Fibras – Prologis Property Mexico, Fibra Uno Administracion, Fibra Macquarie Mexico ja Fibra MTY – tarjoavat erilaisia ​​etuja.

Prologisin tukena on maailman suurin teollinen REIT, Prologis Inc. Sen 47 miljoonan neliömetrin (4,4 miljoonan neliömetrin) varastoissa ja teollisuuspuistoissa lisäksi se tarjoaa noin 10 miljoonaa lisää varastoa valmisteilla. Tämän kaupan laajuutta kääpiyttää Fibra Unon tai Funon monimutkaisempi fuusiotarjous. Latinalaisen Amerikan suurin REIT haluaa siirtää kaikki teollisuuskiinteistönsä Terrafinaan.

Funo, jolla on myös valtavia toimisto- ja kaupallisia omistuksia, oli pyrkinyt käynnistämään Meksikon suurimman listautumisannin kuuteen vuoteen yli 81 miljoonan neliömetrin teollisuuskiinteistöillä. Uuden osakkeen nimeksi tuli Nearshoring Experts & Technology SC tai Fibra Next, mutta osakkeiden myyntisuunnitelma suistui Meksikon veroviranomaisilta, jotka ovat kieltäytyneet antamasta yhtiölle lupaa listautumiseen.

Sen perustajat, El-Mann-perhe, haluavat nyt uudistaa Fibra Next -suunnitelman siirtämällä sen sijaan omaisuuden jo listattuun ajoneuvoon. Heillä on myös maapankissa noin 65 miljoonaa neliöjalkaa lisää, jotka he haluavat lopulta siirtää uudelle yhtiölle. Toisin kuin muut tarjoukset, Funon sulautumisehdotus edellyttäisi osakkeenomistajien ääntä ostotarjouksen sijaan, Chretin sanoi. Sijoittajat todennäköisesti odottavat näkevänsä muut tarjoukset ennen kuin päättävät äänestää Funon tarjouksesta, Chretin sanoi.

Fibra Macquarie Mexicon ja Fibra MTY:n tarjoukset näyttävät vähemmän houkuttelevilta Itau BBA:n Alejandro Fuchsin mukaan, joka ennustaa joko Prologisin tai käteistarjouksen voittavan. ”Uskomme, että johtoasema tässä kilpailussa on edelleen Prologisin puolella”, analyytikko kirjoitti muistiinpanossa viime viikolla.

Miljardööri saksalaisen Larrean monialayritys Grupo Mexico SAB ovat meksikolaisten sanomalehtien kolumnistit ilmoittaneet osallistuvan tarjouskilpailuun. Viime viikolla analyytikoiden kanssa käydyssä puhelussa Grupo Mexicon johtajat kieltäytyivät kommentoimasta, oliko yritys tehnyt tarjouksen, mutta sanoi olevansa kiinnostunut teollisuuskiinteistöjen ostamisesta.

Eläkerahastot eivät ehkä halua uudelleensijoitusriskiä, ​​joka aiheutuu niin paljon käteistä, sanoi Bradescon BBI:n strategi Rodolfo Ramos. Prologis tai Funo ovat luultavasti voittajia, koska niillä on suurimmat linjat kasvun edistämiseksi, hän sanoi, vaikka hänen näkemyksensä voi muuttua, kun tarjoukset paljastetaan.

”Tällä on erittäin tärkeitä seurauksia niille, jotka päätyvät siihen, ja niille, jotka eivät päädy siihen”, Ramos sanoi.

— Ezra Fieserin avustuksella.

Lisää tämän kaltaisia ​​tarinoita on saatavilla osoitteessa bloomberg.com

©2024 Bloomberg LP

Julkaistu: 1. toukokuuta 2024, 04.24 IST

Samankaltaiset artikkelit