Nifty Realty -indeksi nousi 77 % vuonna 2023 tähän mennessä asuntojen myyntibuumin keskellä; Prestige Estates, Brigade, DLF huippunousut

Nifty Realty -indeksi nousi 77 % vuonna 2023 tähän mennessä asuntojen myyntibuumin keskellä;  Prestige Estates, Brigade, DLF huippunousut

Nifty Realty -indeksin 10 kiinteistöosakkeesta Prestige Estate Projectsin osakkeet ovat nousseet 146 % vuoden alusta (YTD), kun taas Brigade Enterprisesin ja DLF:n osakkeet ovat kumpikin nousseet yli 86 %.

Sobhan, Macrotech Developersin, Oberoi Realtyn, Godrej Propertiesin ja The Phoenix Millsin osakekurssit ovat nousseet 50–80 % vuoden alusta.

Analyytikot uskovat, että asuntojen hintojen elpyminen ja tuottojen nousu on tehnyt asuntosijoituksista houkuttelevia, mikä on vaikuttanut alan kysynnän jatkumiseen. Vahva makrotaloudellinen tilanne ja myönteinen toimialarakenne voivat tarjota alalle monivuotisen noususuhdanteen.

Vain vuoden 2023 yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana asuinkiinteistöjen kokonaismyynnin arvo on jo 7 % korkeampi kuin koko viime vuonna, ja 7 suurimmassa kaupungissa on varastoa noin n. ANAROCK Property Consultantsin tietojen mukaan tämän yhdeksän kuukauden aikana myyty 3 48 776 miljoonaa.

Tammi-syyskuun 2023 välisenä aikana n. 3,49 lakh yksikköä myytiin 7 suurimmassa kaupungissa, kun noin. 3,65 lakh yksikköä koko vuonna 2022.

”Se, että vuoden 2023 yhdeksän kuukauden asuntojen myynnin arvo ylitti koko vuoden 2022 arvon, kuvastaa ensiluokkaisten luksusasuntojen lisääntynyttä kysyntää tänä vuonna. Tämä sekä se tosiasia, että keskihinnat huippukaupungeissa nousivat 8-18 % tänä vuonna, tekee vuosittaisten myyntiarvojen vertailusta omenasta omenaan haastavaa”, sanoi Anuj Puri, ANAROCK Groupin puheenjohtaja.

Vahva myynnin vauhti viittaa siihen, että vuonna 2023 myytyjen asuntojen kokonaisarvo ylittää 4,5 000 000 markkaa, mikä on 38 % korkeampi kuin koko vuoden 2022 kokonaismyynnin arvo. 3,27 miljoonaa euroa.

”Kun viimeinen esirippu laskeutuu vuonna 2023, kiinteistöala kokee vaikuttavan nousun Gurugramin keskiasuntosektorin noustessa keskipisteeseen. Vuoden lopun pohdiskelu paljastaa vuosittaisen noususuhdanteen, joka osoittaa strategista kykyä vastata kohtuuhintaisten mutta laadukkaiden asuntojen kasvavaan kysyntään”, sanoi Pradeep Aggarwal, Signature Global (India) Ltd:n perustaja ja puheenjohtaja.

Vuoteen 2024 katsottuna Aggarwal uskoo, että vuonna 2023 alkaneet positiiviset trendit heijastuvat lupaavana melodiana koko kiinteistöalalle.

Delhi-NCR-pohjaisen Signature Globalin osakkeet debytoivat osakemarkkinoilla tämän vuoden syyskuussa. Signature Globalin osakkeet noteerattiin osoitteessa 445 kappaleelta BSE:llä, mikä on 15,58 prosentin preemio emissiohintaan verrattuna.

Osake on kokenut massiivisen nousun listaamisen jälkeen, ja nyt se käy kauppaa yli 82 % listaushintaa korkeammalla. 812 kpl.

Kiinteistökehittäjät ja konsultit odottavat alan vahvan kysynnän jatkuvan vuonna 2024. Asuinkiinteistömarkkinoiden sekä toimitilasegmentin näkymät ovat edelleen vahvat.

Ramani Sastri, hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, Sterling Developers odottaa kiinteistösijoituksissa jatkuvan moninkertaisen kasvun, koska kiinteistömarkkinat ovat vähemmän epävakaat kuin muut sijoitusmarkkinat ja tarjoavat korkeamman tuoton.

”Kuluttajat ovat kaiken kaikkiaan innokkaita ostamaan asuntoja, sillä vakaus ja turvallisuus ovat heidän mielessään nyt ja lähimenneisyys on osoittanut, että asunnon ostajien luottamus on kaikkien aikojen huipulla”, hän sanoi.

Vuoteen 2030 mennessä Intian kaupunkiväestön odotetaan nousevan 600 miljoonaan ihmiseen, ja näin ollen merkittävä asuntokysyntä on horisontissa.

”Hyökkäämätön keskittyminen infrastruktuuriin tulee jatkamaan kiinteistöjen kasvua muutaman seuraavan vuoden ajan. Niin kauan kuin makron perustekijät ovat vakaat, kiinteistöjen kysyntä jatkaa kasvuaan. Intian kiinteistömarkkinat kukoistavat ja sen kasvuun osallistuminen voi kasvattaa suotuisia tuottoja tulevaisuudessa”, Sastri sanoi.

Vuodesta 2023 on tulossa yksi parhaiten menestyneistä vuosista kiinteistöalalla omaisuusluokittain. Samaan aikaan toimistomarkkinoiden leasingtoiminta on hiipumassa kohti 50 miljoonaa neliöjalkaa. mukavasti.

”Kahden peräkkäisen vuoden merkittävän elpymisen ja vahvan kasvun jälkeen vuosi 2024 on todennäköisesti lunastuksen vuosi, jolloin kiinteistöt muotoutuvat uudelleen, rakennetaan uudelleen ja asettuvat uudelleen vahvemmalle kotimaiselle pohjalle. Kestävyyden korostetun keskittymisen lisäksi Intian liikekiinteistömarkkinoita luonnehtii yhdistelmä ydintä ja joustavaa strategiaa, jopa pienemmissä Tier II -kaupungeissa”, sanoi Colliers Intian toimitusjohtaja Badal Yagnik.

Aktiivinen institutionaalisten sijoittajien tavoittelu toimisto-, asunto-, datakeskus-, logistiikka- ja yhteisten tilojen markkinoilla laajentaa Intian ratkaisevaa asemaa kiinteistökohtaisissa investoinneissa APAC-alueella, hän lisäsi.

Yhteistyötilojen osalta vuosi 2023 on osoittautunut erittäin menestyksekkääksi, sillä segmentillä kysyntä kasvoi merkittävästi COVID-19-pandemian aikana koetun takaiskun jälkeen. Tämä elpyminen on ylittänyt saatavilla olevan tarjonnan, mikä merkitsee elpymistä joustotilamarkkinoilla.

”Joustavien työtilojen kasvu on palannut positiiviselle uralle, ja vuodesta 2024 on tulossa muutosvuosi flex office -segmentille. Alan kasvua edistäviä keskeisiä trendejä ovat liiketoimintamallien kehitys, lisääntynyt sijoittajien aktiivisuus sekä kotimaisten ja kansainvälisten yritysten kysyntä”, sanoo Amal Mishra, yksi perustajista, UrbanVault, Bengalurussa toimiva hallittu yhteistyötila. tarjoaja.

Lisäksi teknologiapohjaiset, tekoälyyn keskittyvät palvelut ovat keskeisessä asemassa joustavien tilojen tulevaisuuden muovaamisessa. Räätälöidyt ratkaisut ovat olennainen osa hallittuja joustavia tiloja sillä odotuksella, että segmentti jatkaa nousuaan vuonna 2024 ja sen jälkeen, Mishra sanoi.

Avaa etujen maailma! Oivaltavista uutiskirjeistä reaaliaikaiseen osakeseurantaan, tuoreisiin uutisiin ja henkilökohtaiseen uutissyötteeseen – kaikki on täällä, vain napsautuksen päässä! Kirjaudu sisään nyt!

Julkaistu 18. joulukuuta 2023 klo 12.46 IST

Samankaltaiset artikkelit