Budjetti 2024: Kiinteistöalan lepakot GST-uudistukseen, verosoppeja kohtuuhintaisten asuntojen edistämiseksi – tässä on toivelista

Budjetti 2024: Kiinteistöalan lepakot GST-uudistukseen, verosoppeja kohtuuhintaisten asuntojen edistämiseksi – tässä on toivelista

Äskettäin Livemint raportoi, että kotitalouksien EMI-tulojen suhde suurissa Intian kaupungeissa parani merkittävästi vuodesta 2019 ja parani vieläkin vuonna 2023 edelliseen vuoteen verrattuna. Tämä osoittaa, että asuntolainamaksuihin menevä kuukausittainen osa tuloista on kutistunut, mikä tekee asunnonomistuksesta realistisemman ehdotuksen suuremmalle osalle väestöstä Knight Frankin edullisuusindeksin mukaan.

Mitä asiantuntijat sanoivat?

Kansallinen kiinteistökehitysneuvosto (NAREDCO) ehdotti valtiovarainministeriölle toisen erän perustamista edullisen ja keskituloisen asumisen erityisikkunan (SWAMIH) rahastosta, jotta se saavuttaisi ”asumista kaikille” -tavoitteen. korpus 50 000 unionin talousarviossa 2024-2025.

Magicbricksin toimitusjohtajan Sudhir Pain mukaan on laajasti odotettavissa, että asuntosektori saa teollisuuden aseman, mikä voisi saada taloudellisia etuja ja virtaviivaistaa projektien hyväksyntää.

”Hallituksen pitäisi nostaa kohtuuhintaisen asumisen kattoa. Se auttaa houkuttelemaan lisää ostajia tähän luokkaan. Nyt yläraja tai katto on 45 lakh, mikä on varsin riittämätön korkean inflaation ja nousevien hyödykehintojen taustalla. Se auttaa laajentamaan alan kattavuutta ja saavuttamaan hallituksen Housing for All -tehtävän”, sanoi Ravi Subramanian, Shriram Housing Finance Ltd:n toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja.

Keskuksen on lisättävä määrärahojaan Pradhan Mantri Awas Yojanalle (PMAY), jolla on potentiaalia vapauttaa lisääntynyt taloudellinen toiminta maaseudun taloudessa. Tilikaudella 24 jako oli 79 000 miljoonaa. Vuonna 23 se oli 48 000 miljoonaa. Joka vuosi näemme tämän luokan määrärahojen huomattavan nousun. Asuntojen kysyntä on kylätaloudessa niin vahvaa, että sillä on Subramanianin mukaan vahva vaikutus maaseudun ihmisten elämään ja elintasoon.

Vuonna 2023 asuntojen myynti seitsemässä suurimmassa kaupungissa Anarockin raportoimana saavutti uuden huipun, joka ylitti edellisen vuoden 2022 huipputason.

Subramanian sanoi, että tämä myönteinen kehitys asuinkiinteistöalalla vaati lisää verohelpotuksia, erityisesti pääoman takaisinmaksun vähennysten laajentamista toisen asunnon ostajille. Lisäksi suositus asuntolainojen korkovapauden liittämisestä inflaatiokorjattuihin asunnon hankintakustannuksiin annettiin tukemaan entisestään kiinteistömarkkinoita ja parantamaan mahdollisten asunnonostajien kohtuuhintaisuutta.

”Koska kohtuuhintaisten asuntojen segmentti on kasvanut, hallitus voi määrätä tälle segmentille yhden prosentin leimaveron koko maassa”, sanoi Gaurav Seth, IIFL Home Finance Ltd:n talousjohtaja.

”Hallitus voi myöntää verohelpotuksia ja jakaa tontteja tämän asuntoalueen kehittämiseen”, Seth lisäsi.

”Kannustaminen kohtuuhintaisten asuntojen markkinoille kuuluvien asiakkaiden ja ensiasujien kannustaminen voi stimuloida kysyntää ja lisätä taloudellista osallisuutta”, sanoi Sarosh Amaria, TCHFL:n toimitusjohtaja.

”Esitämme tuloverolain 24 §:n mukaisen asuntolainakoron verohyvityksen korottamista. Nostetaan nykyistä rajaa 2 lakh to 4 lakh voisi olla pelin muuttaja, mikä auttaa ylläpitämään nykyistä vahvaa kysyntää”, sanoi Dhruv Agarwala, Housing.com-, Proptiger.com- ja Makaan.com-konsernin toimitusjohtaja.

Shruti Gonsalves, MD, toimitusjohtaja ja perustajajäsen, Sitara korosti keskittymistä verotukseen, ja se sanoi, että GST-maksujen harkittu alentaminen kiinteistöalalla ei ainoastaan ​​tekisi kodeista edullisempia, vaan myös lisäisi kysyntää.

Metrokaupungin budjettia voidaan kasvattaa noin 70-75 lakh. Näiden rajojen säätäminen tekisi enemmän koteja saataville laajemmalle ostajajoukolle, mikä antaisi heille mahdollisuuden hyötyä valtion tuista ja alennettuista GST-maksuista, sanoi Atul Monga, BASIC Home Loanin toimitusjohtaja ja perustaja.

Toinen merkittävä odotus on valtion omistaman maan vapauttaminen kohtuuhintaiseen asumiseen. Monga arvioi, että tämä toimenpide ratkaisee maapulan tässä ratkaisevassa asuntosektorissa ja mahdollisesti alentaisi kiinteistöhintoja.

”Odotamme, että pääministerin näkemys ”Asuminen kaikille” on jatkossakin etusijalla tarjontapuolen piristeen tarjoamiseksi ja loppukäyttäjien kysynnän lisäämiseksi”, sanoi Pushpender Singh, MD, JMS Group.

Valtiovarainministeri esittelee väliaikaisen budjetin Rajya Sabhan ja Lok Sabhan yhteisistunnossa ilman suuria ilmoituksia, sillä Lok Sabhan vaalit on määrä järjestää tänä vuonna.

”Koko budjetti tilikaudelle 24-25 julkistetaan heinäkuussa uuden hallituksen vaalien jälkeen. Helmikuun 1. päivän budjetissa tuskin julkaistaan ​​politiikkaa, joka voisi lisätä markkinatunnelmaa ja antaa talouteen lisää vauhtia”, sanoi Nitesh Kumar, Emami Realty Ltd:n toimitusjohtaja.

Kumar odottaa PM Awas Yojanan menojen kasvavan edistääkseen kaupunkien infrastruktuurin kehittämistä. Alueellisten lentoyhteyksien parantamiseksi huomattavasti hallitus aikoo herättää henkiin lisää lentokenttiä, helikopterikenttiä ja vesilentokoneita sekä rakentaa teitä, rautateitä, satamia ja moottoriteitä.

Kasvun ylläpitämiseksi ja ostajien houkuttelemiseksi hallituksen odotetaan ottavan käyttöön järjestelmiä ja etuja, jotka hyödyttävät erityisesti kohtuuhintaisten asuntojen markkinoita maaseudulla ja kaupunkiseudulla, sanoo HP Singh, CMD, Satin Housing Finance Limited.

Avaa etujen maailma! Oivaltavista uutiskirjeistä reaaliaikaiseen osakeseurantaan, tuoreisiin uutisiin ja henkilökohtaiseen uutissyötteeseen – kaikki on täällä, vain napsautuksen päässä! Kirjaudu sisään nyt!

Julkaistu: 4. tammikuuta 2024, 16:26 IST

Samankaltaiset artikkelit