Kunnianosoitukset pankkiiri N Vaghulille – Pankki- ja rahoitusuutiset

Tributes pour in for banker N Vaghul

Surullisena veteraanipankkiirin Narayanan Vaghulin poismenosta, yritys-Intia ja poliittiset päättäjät antoivat tunnustuksiaan ja ylistivät hänen panoksensa maan nykyaikaisella pankkisektorilla.

Aloitettuaan uransa valtionpankissa Intian valtionpankissa, hänestä tuli julkisen sektorin lainanantajan Bank of Indian nuorin puheenjohtaja 44-vuotiaana vuonna 1981. Dynaamisen pankkiirin ansioksi on tunnustettu Intian Industrial Credit and Investment Corporationin (ICICI) muuttaminen. julkinen rahoituslaitos yksityiselle pankille. Erottuaan toimitusjohtajan ja toimitusjohtajan tehtävästä vuonna 1996, Vaghul toimi hallituksen puheenjohtajana ei-johtavana puheenjohtajana vuoteen 2009 asti ja valitsi KV Kamathin seuraavaksi toimitusjohtajaksi. – Siitä päivästä lähtien, kun hän erosi johtotehtävistään, hän ei sekaantunut mihinkään päivittäisiin asioihin. Hän tuki ja rohkaisi aina kaikkia rohkeita liikkeitä, joita halusimme toteuttaa, olipa kyse sitten vähittäiskaupan etsinnästä, uusien liiketoimintojen perustamisesta, kuten omaisuudenhoito, vakuutus ja emoyhtiön ja pankin yhdistäminen”, Kamath kertoi FE:lle.

”Hän oli aina tukenamme meitä kaikkia ICICI:ssä johtajana, ystävänä, filosofina ja oppaana”, hän lisäsi. Vuosikymmeniä kestäneen ammatillisen matkansa aikana hän hoiti monia kykyjä, jotka myöhemmin johtivat pankkeja ja rahoituslaitoksia. Hänen suojelijoidensa pitkälle listalle kuuluu Chanda Kochhar, entinen MD & CEO, ICICI Bank; Shikha Sharma, Axis Bankin entinen MD ja toimitusjohtaja; Kalpana Morparia, JP Morgan South and Southeast Asian puheenjohtaja; Sandeep Bakshi, MD ja toimitusjohtaja, ICICI Bank; Renuka Ramnath, pääomasijoitusyhtiö Multiples Alternate Asset Managementin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja; ja V Vaidyanathan, MD ja toimitusjohtaja, IDFC First Bank. Tunnustettuaan hänen valtavan panoksensa rahoitusalalla, hallitus myönsi hänelle Padma Bhushanin vuonna 2010 Kauppa ja teollisuus -kategoriassa. Hänen johtajuutensa ulottui rahoitusalan ulkopuolelle. Hän toimi myös mentorina lukuisille johtajille, mukaan lukien Anand Mahindra ja Kiran Mazumdar-Shaw. ”Tänään suren Intian pankkialan Bhishma Pitamahia – N Vaghulia, joka kuoli tänä aamuna”, Anand Mahindra kirjoitti X:ssä.

”En sure vain intialaisen liiketoiminnan titaania, vaan yhtä inspiroivimmista ja anteliaimmista ihmisistä, joita minulla on koskaan ollut onni kohdata”, hän lisäsi. ”Suurin mentorini henkäisi viimeisenään. Olin siunattu tunteessani hänet mentorini ja ystäväni. RIP Herra Vaghul – legendasi elää jälkipolville”, sanoi Kiran Mazumdar-Shaw, Bioconin pääjohtaja.

Samankaltaiset artikkelit