HDFC Bank hyväksyi Atanu Chakrabortyn uudelleen nimityksen puheenjohtajaksi kolmeksi vuodeksi – Banking & Finance News

HDFC Bank, reappointment, Atanu Chakraborty, chairman, hiring strategy, banking sector, RBI

HDFC Bank ilmoitti keskiviikkona, että hallitus on suositellut Atanu Chakrabortyn nimittämistä uudelleen osa-aikaiseksi ei-executive-puheenjohtajaksi ja riippumattomaksi johtajaksi pankin Reserve Bank of India:lle (RBI) toiseksi kolmen vuoden toimikaudeksi. ”Pankin hallitus suositteli tänään pitämässään kokouksessa Atanu Chakrabortyn uudelleen nimittämistä osa-aikaiseksi puheenjohtajaksi ja pankin riippumattomaksi johtajaksi Intian keskuspankille (RBI) toiseksi ajaksi. kolmen vuoden toimikausi 5. toukokuuta 2024 – 4. toukokuuta 2027, se sanoi viranomaisilmoituksessa.

Vuoden 1949 pankkialan sääntelylain ja vuoden 2013 osakeyhtiölain sovellettavien säännösten mukaisesti uudelleennimittäminen edellyttää HDFC Bankin mukaan RBI:n ja pankin osakkeenomistajien hyväksyntää. Näin ollen pankki tekee tästä hakemuksen RBI:lle vuoden 1949 pankkiasetuslain 35B pykälän mukaisesti.

Atanu Chakraborty on tällä hetkellä osa-aikainen ei-executive puheenjohtaja ja riippumaton johtaja pankissa. Hän palveli Intian hallitusta 35 vuoden ajan Intian hallintopalvelun (IAS) jäsenenä Gujaratissa. Hän on työskennellyt pääasiassa talous- ja talouspolitiikan, infrastruktuurin, öljyn ja maakaasun aloilla.

Unionin hallituksessa hän toimi useissa eri tehtävissä, kuten Intian hallituksen sihteerinä valtiovarainministeriön talousministeriössä (DEA) tilikaudella 2019–2020. Sihteerinä (DEA) hän koordinoi talouspolitiikan suunnittelua kaikissa ministeriöissä/osastoissa ja johti koko Intian unionin budjetin laatimisprosessia, mukaan lukien sen hyväksyminen parlamentissa. Hän vastasi finanssipolitiikan hallinnasta, julkisen velan hallinnan politiikoista sekä rahoitusmarkkinoiden kehittämisestä ja hallinnasta. Atanu Chakraborty käsitteli myös rahoitusvakautta ja valuutta-, kotimaisia ​​ja ulkomaisia ​​asioita, tiedotteessa todettiin.

Hän hallinnoi varoja monenvälisten ja kahdenvälisten rahoituslaitosten kanssa ja hänellä oli useita rajapintoja niiden kanssa. Hän johti myös monialaista työryhmää, joka tuotti National Infrastructure Pipeline (NIP). Hän on toiminut myös Investointien ja julkisen omaisuudenhoidon ministeriön sihteerinä.

Vuosina 2002-2007 Atanu Chakraborty toimi johtajana ja myöhemmin yhteissihteerinä valtiovarainministeriössä (menoosasto). Atanu Chakraborty on myös toiminut erilaisissa tehtävissä Gujaratin osavaltion hallituksessa, mukaan lukien talousosaston johtajana sen sihteerinä. Hän oli vastannut osavaltion yksityisen sektorin investointilainsäädännön pilotoinnista. Atanu Chakraborty on myös toiminut Maailmanpankin hallituksessa varapääjohtajana sekä Intian keskuspankin keskushallituksessa. Hän oli myös Kansallisen Infrastruktuurisijoitusrahaston (NIIF) puheenjohtaja sekä useiden pörssiyhtiöiden hallituksissa.

Atanu Chakraborty valmistui tekniikan kandidaatiksi (elektroniikka ja viestintä) NIT Kurukshetrasta. Hänellä on Business Finance -tutkinto (ICFAI, Hyderabad) ja kauppahallinnon maisterin tutkinto Hullin yliopistosta Iso-Britanniasta.

Samankaltaiset artikkelit