Asettaako Nifty Realty Indexin joustava nousu vuonna 2023 optimismille vuonna 2024? – CaFE Invest News

Nifty Realty prediction

Kirjailija: Naveen KR

Intian asuntosykli on ollut nousussa 2020-luvun puolivälistä lähtien. Asuntomyynti on sittemmin kaksinkertaistunut, ja tarjonta on edelleen vain kuromassa kiinni. Intian asuntomarkkinoiden volyymit ovat kasvaneet noin 25 % vuodesta 2023 ja kaksinkertaistuneet kolmessa vuodessa.

Asuntojen tarjonta on alkanut vastata kysyntään vuonna 2023, mutta myynnin nopeuden vuoksi tarjonta on laskenut lähes kaikkien aikojen alhaisimmalle tasolle, ~16-17 kuukautta. Tämä on alin 12 vuoteen Intian 7 parhaan kaupungin välillä.

Asuntolainojen korot ovat nousseet ~225 bps vuosien 2020–2021 alimmillaan, mutta ne ovat pysyneet vakaina 23. maaliskuuta lähtien ja palanneet COVIDia edeltävälle tasolle.

Näiden tekijöiden yhdistelmästä johtuen hinnoittelu on jatkanut nousuaan vuoteen 2023 asti, keskimäärin ~12 % vuosikasvulla. Analyytikoiden mukaan vuonna 2024 asuntojen volyymin pitäisi kasvaa yli 10 %, ja nousu kiihtyy, jos asuntolainakorkoja lasketaan ja/tai hallitus. politiikan tuki.

Nifty-kiinteistöindeksi on menestynyt laajemmin markkinoita paremmin vuonna 2023, mikä merkitsee vahvaa käännettä sen jälkeen, kun RBI keskeytti koronnostot maaliskuussa 23. Mahdollinen koronlasku vuonna 2024, koska globaalit korot todennäköisesti laskevat, on positiivista alalle.

Toistaiseksi voimakas kiinteistöosakkeiden ralli on kuitenkin hinnoitellut osan näistä voitoista. On tärkeää huomata, että kiinteistöjen myynti on suosinut premium- ja luksusasuntoja tässä toistaiseksi noususuhdanteessa. Mahdollinen koronlasku voisi itse asiassa auttaa kohtuuhintaisten asuntojen segmenttiä enemmän. Hallituksen neuvottelut kohtuuhintaisten asuntojen korkotukijärjestelmän elvyttämisestä näyttävät saavan lisää voimaa mielenosoitukseen.

Samankaltaiset artikkelit