Intian ja Yhdysvaltojen suhde voi nyt olla yhtä kunnianhimoinen kuin haluamme olla: apulaissuurlähettiläs Ranganathan – Defense News

India US ties

Viimeisten 20 vuoden aikana merkittävästi edistyneiden maailman kahden suurimman demokratian välinen suhde voi nyt olla yhtä kunnianhimoinen kuin ”valitsemme olla”, intialainen diplomaatti on sanonut. ”Kun katson laajempaa suhdetta, Intian ja Yhdysvaltojen strategista kumppanuutta, mielestäni olemme nyt saavuttaneet vaiheen, jossa voimme sanoa, että kumppanuus on tullut omakseen. Olemme saavuttaneet paljon viimeisen 70 vuoden aikana. Mutta se, mitä olemme saavuttaneet viimeisen 20 vuoden aikana, ovat olleet täysin eri tasolla. Ja sanoisin, että nyt olemme vaiheessa, jossa voimme olla niin kunnianhimoisia kuin haluamme olla, Intian Yhdysvaltain apulaislähettiläs Sripriya Ranganathan sanoi.

Intian huippudiplomaatti puhui Stanford India Dialogue, Leaders of Tomorrow -konferenssissa, jonka järjesti Stanford India Policy and Economics Club (SIPEC) yhteistyössä Motwani Jadeja Foundationin kanssa. ”Voimme päättää asettaa tavoitteemme, asettaa tähtäimemme tavoitteisiin, joita muutama vuosi sitten ei voinut kuvitella, ja voimme. Emme voi vain olla kunnianhimoisia, vaan voimme myös luottaa siihen, että saamme nämä asiat toimimaan, voimme toteuttaa ideoita, jotka olisivat vaikuttaneet oudolta vielä 20 vuotta sitten”, Ranganathan sanoi konferenssissa.

Standfordin lääketieteen korkeakoulun professori tohtori Anurag Mairal, joka on ollut avainasemassa konferenssissa, sanoi, että tämä on ensimmäinen Intian konferenssi tämän kokoisella länsirannikolla. Hän sanoi, että Yhdysvaltojen ja Intian kumppanuus tulee olemaan laatuaan määrittelevin kumppanuus seuraavien kolmen vuosikymmenen aikana. Viitaten esimerkkiin Intian ja Yhdysvaltojen välisestä suhteesta avaruusalalla sekä nousevien ja kriittisten teknologioiden alalla, Ranganathan sanoi, että molempien maiden tiedemiehet ja politiikka ovat aktiivisesti mukana, koska ”näemme nämä tulevaisuuden rajoja ja mikä mahdollistaa saamme johtavan roolin globaalin talouden muodossa” muutaman seuraavan vuosikymmenen aikana.

”Olemme saavuttaneet vaiheen, jossa olemme voineet sanoa toisillemme, että toimitaan yhdessä, jotta voimme yhdessä muokata tätä maailmaa, jotta voimme löytää, missä ovat päällekkäisyydet, missä ovat täydentävyyttä, jotta voimme yhdessä vaikuttaa. Luulen, että jos katsomme taaksepäin noin 10 vuoden kuluttua, huomaamme, että on olemassa ainakin 10–15 mielenkiintoista, tärkeää ja syvällistä hanketta, joiden parissa Intia ja Yhdysvallat ovat kyenneet työskentelemään ja konkretisoimaan, jotta voimme tehdä tästä fantastisesta. yhteistyömme alusta”, Ranganathan sanoi.

Intian huippudiplomaatti kehotti Stanfordin opiskelijoita, erityisesti intialaisia ​​ja intialaista alkuperää olevia, pysymään yhteydessä Intiaan. ”Kehottaisin teitä ylläpitämään yhteyksiäsi Intiaan ja tuomaan osan näistä opinnoista myös takaisin Intiaan, jotta voimme myös hyötyä siitä tiedosta, jota olet täällä hankkimassa”, hän sanoi.

”Toinen on yhteistyön silta. Jos pystyt yhdistämään kädet kampuksella ja sen ulkopuolella ystäviesi, yhdysvaltalaisten kollegoidesi ja yhdysvaltalaisten professorien kanssa ja pystyt tavoittelemaan huippuosaamista yhteistyössä heidän kanssaan, uskon, että tämä on tutkimusalue, jonka uskomme tuovan tulosta. Me saamme valtavia osinkoja eteenpäin”, hän sanoi. ”Kolmas silta on kulttuurin silta. Jos voit keskusteluissasi, vuorovaikutuksessasi, jaa kulttuurisia näkökulmia, jaa tarinoitasi, murtaa stereotypiat ja herätä kiinnostus Intiaa kohtaan. Kun tiedät Intiasta ja koen Intian, jaat Intian viime vuosina saavuttaman hämmästyttävän edistyksen kollegoiden, ystävien ja opiskelutovereiden kanssa täällä kampuksella, uskon, että se olisi hämmästyttävä panos, jonka voisit antaa. Ranganathan sanoi.

Intian pääkonsuli San Franciscossa K Srikar Reddy kertoi osallistuville Stanfordin yliopiston opiskelijoille, joista monet olivat intialaista alkuperää tai Intiasta, että saatuaan tietoa tässä arvostetussa yliopistossa useimmat heistä menestyvät paitsi täällä, myös palaavat takaisin Intiasta ja tulla osaksi tätä yleistä Intian kehitystä.

Intian odotetaan kasvavan 7 biljoonan dollarin taloudeksi vuoteen 2030 mennessä. Pääministeri Narendra Modi on kehottanut kaikkia Intiassa ja ulkomailla asuvia intialaisia, erityisesti maan nuoria, tekemään Intiasta kehittyneen maan vuoteen 2047 mennessä, hän sanoi. ”Odotamme Intian olevan 35 biljoonan dollarin talous vuoteen 2047 mennessä. Odotamme myös Intian ohittavan Yhdysvaltain talouden vuonna 2060. Se tarkoittaa, että näet Intian suurena, kehittyneenä maana ja jokainen teistä aikoo tulla kumppaneiksi Intian talouskasvussa”, hän sanoi.

Opiskelijakeskeisyyttä korostanut konferenssi leimasi rehellisiä keskusteluja, joissa puhujat kertoivat rehellisesti mielipiteensä Intian kasvutarinasta, Yhdysvaltojen ja Intian kumppanuuden kehittymisestä ja mikä tärkeintä, mitä opiskelijat voivat tehdä päästäkseen osaksi näitä jännittäviä edistysaskeleita. Intialais-amerikkalainen pääomasijoittaja Asha Jadeja Motwani sanoi, että Intian diaspora on nyt viisi miljoonaa. ”Se on myös korkeimman tulotason diaspora, mitä tulee Yhdysvaltain järjestelmään. (Tämä on) toinen isänmaamme, joka on antanut meille niin paljon, ja maksamme takaisin sillä perusteella, että olemme kaksi prosenttia väestöstä, mutta olemme nyt kuusi prosenttia Yhdysvaltain veroja. Joten intialainen diaspora voi erittäin hyvin Yhdysvalloissa”, hän sanoi.

”Mikä on sen vaikutus Yhdysvalloissa? Se on jälleen valtava, varsinkin kahdella alalla. Yksi on IT-ala teknologiassa, kuten Piilaaksossa, meillä on valtava vaikutusvalta täällä innovaatioiden suhteen. Edesmennyt mieheni Rajiv Motwani, joka oli professori Stanfordin yliopistossa, oli avainasemassa Google-algoritmien luomisessa ja Googlen luomisessa yrityksenä”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit