SBI-lainanottajat saavat erityisluottoja vihreisiin aloitteisiin: Puheenjohtaja

sbi, state bank of india, Dinesh Khara, green initiatives, ficci, banking and finance

Intian valtionpankki (SBI) laatii riskimatriisia, jossa erityisluottoja annetaan vihreisiin aloitteisiin ryhtyville lainanottajille, hallituksen puheenjohtaja Dinesh Khara sanoi maanantaina.

SBI on mitannut salkkunsa hiilijalanjälkeä tilitasolla ilmastoriskien vähentämiseksi ja kestävän rahoituksen tarjoamiseksi. ”Pankkitasolla olemme alkaneet laatia lainanottajien riskimatriisia, jossa annamme erityisluottoja vihreisiin aloitteisiin ryhtyville”, Khara sanoi Ficcin järjestämässä tilaisuudessa.

Puheenjohtaja ei tarkentanut näiden erityishyvitysten luonnetta, mutta hän mainitsi, että on oltava järjestelmä, jossa vihreän rahoituksen edistämistä koskevat aloitteet voidaan koota organisaatiotasolla.

”Valtuutettujen kirjanpitäjien on esitettävä tilintarkastusstandardeja, jotka voivat auttaa yrityksiä saamaan luottotietoja vihreiden aloitteiden tuloksista”, Khara sanoi.

Khara korosti tarvetta syventää vihreiden joukkolainojen markkinoita rupiamääräisillä joukkovelkakirjoilla. Vihreän sijoitusteknologian standardointi, johdonmukainen yritysraportointi ja tiedon epäsymmetrian poistaminen auttavat korjaamaan vihreän rahoitusmarkkinoiden puutteita, SBI:n johtaja sanoi. ”Vihreiden hankkeiden tiedon epäsymmetrian väheneminen, paremmat tiedonhallintajärjestelmät ja sidosryhmien välisen koordinoinnin lisääminen voivat tasoittaa tietä kestävälle pitkän aikavälin talouskasvulle.”

Sen jälkeen kun ensimmäinen vihreä joukkovelkakirjalaina laskettiin liikkeeseen vuonna 2014, kotimaiset yritykset ovat keränneet 43 miljardia dollaria tällä rahoitusalueella, mikä tekee maasta kuudenneksi suurimman tällaisten joukkovelkakirjalainojen liikkeeseenlaskijan Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Kharan mukaan Intian on nopeasti laajennettava kasvavaa maailmanlaajuista pääomaa, kuten valtionvelkarahastoja, globaaleja pääomasijoitusrahastoja ja infrastruktuurirahastoja ympäristö-, yhteiskunta- ja yrityshallinnon tarpeisiinsa.

Arvioiden mukaan Intia vaatii vuosittain noin 600 miljoonan dollarin investoinnin kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Maailmanlaajuiset pääomakustannukset fyysiseen omaisuuteen energiaan ja maankäyttöön nollasiirtymässä vuosina 2021–2050 edellyttävät 275 biljoonan dollarin investointeja.

Samankaltaiset artikkelit