Kengän tarinan siirto! Kuinka kysyntä on siirtynyt virallisesta arkipäivään – Brand Wagon News

The share of casual shoes in the footwear retail market was highest at 68% in the fiscal year 2021 (Photo: Freepik)

”Uskon vakaasti, että oikeilla jalkineilla voi hallita maailmaa”, Bette Midler sanoi kerran. Midler ei olisi voinut olla oikeampi. Tämän seurauksena jalkineiden tyyli ja valinta ovat kehittyneet viimeisen kahden vuoden aikana muodollisista arkimuotoisiksi. ”Intian vapaa-ajan jalkineiden markkinat ovat yleisesti ottaen perushyödykemarkkinat. Brändit, kuten Walkaroo ja Paragon, ovat kasvattaneet tuotemerkkinsä tästä hyödykemerestä. Kirjaimellisesti jokainen jalkinemerkki on käyttänyt elokuvatähteä tai urheilutähtiä etupuolensa käynnistääkseen hyödyketarjonnan hyödyketilasta, mikä auttaa luomaan hyvän tietoisuuden”, Harish Bijoor Consultsin perustaja Harish Bijoor kertoi BrandWagonille. verkossa.

Vuonna 2022 jalkinesektorin markkinakoko Intiassa oli Business Intelligence -alustan Statistan raportin mukaan 15 miljardia dollaria. Raportissa korostettiin myös, että jalkineiden markkinoiden koon ennustetaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2028 mennessä. Mielenkiintoista on, että vapaa-ajan kenkien osuus jalkineiden vähittäiskaupan markkinoista oli korkein, 68 %, tilivuonna 2021. Vertailun vuoksi ulkojalkineiden osuus oli 2021. alimmillaan neljä prosenttia samana vuonna.

Lisäksi Intiassa valmistettiin yli 219 miljoonaa paria jalkineita tilikauden 2023 aikana. Suurin tuotanto, noin 274 miljoonaa kenkäparia, oli tilikaudella 2019. Raportin mukaan Relaxo Footwear oli johtava jalkinemerkki markkina-arvoon perustuva maa. Mitä tulee miesten jalkineiden osuuteen jalkineiden vähittäiskaupassa, se oli korkein, 52 %, tilikaudella 2021. Naisten jalkineiden osuus oli samana vuonna 38 % ja lasten jalkineiden 10 %.

Toistaiseksi se on ollut sekaisin jalkineteollisuudessa. Vaikka jotkut pelaajat ovat saavuttaneet jättipotin sähköisen kaupankäynnin avulla, muutamat offline-myymälät ovat tehneet työnsä. Puhumattakaan, suoraan kuluttajille (D2C) tuotemerkeillä on suorempi peli, kuten nimestä voi päätellä. ”Työskentelemme useiden verkkokauppakanavien kanssa, kun taas Flipkart ja Meesho toimivat meille parhaiten, koska molemmat alustat auttavat meitä luomaan yhteyden kohdeyleisöämme. Verkkokaupan ja D2C:n osuus yhtiön liikevaihdosta on kuitenkin tällä hetkellä noin viisi prosenttia, koska nämä ovat yhtiön viimeaikaisia ​​hankkeita uusille jakelukanaville”, Paragonin tiedottaja lisäsi.

Statistan raportin mukaan jalkineiden vähittäismarkkinoiden arvo Intiassa oli tilivuonna 2021 480 miljardia ruplaa. Tämä oli merkittävä lasku edelliseen tilikauteen verrattuna. Markkinoiden arvioidaan kasvavan biljoonaan rupiaan vuoteen 2025 mennessä. Vuonna 2022 Bata Indialla oli yli 1 800 myymälää jalkinemerkeistä eniten vähittäiskauppoja Intiassa. Tätä seurasivat Khadim India ja Metro 785 ja 624 vähittäismyymälällä. Johtava jalkinemerkki markkina-arvoon perustuen oli samana vuonna Relaxo Footwears.

Samaan aikaan mikrojalkineyrityksille, kuten Yoho Lifestyle ja Crimzon World, sähköistä kaupankäyntiä pidetään suosituimpana markkinapaikkana. ”Meillä on tällä hetkellä digi-first-lähestymistapa, ja suurin osa myynnistämme tulee verkkokaupoista. Meillä on offline-läsnäolo, mutta se on rajoitettu tietyille alueille. Tällä hetkellä eromme verkkokaupan ja vähittäiskaupan välillä on 98-2″, Yoho Lifestylen toinen perustaja ja toimitusjohtaja Ahmad Hushsham sanoi.

Alan asiantuntijat uskovat, että kenkäbrändin paras mainosmuoto on ostopaikka, mikä tarkoittaa näkyvyyttä jokaisessa jalkineiden vähittäiskaupassa, ja toiseksi parhaana välineenä ovat televisiomainokset, jota seuraa digitaalinen ja sosiaalinen media.

Mitä tulee mainontaan ja myynninedistämiseen käytettyihin menoihin, Relaxo Footwearin menot kasvoivat 25 % 122 miljardiin rupiaan vuonna 23 BSE-ilmoitusten mukaan 98 miljardista rupiasta vuonna 22. Yritys kuitenkin hylkäsi BrandWagon Onlinen lähettämän sähköpostikyselyn.

Vastaavasti Asicsin mainoskulut kasvoivat 60 % 25 miljardiin rupiaan vuonna 23 15 miljoonasta rupioista vuonna 22, kuten Tofler-liiketoimintatietoalustan saamien lakien mukaan. Yhtiö uskoo, että brändikasvoilla on keskeinen rooli yrityksen olemuksen ilmentämisessä. ”Shraddha Kapoorin vaikutuksen ja tavoittavuuden kautta brändin viesti fitnessistä, terveydestä ja aktiivisista elämäntavoista tavoittaa laajemman yleisön. Hän tuo brändiin uskottavuutta ja luotettavuutta”, Asics Intian ja Etelä-Aasian toimitusjohtaja Rajat Khurana selittää.

Mielenkiintoista on, että Bata ei ole paljastanut mainontakulujaan kolmannen neljänneksen tuloksissaan.

Paragonille pääpaino on televisiomainonnassa, koska se on heille vaikuttavin lähestymistapa, kun taas yritys keskittyy myös digitaalisiin, out-of-home (OOH) ja printtikampanjoihin. ”Asemoimme mainokset strategisesti vilkkaille alueille tavoittavuuden optimoimiseksi. Strategisesti sijoitettujen mainostaulujen integrointi verkkostrategioihin, mukaan lukien sosiaaliseen mediaan ja digitaalisiin mainoksiin, parantaa brändin näkyvyyttä täysimääräisesti. Eksklusiivisilla myymälöillämme on myös tärkeä rooli kampanjoissamme myymäläviestinnän kautta”, Paragonin tiedottaja sanoi.

Uusien jalkineyritysten kohdalla Metan suorituskykymarkkinoinnin katsotaan toimivan parhaiten sijoitetun pääoman tuottoprosentin (ROI) suhteen. ”Yrittäjänä keskitämme valtaosan markkinointibudjetistamme näihin. Lisäksi WhatsApp-markkinointi kasvaa, sillä voit tavoittaa kuluttajat hyvin yksilöllisellä tasolla”, Crimzon Worldin perustaja ja luova johtaja Sonali Dalwani totesi.

Batan toiminnasta saadut tulot laskivat 1,28 % 819,11 rupiaan vuoden 2024 kolmannella neljänneksellä verrattuna 829,75 miljoonaan rupiaan vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä BSE-ilmoitusten mukaan. Samaan aikaan yhtiön nettotulos laski 38 prosenttia 33,99 rupjoonaan vuoden 2024 kolmannella neljänneksellä, kun se edellisen vuoden vastaavalla neljänneksellä oli 54,82 miljoonaa rupiaa. ”Olemme nähneet vuosittaista kasvua, ja sähköisen kaupankäynnin osuus koko liiketoiminnasta on 8-10 %. Laajennamme digitaalista jalanjälkeämme ja saavutamme nyt 20 000 pin-koodin virstanpylvään Intiassa D2C-verkkosivustomme kautta. Tämä tunkeutuminen 3. ja 4. tason kaupunkeihin on avannut valtavan potentiaalin, mikä näkyy näiden alueiden ostotilausten jyrkässä nousussa”, Bata Intian verkkokaupan johtaja Sharad Thakur sanoi.

Samaan aikaan Relaxon liikevaihdot kasvoivat 5 % 2782,77 miljardiin rupiaan 23:n tilikauden 2653,27 miljoonasta 22:sta. Yrityksen nettotulos kuitenkin pieneni 34 prosenttia 154,47 miljardiin rupiaan vuonna 23, kun se oli 232,68 miljoonaa rupiaa vuonna 22.

Vastaavasti Asicsin toiminnasta saadut tulot kasvoivat 35,85 % 340,85 rupiaan 23:n tilikauden 250,89 rupiaan verrattuna. Tämän seurauksena myös yhtiön nettotulos kasvoi 37,74 prosenttia 55,11 rupjoonaan 23:n tilikauden 40,01 biljoonasta 22:sta.

Kuluttajista useimmat alan toimijat olivat yhtä mieltä siitä, että heidän kuluttajansa ovat sekä suurkaupunkialueilta että pienemmiltä paikkakunnilta, kun taas nyt on heidän vuoronsa laajentaa vähittäismyyntipisteitä 2- ja 3-tason kaupungeissa. ”Asicsin vähittäismyyntipisteiden osuus liiketoiminnasta on noin 60 prosenttia. Tämän ansiosta keskitymme avaamaan lisää myymälöitä tason 2 ja 3 kaupungeissa”, Khurana sanoi.

Paragon uskoo, että sähköisen kaupankäynnin alustat ovat olleet suosituin kanava metrokaupungeissa ja että myymäläostot ovat näkyvämpiä 2- ja 3-tason kaupungeissa. Brändit ovat kuitenkin todistamassa muutosta kuluttajien käyttäytymisessä 2- ja 3-tason kaupungeissa, kun asiakkaat sopeutuvat verkkokaupan kanaviin tehdäkseen ostoksia Internetin lisääntyneen levinneisyyden ja käyttömukavuuden vuoksi.

Tietojen mukaan mikrobrändit uskovat, että 2- ja 3-tason kaupungeissa asuvat ihmiset suosivat verkkoa, koska heillä ei ole pääsyä suurten merkkien vähittäiskauppoihin. ”Pienten kaupunkien ihmiset saavat vaikutteita muotitrendeistä, joita nähdään metrokaupungeissa, ja he yrittävät jäljitellä samaa tulosta päästäkseen käsiksi näihin brändeihin verkossa”, Dalwani selitti.

ViserrysInstagram, LinkedIn, Facebook

Samankaltaiset artikkelit