Globaalit markkinat: Aasian osakkeet ovat 10 kuukauden alimmillaan, kun kauppiaat valmistautuvat BOJ:iin

global market, us stock, wall street, asian stocks, global outlook,

Osakkeisiin ja joukkovelkakirjalainoihin kohdistui painetta perjantaina, kun sijoittajat halusivat laskea Yhdysvaltain korkojen pysymistä korkeammalla pidempään odottaessaan, voisiko Japanin keskuspankki rajata kiireisen viikon hahmottelemalla suunnan ulos erittäin helposta rahapolitiikastaan. Japanissa ei odoteta muutosta politiikkaan, mutta kun inflaatio ylittää tavoitteen 17 kuukautta peräkkäin, kauppiaat spekuloivat, että kuvernööri Kazuo Ueda voisi antaa tulevaisuuden nousuja koskevia ohjeita tai käsitellä liukuvan jenin roolia hinnannousuissa. 10 vuoden valtion velkasitoumusten vertailuindeksi saavutti Toykossa 16 vuoden korkeimman 4,50 prosentin. Japanin Nikkei laski prosentin.

Jeni pomppii 11 kuukauden alimmalle tasolle 148,46 dollaria kohti 147,63:ssa ja Japanin 10 vuoden valtionlainojen korko oli vuosikymmenen korkeimmillaan 0,745 %. MSCI:n laajin Aasian ja Tyynenmeren osakkeiden indeksi Japanin ulkopuolella laski 0,4 % ja osui 10 kuukauden pohjalle. S&P 500 -indeksi putosi 1,6 % yhdessä yössä ja on 2,7 % laskussa viikossa, kun poliittiset päättäjät yrittivät kuulostaa haukkamaiselta, vaikka korkojen huippu on lähellä. Federal Reserve -viranomaiset nostivat vuoden 2024 korkoennusteitaan, mikä pakotti sijoittajat perääntymään ensi vuoden leikkauksista ja nostamaan kahden vuoden tuotot yli 5,2 prosenttiin.

Jaetulla päätöksellä Englannin keskuspankki jätti korot odotustilaan ensimmäistä kertaa lähes kahteen vuoteen ja pudotti punnan kuuden kuukauden alimmilleen, vaikka kuvernööri Andrew Bailey korosti, että työtä ei todennäköisesti vielä tehdä. Ruotsin ja Norjan keskuspankit ilmoittivat 25 peruspisteen korotuksista, ja Sveitsin keskuspankki yllätti sijoittajat pitämällä korkotasoa, jolloin frangi laski noin 0,7 % dollarin ja 0,6 % euron suhteen.

”Se on paljon ristiriitaisia ​​viestejä ja tarinoita, ja usein saat niitä käännekohtien ympärille”, sanoi Craig Ebert, BNZ:n Wellingtonin vanhempi ekonomisti. ”Markkinat haistelevat aina kääntymistä, kun he näkevät huipun, mutta ne ovat polttaneet eri tavoin matkan varrella”, hän sanoi ja lisäsi, että sijoittajat sijoittuvat varovasti, varsinkin jos Yhdysvaltain korkojen nousu lisää painetta Japanin keskuspankki (BOJ) ryhtyy toimiin. ”Ihmiset odottavat, että se (BOJ) antaa minkäänlaista pohjaa”, hän sanoi. Yön yön implisiittinen volatiliteetti jenissä on noussut. Päätös on määrä tehdä milloin tahansa klo 0200 GMT alkaen ja Ueda pitää tiedotustilaisuuden klo 0630 GMT.

Öljyn hinnan nousu on myös pelottanut sijoittajia, koska se todennäköisesti pidentää inflaatiopulssia. Brent-raakaöljyn futuurit pysyivät perjantaina 93,51 dollarissa tynnyriltä ja ovat toistaiseksi nousseet lähes 8 % syyskuussa. S&P 500 -futuurit pysyivät vakaana Aasiassa. Euroopan futuurit laskivat 0,6 prosenttia. Muualla valuuttamarkkinoilla odotukset Yhdysvaltain korkojen pysyvyydestä ovat tukeneet dollaria, joka saavutti eurolla kuuden kuukauden huippunsa yössä 1,0671 dollarissa. Kehittyvillä markkinoilla Intian rupia hyppäsi offshore-kaupassa sen jälkeen, kun JPMorgan ilmoitti lisäävänsä Intian joukkovelkakirjat laajalti seurattavaan kehittyvien markkinoiden velkaindeksiinsä, mikä luo pohjan miljardeille dollareille ulkomaille.

Samankaltaiset artikkelit