SBFC Finance IPO avautuu merkitsemiselle, GMP nousee 70 %; pitäisikö sinun tilata julkinen numero?

IPO

SBFC Finance IPO avautuu yleisölle torstaina 3. elokuuta ja sulkeutuu maanantaina 7. elokuuta. Ankkurisijoittajien tarjouskilpailu päättyi keskiviikkona, jolloin yhtiö keräsi 304,43 miljoonaa rupiaa. Sen julkisen liikkeeseenlaskun hintaluokka on 54–57 rupiaa osakkeelta, jonka nimellisarvo on 10 rupiaa. Hintaluokan yläpäässä yhtiön promoottorit ja osakkeenomistajat pyrkivät keräämään listautumisannista 1 025 miljoonaa rupiaa. Ennen julkista antia SBFC Financen osakkeiden GMP nousi 40 rupiaan osakekohtaisesti, mikä on 70 % yli tarjotun osakehinnan ylärajan.

Listautumisanti koostuu uudesta osakeannista, jonka arvo on enintään 600 miljoonan rupiaa, ja nykyisten osakkeenomistajien tekemästä myyntitarjouksesta (OFS), jonka arvo on enintään 425 miljoonaa rupiaa. Yhtiö aikoo käyttää listautumisannista saadut nettovarat pääomapohjansa vahvistamiseen kattaakseen liiketoiminnan ja omaisuuden kasvusta johtuvat tulevaisuuden pääomavaatimukset. Potentiaalisille sijoittajille tarjous alkaa vähintään 260 osakkeesta, jonka jälkeen tarjoukset tehdään 260 oman osakkeen kerrannaisina.

SBFC Finance palvelee asiakkaita ensisijaisesti tason II ja tason III kaupungeissa, ja se toimii 120 kaupungissa 16 Intian osavaltiossa ja kahdessa liittovaltion alueella, ja sen verkostossa on 152 konttoria maaliskuussa 2023. Taloudellisen tuloksen kannalta yhtiön liikevaihdot olivat merkittäviä. kasvua, kasvaen 38,51 prosenttia vuoden 2022 529 miljoonasta 733 miljoonaan rupiaan vuonna 2023.

Pitäisikö sinun hakea SBFC Finance IPO:ta?

LKP Securities: Merkitse

”Muissa kuin metrokaupungeissa luotonanto on kasvanut talouslukutaidon, matkaviestintäyleisyyden ja valtion ohjelmien ansiosta, joiden tarkoituksena on tuoda pankkittomia saamaan viralliseen pankkijärjestelmään. Tämän seurauksena teollisuudessa on lisääntynyt pk-yritysten muodollisen luoton saanti, mikä voi johtua siitä, että mikro-, pienten ja keskisuurten yritysten ministeriössä rekisteröityjen pk-yritysten määrä on kasvanut 13,09 miljoonaan vuonna 2023 alkaen. 0,50 miljoonaa vuonna 2016. Korkeammalla hintaluokassa (57 rupiaa) osakkeen arvo on 2,4 (x) P/BVPS ja tämänhetkinen kirjanpitoarvo osaketta kohden 23 Rs. ja lisäparannukset varojen keräämisen jälkeen; uskomme, että SBFC Finance Limited on tilaamisen arvoinen. Siksi suosittelemme TILAA.”

SBICAP: Tilaa listausvoittoja

”Yhtiö keskittyy lainoihin, joiden lippukoot vaihtelevat 5 000 rupiasta 30 000 ruplaan, mikä hyödyttää alipalveluita asiakkaita. 23. maaliskuuta 87,27 % AUM:sta kuuluu tälle alueelle, ja brutto-NPA:n suhde AUM:iin oli 1,97 %. Yrityksellä on vahva panostus koko Intiaan, ja sillä on verkosto 120 kaupungissa 16 osavaltiossa ja 2 liittovaltion alueella. Niiden monipuolinen jakautuminen mahdollistaa niiden tavoittamisen alipankkiväestössä tason II ja tason III kaupungeissa. Samalla kun osaketta verrataan läheisiin vastaaviin arvostusparametreihin, yritys on kohtuullisesti arvostettu. Suosittelemme sijoittajia merkitsemään listautumisannin, jotta voit listata voitot CUT-OFF-hinnalla.

Samankaltaiset artikkelit