Pitäisikö sinun sulkea käyttämätön luottokorttisi vai pitää se auki?

Should you close your unused credit card or keep it open?

Luottokortit ovat olennainen rahoitusväline, joka tarjoaa helppokäyttöisyyden, kannustimia ja tilapäisen korottoman luottorajan yhdellä laskutusjaksolla. Luottoasi liittyy kuitenkin edelleen yksi viipyvä kysymys: pitäisikö luottokorttisi sulkea vai pitää se auki? Jos hankit uuden kortin ja huomaat, että nykyistä korttiasi ei enää tarvita, sinun kannattaa harkita vanhan korttisi luopumista. Luottokortin irtisanomista ei kuitenkaan pidä kiirehtiä, vaikka sitä ei enää tarvittaisikaan.

Kortin deaktivoinnin halulle voi olla useita oikeutettuja syitä. On kuitenkin myös tiettyjä tekijöitä, jotka kerran tiedossa voivat vaikeuttaa nykyisen korttisi epäröintiä luopumista. Tutustutaanpa tämän päätöksen tekoprosessiin!

Lukuisat luottokortit perivät vuosimaksun, joka voi vaihdella muutamasta sadasta useisiin tuhansiin rupioihin. Jos huomaat, että et käytä tiettyä korttia usein, voi olla suositeltavaa sulkea tili toistuvien kulujen estämiseksi.

Toisinaan yksittäiset henkilöt voivat olla taipuvaisia ​​kuluttamaan liikaa luottokorttien helpon saatavuuden vuoksi. Kortin sulkeminen tässä tilanteessa voi auttaa vähentämään tarvetta kuluttaa liikaa ja pysyä taloudellisissa rajoissasi, mikä johtaa viime kädessä parempaan taloushallintaan.

Lisäksi useiden luottokorttien hallinta voi olla haastavaa, koska niihin liittyvät laskutusjaksot, eräpäivät ja palkkiojärjestelmät vaihtelevat. Yhden tai useamman luottokorttisi sulkeminen keventää kotitalouden taloudellisen kehityksen seurantaa, lisää tietoisuutta suoritetuista maksuista ja ehkäisee myöhästymismaksuja.

Mitä enemmän luottokortteja sinulla on, sitä suurempi on identiteettivarkauden mahdollisuus. Ylimääräisten käyttämättömien luottokorttien sulkeminen auttaa vähentämään mahdollisuuksia, että henkilötietosi voivat joutua vääriin käsiin.

Liian monet luottokortit, joilla on korkea luottoraja, voivat johtaa velan kertymiseen, jos et ole varovainen kulutuksessasi etkä pidä talouttasi kurissa. Kortin sulkeminen säästäisi sinua kiusauksesta lainata sellaista, mitä sinulla ei ole varaa maksaa takaisin.

Yksi luottokortin sulkemisen näkyvimmistä haitoista voi olla se, että se voi vaikuttaa negatiivisesti luottotietoihisi. Luottopisteisiin vaikuttaa kaksi eri asiaa: luottojen käyttöaste (CUR) ja luottohistoriasi pituus. Kortin sulkeminen kasvattaa ensin mainittua – CUR – ja lyhentää jälkimmäistä, jotka molemmat toimivat pisteitäsi vastaan.

Adhil Shetty, Bankbazaar.comin toimitusjohtaja, sanoo: ”Hyvä luottoluokitus auttaa sinua saamaan lainan kilpailukykyisin koroilla. Kun suljet luottokortin, se voi itse asiassa alentaa luottopisteitäsi, ja saatat kokea haastavaa käyttää tuotteita, kuten asuntolainoja, henkilökohtaisia ​​lainoja jne. alhaisemmilla koroilla. Nämä seikat sinun tulee pitää mielessä, kun käsittelet korttisi sulkemista, jolloin luottopisteesi voi vaikuttaa luottokelpoisuuteesi.”

Hätätilanteissa luottokortit tarjoavat kriittisen luottorajan. Kortin sulkeminen vähentää tällaisten luottojen saatavuutta ja saattaa heikentää taloudellista joustavuuttasi silloin, kun sitä eniten tarvitset.

Luottokortit antavat sinulle palkintopisteitä, käteispalautuksia ja alennuksia sekä kaikkia lisäetuja, kuten pääsyn lentokentän loungeihin, ruokailu- ja ostosalennuksia. Jos suljet korttisi, sinun on pidettävä mielessä, että menetät nämä edut.

On tärkeää tarkistaa luottotietosi saadaksesi tietoja kortin sulkemisen seurauksista luottotietoihisi. Varmista, että kaikki tiedot ovat oikein ja ajan tasalla.

Ennen kuin suljet korttisi, on tärkeää maksaa korttimaksut kokonaan, jotta vältytään maksuviivästyksiltä tai korkoilta tai sakkoilta. Jos mahdollista, pidä kirjaa maksuista, jotta voit kiistää sen, jos liikkeeseenlaskijan kanssa ilmenee sekaannuksia.

Lunasta tällä hetkellä kertyneet palkintopisteesi ja muut edut ennen kuin suljet luottokortin saadaksesi maksimaalisen arvon ja hyödyn.

Yhteenvetona voidaan todeta, että jos pääasiallinen syy kortin sulkemiseen johtuu vuosimaksusta, harkitse kortin vaihtamista toiseen maksuttomaan korttiin, jolla on sama kortti. Luottokortin sulkeminen voi vaikuttaa myönteiseltä päätökseltä, mutta on tärkeää ottaa huomioon mahdolliset haitat, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti taloudelliseen hyvinvointiisi. Punnitse etuja ja haittoja auttaaksesi sinua päätöksenteossa.

Samankaltaiset artikkelit