IIFL Home Fin tavoittelee 5 000 rupian vihreää kirjaa – Banking & Finance News

IIFL Home Fin, IIFL, IIFL news, International Finance Corporation

IIFL Home Finance aikoo kasvattaa vihreää asuntosalkkuaan 5 000 miljardiin rupiaan seuraavan kolmen vuoden aikana nykyisestä noin 2 000 miljoonasta rupiasta.

”Olemme perustaneet teknisten järjestelmien haaran, jossa koulutamme kehittäjiä tekemään vihreitä projekteja. Autamme kehittäjiä rakentamaan vihreitä hankkeita ja sitten rahoitamme niitä”, toimitusjohtaja Monu Ratra sanoi ja myönsi, että Intiassa ei monilla projekteilla ole vihreää sertifiointia.

Tällä hetkellä yhtiön kestävä asuntokanta muodostaa alle 10 % koko lainakannasta. Salkusta noin 70 % on vihreitä asuntoluottoja, jotka ovat yksittäisiä lainoja vihersertifioiduissa projekteissa. Loput 30 % on rakennusrahoitusta.

Elokuussa 2023 International Finance Corporation (IFC) sijoitti jopa 100 miljoonaa dollaria IIFL Home Financeen, ja osa tästä käytetään ostajien vihreiden asuntojen rahoittamiseen tässä alipalvelusegmentissä. ”Olemme juuri aloittaneet omarakentamisen portfolion yhteistyössä IFC:n kanssa. Näemme sen kasvavan tänä vuonna”, Ratra sanoi.

Tällä hetkellä IIFL Finance omistaa 80 prosenttia asuntorahoitusyhtiöstä, kun taas loput 20 prosenttia omistaa Abu Dhabi Investment Authority (ADIA).

Asuntorahoittajan hoidossa oleva omaisuus on noin 35 000 miljoonaa rupiaa, ja asuntolainat muodostavat lähes 80 prosenttia kokonaissalkusta. Se keskittyy erityisesti kohtuuhintaiseen luokkaan, jossa lipun koko on alle 20 lakh. Haarojen määrä on 390.

”Meillä on kaikki tuotteet, joita tarvitsemme edulliseen asumiseen maantieteellisestä sijainnista ja kohdesegmentistä riippuen. Emme halua lisätä enää tuotteita”, hän sanoi.

Jatkossa kotirahoitusyhtiö odottaa hallinnoitavien varojensa kasvavan noin 20-22 % vuositasolla. Suunnitelmissa on lisätä 30-40 toimipistettä vuosittain.

Yhtiö aikoo pitää pääoman tuottonsa yli 4 %:ssa ja nostaa oman pääoman tuoton 17 %:sta yli 20 %:iin.
Yhtiö aikoo lainata noin 12 000 miljoonaa rupiaa vuosina 2024-25 (huhti-maaliskuu) saavuttaakseen lainan kasvutavoitteensa. Nämä lainat ovat yhdistelmä ei-vaihtovelkakirjoja, jälleenrahoitusta ja määräaikaisia ​​lainoja.

Samankaltaiset artikkelit