Pankkien arvostukset voivat nousta 7 biljoonaa dollaria viidessä vuodessa, toteaa tutkimus – Banking & Finance News

People walk outside the Bank of England in the City of London (Image/Reuters)

Maailmanlaajuiset pankit voivat nostaa arvostustaan ​​yhteensä 7 biljoonalla dollarilla seuraavan viiden vuoden aikana, jos ne ryhtyvät merkittäviin toimiin kasvun ja tuottavuuden lisäämiseksi, Boston Consulting Group sanoi maanantaina julkaisemassaan raportissa.

Lainanantajat voisivat suunnilleen kaksinkertaistaa nykyiset arvostuksensa, jos ne pyrkivät kasvuun ja parantamaan hinta/kirjanpito-suhdetta esteistä huolimatta, konsultti sanoi.

”Suurin pessimismin aiheuttaja pankkisektoria kohtaan on ollut kannattavuuden merkittävä lasku”, BGC sanoi.

Noin 75 prosentilla pankkien osakkeista hinta-kirjanpitosuhde oli alle 1:n vuonna 2022, kun taas hinta-tulos -kertoimet olivat lähes puolet vuoden 2008 tasosta. Samaan aikaan osakkeenomistajien tuotot pankkien osakkeista ovat kriisin jälkeen jääneet tärkeimpien markkinaindeksien tasosta, ja ero kasvaa.

Vaikka he investoisivat tuottavuuteen ja yksinkertaistavat radikaalisti liiketoimintaansa, pankkien voittoihin kohdistuu paineita korkeampien pääomavaatimusten ja uusien toimijoiden, kuten fintechin, lisääntyneen kilpailun vuoksi, BCG sanoi.

”Pankit eivät todennäköisesti palaa kannattavuustasolle ja arvostuksille, jotka olivat olemassa ennen maailmanlaajuista finanssikriisiä”, konsultti sanoi. (Raportti Lananh Nguyen New Yorkista

Samankaltaiset artikkelit