UCO Bank odottaa liikevoiton vähintään 15 prosentin kasvua 24 tilikaudella

uco bank, banking

Valtion ylläpitämä UCO Bank sanoi perjantaina, että se odottaa tämän tilikauden liikevoiton nousevan vähintään 15 prosenttia vahvistamalla CASA-talletuksiaan ja hallitsemalla kustannus-tuotto-suhdetta.

”Tavoitteemme on kasvattaa kuluvan tilikauden liikevoittoa vähintään 15 % edellisvuodesta. Pankin nettotulos kasvaisi automaattisesti, jos sen liikevoitto kasvaa. Varauksilla on suuri rooli nettotuloksen määrittämisessä”, toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Ashwani Kumar kertoi toimittajille MCCI:n järjestämän tapahtuman sivussa.

Kolkatalainen lainanantaja ilmoitti liikevoittonsa kolminkertaisen vuosittaisen kasvun ansiosta nettovoittonsa nousevan 81 prosenttia 223,48 miljoonaan rupiaan tämän tilikauden ensimmäisellä neljänneksellä. Edellisen tilikauden aikana sen liikevoitto oli laskenut 9,5 % ja oli 4 340,67 miljardia ruplaa.

Kumarin mukaan pankki suunnittelee liikevoittonsa kasvattamista lisäämällä tuloja ja alentamalla kustannuksia. ”Pankin liikevoiton kasvu varmistaisi paremman toiminnan tehokkuuden. Tavoittelemme kustannus-tuotto-suhdettamme. Meidän on hallittava kustannuksiamme liikevoiton parantamiseksi. Meidän on myös lisättävä muita tuloja (ei-korkotuloja), MD sanoi ja lisäsi, että pankki yrittää saavuttaa aikaisintaan 40 prosentin CASA-suhteen. Korkea CASA-suhde kuvastaa pankin kykyä kerätä rahaa alhaisin kustannuksin.

Uco Bank on aloittanut välilehtipankin pilottiprojektina tilien avaamiseksi välittömästi. Se on asettanut tavoitteeksi käynnistää välilehtipankkipalvelut noin 1 000 konttorissa ensi kuuhun mennessä, minkä lainanantaja uskoo auttavan sitä tuomaan uusia CASA-tilejä.

Pankin CASA (domestic) suhde sen kotimaisiin talletuksiin oli tilikauden 23 lopussa 37,82 %. Strategiana on se, että tällä hetkellä pankki ei ota pitkäaikaista talletusta korkealla hinnalla.

Lainanantaja aikoo myös ryhtyä lukuisiin toimenpiteisiin, mukaan lukien ylimääräisten tilojen luovuttaminen konttoreissaan, vuokrien alentamiseksi kiinteiden kustannusten alentamiseksi. ”Ensimmäisessä vaiheessa olemme tunnistaneet noin 400 konttoria, joissa pankilla on ylimääräisiä tiloja”, Kumar sanoi.

Pankki tavoittelee noin 12-14 prosentin lainakasvua tällä tilikaudella. ”Painopiste on vähittäiskaupassa, maataloudessa ja MSME:ssä”, MD lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit