Israelin ja Hamasin välinen sota: Palestiinalaisten kuolonuhrien määrä ylittää 25 000

gaza

Gazassa Israelin ja Hamasin välisen sodan palestiinalaisten kuolonuhrien määrä on noussut yli 25 000:een, Gazan terveysministeriö sanoi sunnuntaina. Sota on jatkunut kolme kuukautta.

Viimeisen 24 tunnin aikana Gazan sairaaloihin tuotiin ainakin 178 ruumista ja lähes 300 loukkaantunutta, sanoi terveysministeriön tiedottaja Ashraf al-Qidra. YK:n mukaan Israelin ja Hamasin välisessä sodassa naiset ja lapset ovat suurimmat uhrit.

Sota alkoi Hamasin yllättäen hyökättyä Israeliin 7. lokakuuta 2023. Hyökkäyksessä palestiinalaismilitantit murhasivat noin 1 200 ihmistä. Suurin osa heistä oli siviilejä. He ottivat myös noin 250 panttivankia, mukaan lukien miehiä, naisia ​​ja lapsia.

Israel vastasi välittömästi. Kolmen viikon ajan se keskittyi lentokampanjaan. Sen jälkeen maahyökkäys Pohjois-Gazaan tapahtui. Nyt maaoperaatiot keskittyvät eteläiseen Khan Younisin kaupunkiin.

Lähes 85 prosenttia Gazan väestöstä pakeni kodeistaan. YK:n ylläpitämät turvakodit ja telttaleirit ovat täynnä pakolaisia.

Gazan terveysministeriön mukaan yhteensä 25 105 palestiinalaista on kuollut ja 62 681 loukkaantunut. Al-Qidra sanoi, että monet uhrit ovat edelleen hautautuneena Israelin iskujen raunioiden alle.

Israelin armeija ilmoitti tappaneensa noin 9 000 militanttia esittämättä todisteita. Armeijan mukaan Gazan hyökkäyksen alkamisen jälkeen 195 sen sotilasta on kuollut.

Samankaltaiset artikkelit