Rahasto-osuuksien lunastaminen? Tärkeimmät seikat, jotka sinun on tiedettävä MF-lunastuksesta

Redeeming mutual fund units? Key points you need to know about MF redemption

Sijoitusrahastojen lunastus on prosessi, jossa rahasto-osuuksia myydään takaisin omaisuudenhoitoyhtiölle (AMC), joka hallinnoi rahastoasi. Se tarkoittaa, että tilaajana olet nostamassa osuuksia – rahastokielellä sitä kutsutaan lunastukseksi. Kun lunastat MF-ohjelmasi osittain tai kokonaan, saat varat MF-tiliisi yhdistetylle pankkitilillesi 3-4 työpäivän kuluessa. Siten sijoitusrahastot ovat tällä tavalla erittäin hyödyllisiä sijoittajalle, joka pitää likvideistä sijoituksista, koska se tekee irtautumisesta erittäin helppoa ja välitöntä.

Aina kun päätät lunastaa sijoitusrahastosi, sinun on otettava huomioon joitain avainkohtia varmistaaksesi, että saat hyvän tuoton. Muista aina, että rahastotalot vahvistavat nettoarvon (net asset value) päivittäin katkaisuajan perusteella. Joten jos aiot lunastaa osuuksia MF-tililtäsi, sinun tulee pyytää lunastusta rahastoyhtiösi asettamassa ajassa. Tällä hetkellä rahastotalot noudattavat rahaston NAV:n katkaisuajankohtaa klo 15.00. Se tarkoittaa, että osuutesi lunastetaan kuluvan päivän NAV:lla, jos lunastuspyyntö on tehty ennen klo 15.00. Sijoitusrahaston substanssiarvo edustaa rahaston osakekohtaista markkina-arvoa ja sisältää tietyn rahaston kaikkien varojen yhteismäärän vähennettynä veloilla.

Kuinka lunastaa rahasto-osuuksia?

Voit lunastaa rahasto-osuuksiasi käyttämällä joko online- tai offline-muotoa. Online-lunastus voidaan tehdä milloin tahansa seitsemänä päivänä viikossa, mutta offline-lunastusta varten sinun tulee käydä rahastotalon toimistossa minä tahansa työpäivänä ja täyttää lunastuslomake, jossa mainitaan kaikki tiedot.

Jos lunastat rahasto-osuuksia fyysisesti, sinua pyydetään täyttämään lunastuslomake, johon sinun on täytettävä tiedot, kuten osuudenhaltijan nimi, järjestelmän nimi, folion numero, lunastettavien osuuksien lukumäärä, jne. Täytön jälkeen sinun on allekirjoitettava se ja toimitettava se omaisuudenhoitoyhtiösi nimeämään toimistoon. Täytetty lomake voidaan lähettää myös mihin tahansa MF-talosi osoittamaan viralliseen pisteeseen, joka hyväksyy tapahtumat.

Kaikilla omaisuudenhoitoyhtiöillä on nykyään viralliset portaalinsa. Voit yksinkertaisesti kirjautua sisään sijoitusrahastotalosi verkkosivustolle folion numerolla ja PAN-numerolla ja luoda lunastuspyynnön. Lunastussivulla sinua pyydetään syöttämään lunastettava summa tai osien lukumäärä. Jos olet ostanut sijoitusrahastojärjestelmän henkilökohtaisen Demat- tai kaupankäyntitilisi kautta, sinun on kirjauduttava sisään kyseisen pankin tai rahoituslaitoksen viralliselle verkkosivustolle tai sovellukseen ja suoritettava lunastusprosessi.

Kuinka kauan lunastussumman saaminen kestää?

Kun rahastotalo on vahvistanut ja käsitellyt lunastuspyynnön, summasi rahaston lunastettuja osuuksia vastaan ​​siirretään pankkitilillesi. Se riippuu myös tilaamasi järjestelmän tyypistä. Jos kyseessä on velkapainotteinen rahasto tai likvidi rahasto, saat lunastusrahat yhden tai kahden työpäivän kuluessa. Toisaalta, jos kyseessä on osakerahasto, rahojen saaminen pankkitilillesi voi kestää kahdesta kolmeen työpäivää.

Samankaltaiset artikkelit