UPI, loistava mahdollistaja: RBI antaa käteistalletuksen, rahansiirron PPI-lompakosta UPI:n kautta – Pankki- ja rahoitusuutiset

Phonepe UPI payments to be accepted in UAE

Likviditeetin lisäämiseksi ja käyttömukavuuden lisäämiseksi sekä digitaalisten maksuvaihtoehtojen lisäämiseksi Reserve Bank on nyt ehdottanut käteisen talletuksen helpottamista käteistalletusautomaateilla (CDM) UPI:n avulla. Tämän toimenpiteen odotetaan myös tehostavan pankkien valuutankäsittelyprosessia huomattavasti. Aiemmin käteistalletukset CDM:ien kautta olivat mahdollisia pankkikorteilla.

Kuvernööri toisti, että ”ottaen huomioon kokemukset, jotka on saatu käteisen nostosta ilman kortteja käyttämällä UPI:tä pankkiautomaateissa”, se on nyt tehnyt ehdotuksen laajentaa UPI:tä käyttävien tapahtumien soveltamisalaa.

Arvinder Singh Nanda, Master Capital Servicesin johtaja, vastasi RBI:n liikkeelle: ”Aloitteiden, kuten kaupankäynnin valtion vihreillä joukkovelkakirjoilla ja käteistalletusten helpottamista UPI:n kautta, odotetaan lisäävän markkinoiden likviditeettiä. Kaiken kaikkiaan politiikan jälkeiset näkymät vaikuttavat osakemarkkinoiden tasapainoiselta.”

Mutta siinä ei vielä kaikki. Jopa rahansiirroissa UPI-sovelluksista, RBI pyrkii parantamaan mukavuustekijää. Tällä hetkellä UPI-maksuja Prepaid Payment Instruments (PPI) -maksuvälineistä voidaan suorittaa vain käyttämällä PPI-myöntäjän tarjoamaa verkko- tai mobiilisovellusta. Mutta jatkossa RBI on ”ehdottanut kolmansien osapuolien UPI-sovellusten käyttöä UPI-maksujen suorittamiseen PPI-lompakoista. Tämä parantaa entisestään asiakkaiden mukavuutta ja lisää digitaalisten maksujen käyttöönottoa pienten maksutapahtumien yhteydessä.

Tohtori Manoranjan Sharma, Infomerics Ratingsin pääekonomisti, uskoo, että politiikkalausunto näillä lisäyksillä on ”kontekstin kannalta asianmukainen, perusteltu politiikka ja hyvin viestitty. Se vastaa täysin kehittyvästä kasvu-inflaatiodynamiikasta johtuvia odotuksiamme. RBI:n rahapolitiikan komitea (MPC) jatkoi säästötoimia. On myös toimenpiteitä, jotka liittyvät kaupankäyntiin valtion vihreillä joukkovelkakirjoilla International Financial Services Centerissä (IFSC), mobiilisovelluksen käyttöönottoa, Liquidity Coverage Ratio (LCR) -kehyksen tarkistamista, lupaa pienille rahoituspankeille (SFB) käydä kauppaa rupian korkojohdannaisilla. tuotteita, jotka mahdollistavat UPI:n käteistalletuspalvelua varten, UPI-pääsyn prepaid-maksuvälineille (PPI) kolmansien osapuolien sovellusten kautta ja keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC) jakelun muiden kuin pankkimaksujärjestelmäoperaattoreiden kautta.”

Samankaltaiset artikkelit