Apple antaa Siri Generative AI:lle ”supervoimia” OpenAI:n ChatGPT:n saavuttamiseksi; yksityiskohtia odotetaan WWDC:ssä

Apple HomePod Siri

Applen tekoälyassistentti Siri on valmis tekemään suuren uudistuksen WWDC:ssä verkkoraporttien mukaan. Cupertinon sanotaan valmistelevan joukkoa ”supervoimia” Generatiivisen tekoälyn ruokkimana, kun se ryntää kiinni OpenAI:n ChatGPT:hen ja Googlen kaltaisiin kilpailijoihin, vaikka Applena voit odottaa sen tekevän sen yksityisyyden ytimessä.

Ei ole mikään salaisuus, että Siri ei ole ollut ”älykäs” avustaja, jota iPhonen käyttäjät odottavat verrattuna muihin Googlen ja jopa Amazonin avustajiin. Applen tiukat tietosuojasäännöt pitävät tiedot lukittuna laitteellesi, mikä rajoittaa tekoälyn oppimismahdollisuuksia. Mutta yritys näyttää murtaneen koodin (uutisten kokoamispalvelun yeux1122 kautta) integroidakseen tehokkaan suuren kielimallin nimeltä Ajax Siriin. Teoriassa tämä tarkoittaa, että voi pian olla mahdollista käyttää tehokkaita tekoälymalleja, kuten ChatGPT:n takana olevia, suoraan iPhonessasi.

Applen on raportoitu jakavan tekoälytekniikkaa, kuten avoimen lähdekoodin Ferret-mallia, joka voi jongleerata erityyppisiä tietoja, kuten OpenAI:n GPT-4, vaikka työkalut, kuten MLX for MacBooks, jotka käyttävät sen kotimaista piitä, tasoittavat tietä tekoälytyökaluille. työskennellä niiden parissa paljon saumattomasti. Huhut jopa viittaavat siihen, että päivitetyt iPhone-mikrofonit ovat työn alla, mikä voisi parantaa huomattavasti Sirin kuulokykyä, kun taas laitteessa olevat läpimurrot, kuten AI-mallit, jotka voivat hyödyntää iPhonesi flash-muistia, missä sovelluksesi ja tietosi on tallennettu, voivat aiheuttaa nopean toiminnan. vastaukset.

Apple on ollut hiljaa suurista Siri-muutoksista jonkin aikaa. Mutta kun ChatGPT esittelee keskustelutaitojaan ja valloittaa Internetin myrskyllä, paine on päällä. Amazonin Alexa on mahdollisesti saamassa tekoälyn muutosta tänä vuonna, ja Googlen Bardin on vahvistettu saapuvan Assistantiinsa.

Mutta vaikka kilpailijat ovat riippuvaisia ​​pilvestä saatavista tiedoista, Apple on silti sitoutunut pitämään sen laitteessa paikallisesti. Tämä tarkoittaa, että päivitetyn Sirin pitäisi myös pitää kiinni käsikirjoituksesta, kun taas Applen kuuluisat yhteenliitettävyyden katkokset voivat tarkoittaa, että voit tehdä tämän iPhonessa, MacBookissa ja iPadissa. Lisätietoja odotetaan WWDC:ssä kesäkuussa.

Samankaltaiset artikkelit