Asuntosektori iloitsee, kun RBI pitää korkojaan voimakkaan kasvun keskellä

Housing sector cheers as RBI holds rates amid buoyant growth

MPC-kokouksessaan Reserve Bank of India (RBI) päätti säilyttää repokoron status quon, mikä osoitti sen rahapolitiikan vakauden tunnetta. Alan asiantuntijat ovat pitäneet tätä päätöstä siunauksena asuntomarkkinoille ja korostaneet sen potentiaalia ankkuroida EMI-maksuja lainanottajille, mikä edistää asuntolainojen vakautta.

RBI:n rahapoliittinen komitea piti repokoron lisäksi pysyvän talletusmahdollisuuden 6,25 prosentissa, kun taas maksuvalmiusjärjestelmän korko ja pankkikorko pysyivät ennallaan 6,75 prosentissa.

Tällä liikkeellä on konkreettinen vaikutus asuntosektoriin, erityisesti asuntolainojen korkojen saralla. RBI:n päätöksen ylläpitää status quoa odotetaan tarjoavan pientä hengähdystaukoa asuntolaina-EMI:ssä liikkuville henkilöille.

Tämän taloudellisen ennustettavuuden ei odoteta vain tuovan helpotusta olemassa oleville asunnonomistajille, vaan myös potentiaaliset ostajat suhtautuvat siihen myönteisesti, mikä edistää luottamuksen ilmapiiriä kiinteistöalalla. Kun tämän päätöksen väreet tunkeutuvat markkinoille, sidosryhmät voivat ennakoida varmempaa luotonantomaisemaa, mikä luo pohjan vakaalle kehitykselle asuntorahoitussektorilla.

Kommentoidessaan RBI:n muutosta alan asiantuntijat sanoivat, että MPC-päätös auttaa kiinteistöalaa, erityisesti asuinrakentamista, jatkamaan kasvupolkuaan ja muuttamaan aidanhoitajat asunnonostijoiksi, koska repokorko on pysynyt ennallaan huhtikuusta lähtien.

Sankey Prasad, CMD, Colliers Intia, sanoi: ”Tämä poistaa asunnonostajien lisätaakan ja lisää asuntojen kysyntää lähitulevaisuudessa tulevan koronnosto-odotuksen perusteella. Asunnoilla on merkittävä kysyntä eri puolilla maata, sillä asumisesta on tullut kotitalouksien tärkein omaisuus pandemian jälkeen, ja tämän koron pysähdyksen pitäisi olla muistutus investoida varhaisessa vaiheessa tälle nopeasti kasvavalle toimialalle.

Lisäksi korot ovat edelleen alhaiset, keskimäärin 9-9,5 % verrattuna elokuuhun 2011, jolloin se leijui yli 11 %, joten se on paras aika sijoittaa ennen kuin tuleva koronnosto nostaa hintoja kautta linjan.

”Tämän lisäksi tuotantopanosten, kuten maan, sementin ja työvoimakustannusten nousu sekä lainakustannusten nousu johtavat todennäköisesti korkojen nousuun lähivuosina, ja siksi odotamme merkittävää kysynnän nousua. lyhyellä aikavälillä”, Prasad lisäsi.

Adil Altaf, myynti- ja asiakassuhdejohtaja, Whiteland Corporation, sanoi: ”Delhi NCR:n kiinteistöalan sydämessä sitoutumisemme huippuosaamiseen on lujaa, sillä RBI pitää repokoron vakaana 6,5 ​​prosentissa viidettä peräkkäistä kertaa. Tämä horjumaton taloudellinen asenne tarjoaa suotuisan taustan mahdollisille asunnonostajille ja vahvistaa luottamusta kiinteistömarkkinoidemme vakauteen. Hyväksymme tämän jatkuvuuden ja varmistamme, että asiakkaamme kulkevat turvallisella ja lupaavalla tiellä kiinteistöhankkeissaan johdonmukaisen rahapolitiikan kestävän vahvuuden tukemana.

”RBI päätti säilyttää repokoron, toimenpiteen, joka tukee talouden elpymistä ja saattaa kannustaa pankkeja tarjoamaan hyviä asuntolainakorkoja asuntokysynnän lisäämiseksi. Tämän päätöksen odotetaan lisäävän rakentajien ja asunnonostajien luottamusta, jolloin pankit voivat tarjota parempia korkoja asuntokysynnän lisäämiseksi. Inflaation vuoksi pankit voivat kuitenkin olla varovaisia ​​laskeessaan korkoja liikaa. Vakaat lainakorot hyödyttävät potentiaalisia asunnonostajia, mikä lisää kysyntää kiinteistöalalla”, sanoi Santosh Agarwal, Alphacorpin toiminnanjohtaja ja talousjohtaja.

”RBI:n päätös pitää repokorko vakiona 6,5 ​​prosentissa pyrkii tukemaan talouden elpymistä ja kannustamaan pankkeja tarjoamaan parempia lainakorkoja. Tämän päätöksen odotetaan lisäävän luottamusta kehittäjien sekä ostajien ja sijoittajien keskuudessa, mutta pankit voivat olla varovaisia ​​inflaation vuoksi. Vakaat lainakorot hyödyttävät potentiaalisia ostajia ja lisäävät kysynnän kasvua kiinteistöalalla, erityisesti juhlakaudella, jolloin kiinteistömarkkinoilla on tyypillisesti kysyntää”, sanoo Aarize Groupin hallituksen puheenjohtaja Vipin Sharma.

Samankaltaiset artikkelit