KuCoin maksaa 22 miljoonaa dollaria, poistua New Yorkin markkinoilta ratkaistakseen oikeusjutun – Digital Transformation News

Reportedly, KuCoin is the fourth-largest exchange by spot and derivatives trading volume

KuCoin, yksi suurimmista ja suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä, suostui maksamaan 22 miljoonaa dollaria sakkoja ja palautuksia ja lopettamaan kaupankäynnin New Yorkissa ratkaistakseen valtion oikeudenkäynnin.

Sovintoratkaisu, joka on viimeisin New Yorkin aggressiivinen pyrkimys auttaa muokkaamaan kryptomaailmaa, KuCoin palauttaa yhteensä 16,7 miljoonaa dollaria 177 800 New Yorkin sijoittajalle sen lisäksi, että se maksaa 5,3 miljoonan dollarin sakon osavaltiolle, sanoo New Yorkin oikeusministeri. Letitia James sanoi lausunnossaan tiistaina. Maksut ratkaisevat väitteet siitä, että KuCoin ei rekisteröitynyt arvopapereiden ja hyödykkeiden välittäjäksi ja esitti itsensä virheellisesti kryptopörssinä, James sanoi.

Sovintoratkaisu syntyy, kun osavaltion ja liittovaltion sääntelyviranomaiset, mukaan lukien Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitea, ovat lisänneet kryptoyritysten valvontaa FTX:n kaupankäyntialustan romahtamisen ja siitä seuranneen alan romahduksen jälkeen. Erityisesti New York on ryhtynyt voimakkaisiin valtion toimiin.

”Rekisteröimättömät offshore-salausalustat aiheuttavat riskin sijoittajille, kuluttajille ja taloudelle laajemmin”, James sanoi lausunnossaan. ”Aion jatkossakin ryhtyä toimiin kaikkia yrityksiä vastaan, jotka röyhkeästi laiminlyövät lakia ja vaarantavat newyorkilaisten säästöt ja sijoitukset.”

Seychellien saarivaltiossa sijaitseva KuCoin antaa sijoittajille mahdollisuuden ostaa ja myydä digitaalista omaisuutta verkkosivustonsa ja sovelluksensa kautta. Mutta se ei voi perustellusti väittää olevansa pörssi, koska sitä ei ole rekisteröity SEC:ssä tai Commodity Futures Trading Commissionin asianmukaisesti nimeämä osavaltion lain edellyttämällä tavalla, New York väitti maaliskuussa osavaltion tuomioistuimessa jätetyssä kanteessa. KuCoin ei vastannut välittömästi sähköposteihin, joissa pyydettiin kommentoimaan sovintoa.

CoinMarketCapin tietojen mukaan KuCoin on neljänneksi suurin pörssi spot- ja johdannaiskaupan volyymilla mitattuna. Sen KCS, pörssissä käytetty voitonjakotunnus, on noussut noin 30 prosenttia 13,43 dollariin viimeisen 24 tunnin aikana CoinGeckon keräämien tietojen mukaan. Hinta on yli kaksinkertaistunut viimeisen kuukauden aikana, kun kasvavat odotukset yhdysvaltalaiselle pörssirahastolle, joka voi sijoittaa suoraan Bitcoiniin, saivat aikaan laajan rallin pienemmissä, vähemmän tunnetuissa kryptovaluutoissa.

KuCoin-kanne nostettiin kaksi viikkoa sen jälkeen, kun James teki lähes identtisen valituksen kryptoalustaa CoinExiä vastaan. Vielä yksi kanne kryptoyhtiöitä Nexo Inc.:tä ja Nexo Capital Inc:tä vastaan ​​johti tammikuussa jopa 24 miljoonan dollarin sovintoon New Yorkin ja yhdeksän muun osavaltion osalta.

KuCoin-valitus oli ensimmäisten joukossa, jossa osavaltion sääntelyviranomainen väitti oikeudessa, että Ether, arvoltaan toiseksi suurin kryptotunnus, on arvopaperi. Mitä kryptoomaisuuden sääntelijät pitävät arvopapereina ja siten vallitsevien sääntöjen ja lakien sekä SEC:n lainkäyttövallan alaisia, käydään aktiivista poliittista keskustelua ja riita-asioita. James haastoi entisen Celsius Network Ltd:n toimitusjohtajan Alex Mashinskyn oikeuteen viime vuonna, koska hänen väitetään huijanneen sijoittajilta miljardeja dollareita valehtelemalla aikoinaan korkealentoisen kryptolainaajan turvallisuudesta. Myöhemmin liittovaltion syyttäjät syyttivät häntä petoksesta.

New York sai myös miljoona dollaria sovintoratkaisusta BlockFi Lending LLC:n kanssa rekisteröimättömien arvopapereiden tarjoamisesta, osa laajempaa sopimusta SEC:n ja osavaltion sääntelyviranomaisten kanssa, yhteensä 100 miljoonaa dollaria. Sopimuksen mukaan KuCoinin on ryhdyttävä toimiin estääkseen newyorkilaisia ​​pääsemästä alustalleen. Sen on myös tehtävä yhteistyötä Yhdysvaltain lainvalvontaviranomaisten kanssa vastaamalla tietopyyntöihin tai jäädyttää omaisuutta, James sanoi.

Samankaltaiset artikkelit