Pankkien noudattamatta jättäminen laukaisi todennäköisesti yhdistetyn luotonannon – Banking & Finance News

NBFC, NBFC news, non-banking financial companies, non-banking financial companies news , banking news, Reserve Bank of India , RBI news

Asiantuntijat uskovat, että Intian keskuspankin (RBI) päätös tarkistaa sidotun luotonannon suuntaviivoja on saattanut johtua tapauksista, joissa lainanantajat eivät noudata yrityksille myönnettävää lainaa koskevia sääntöjä.

Pankkiirit sanoivat, että lainojen innovatiivinen strukturointi on saattanut johtaa säännösten rikkomiseen. He huomauttivat, että useat liiketalot hoitavat nykyään NBFC:tä (ei-pankkitoimintaa harjoittavia rahoitusyhtiöitä), mikä mahdollistaa luottojen siirtymisen konsernilta toiselle. Mahdollisuus quid pro quo -sopimuksiin on olemassa, kun yksi NBFC lainaa toiselle ja päinvastoin, koska useimmat NBFC:t käyvät kauppaa yli kahden tusinan pankin kanssa.

”Yhdistetty luotonanto on osa vahvistumisprosessia, joka estää vastikkeen myöntämisen silloin, kun joku muu kuin yritystiimi tekee päätöksen lainasta ja luottoriskistä”, Sanjay Agarwal, CAREEdge Ratingsin vanhempi johtaja, sanoi. Osa tiedoista voi olla päivätty, mutta sääntelijänä he pyrkivät tukkimaan porsaanreiät, hän sanoi.

Intian valtionpankin korkea virkamies sanoi, että aina kun pankki lainaa jollekin yritysryhmälle, se tarkastaa pankin liiketoimien tason kyseisen ryhmän kanssa – transaktioiden luonteen osalta, ovatko ne lähipiirissä, tapahtuuko takaisinmaksu oikein. , muiden joukossa. ”On tiettyjä tapahtumia, joista emme ole tietoisia, koska emme voi tarkistaa jokaista tapahtumaa”, virkamies selitti.

Union Bank of Indian korkea virkamies sanoi, että sääntelijä on saattanut törmätä lainatapahtumiin, joissa ohjeita rikottiin ja luottoa maksettiin ottamatta huomioon riskiä.

RBI:n liitettyjen luotonantoohjeiden tarkoituksena on estää eturistiriita rahoituslaitosten lainatoiminnassa. Rahoituslaitokset eivät esimerkiksi saa myöntää lainoja omien osakkeidensa vakuutta vastaan ​​johtajilleen tai yrityksille, joista joku sen johtajista on kiinnostunut osakkaana, johtajana, työntekijänä tai takaajana. He eivät myöskään saa lainata millekään yritykselle, tytäryhtiölle tai holdingyhtiölle, jossa joku heidän johtajistaan ​​on johtaja, toimitusjohtaja, johtaja, työntekijä tai takaaja tai jossa henkilöllä on huomattava osuus.

Vuonna 2019 sääntelyviranomainen syrjäytti Punjab and Maharashtra Cooperativen (PMC Bank) hallituksen, koska noin 70 prosenttia sen 8 383 miljoonan rupian lainakannasta ulotettiin kiinteistöyhtiö HDIL:lle. Äskettäisessä tapahtumassa RBI määräsi ICICI Bankille 12,19 miljoonan rupian sakot lokakuussa seuraamuksista tai lainojen myöntämisestä yrityksille, joissa kaksi sen johtajista oli myös johtajia.

Samankaltaiset artikkelit