Tuleva vuosi 2024: Arvostukset saattavat laskea; Rahoitusjäähdytys startup-yrityksille saattaa jatkua uudessa vuonna

Valuations, funding, India standpoint, top news, latest news, business news,

Vaikka vuonna 2023 rahoitustalvi kovenee startup-yrityksissä kautta linjan, skenaario ei todennäköisesti muutu juurikaan uuden vuoden aikana. Vaikka sijoittajayhteisön joukossa on jonkin verran optimismia asteittaisesta elpymisestä, useimmat sulkevat pois nopean elpymisen.

Vuonna 2023 intialaisten teknologiayritysten rahoitus saavutti Tracxnin tietojen mukaan alhaisimman viiteen vuoteen, mikä jatkaa viime vuoden puolivälissä alkanutta rahoituksen lamaa. ”Jos alamme nähdä kääntymistä joissakin makroongelmissa, voidaan odottaa rahoitusympäristön asteittaista paranemista”, sanoi Ashish Sharma, pääomasijoitusyhtiö InnoVen Capitalin toimitusjohtaja.

Hän arvioi rahoituksen pysyvän vaimeana ensi vuonna. ”Intian näkökulmasta katsottuna on kaksi muuta asiaa, joita pitää silmällä: parlamenttivaalit ja julkisuuteen tulleiden teknologiayritysten suorituskyky.”

Kuten Sharman, monet sijoittajat seuraavat tarkasti parlamenttivaalien ja Yhdysvaltain keskuspankin rahapolitiikan vaikutusta rahoitusympäristöön. Aiemmin tässä kuussa Fed ilmoitti kolmesta koronlaskusta tulevalle vuodelle, jos inflaatiotiedot jatkavat yhteistyötä.

Yksi sijoittaja sanoi, että Fedin politiikka yhdistettynä kiihkeään IPO-markkinoihin Intiassa johtaa todennäköisesti rahoitusympäristön elpymiseen. Listautumisannin lisäksi molemmat vertailuindeksit ovat olleet härkäjuoksussa viime kuukausina ja ovat saavuttaneet elinkaaren korkeuksia useammin kuin kerran.

”Yleensä yksityinen sijoittaminen seuraa julkisia markkinoita viiveellä, joten toivomme ensi vuoden olevan parempi. On joukko makrolaukaisimia, kuten vaalit ja Fedin politiikka, jotka voivat sanella lyhyen aikavälin mielipiteitä”, sanoi Kanika Agarrwal, alkuvaiheen sijoittajan IndiaQuotientin kumppani.

Agarrwal uskoo kuitenkin, että laadukkaat tiimit ja perustajat ovat löytäneet uutta pääomaa huonoinakin vuosina ja karhumarkkinoilla perustetaan enemmän hienoja yrityksiä kuin hyvinä aikoina. Useimmat sijoittajat ovat toistaneet tämän, koska he uskovat, että vahvat perustekijät omaavat startup-yritykset eivät koskaan kohtaa pääoman puutetta.

”Hyvät yritykset, terveen marginaaliprofiilin tarjoaminen ja vahva asiakasrakkaus eivät näe merkkejä rahoituksesta talvella”, sanoi Arpit Beri, Jungle Venturesin Intian sijoituksista vastaava kumppani. Hänen mukaansa sijoittajat etsivät ensi vuonna vahvoja liiketoimintamalleja sen sijaan, että keskittyisivät mihinkään tiettyyn alaan, kuten tekoälyyn tai sähköajoneuvoihin.

Vaikka pandemian aiheuttama likviditeetin nousu oli johtanut rahoitusbuumiin vuonna 2021, sijoittajat ovat nyt pitkälti luottavaisia ​​siitä, että nuo helpon pääoman ja taivaan korkean arvostuksen ajat ovat menneet lopullisesti. Joidenkin näistä startupeista, jotka olivat keränneet varoja korkeilla arvoilla runsaan pääomavirran keskellä, arvostus laski tänä vuonna, mukaan lukien ongelmalliset edtech-suuret Byju’s.

Näiden startup-yritysten arvostusromahdus saattaa jatkua myös ensi vuonna, yksi sijoittaja sanoi ja lisäsi, että kevyet ja tehokkaat mallit ja kestävän kasvun näkymät menestyvät varovaisina aikoina sijoitusten suhteen paremmin.

Useat sijoittajat odottavat rahoituksen piristymistä vuoden 2024 toisella puoliskolla, vaalien jälkeen. ”Startupien on varauduttava epätasaisiin vesiin ensimmäisten kuuden kuukauden aikana… kun taas toinen puolisko lupaa laukaisualustan niille, jotka mukautuvat, innovoivat ja pysyvät kurssilla”, sanoi Manu Rikhye, Merak Venturesin partneri. Hän kuitenkin lisäsi, että täydellinen elpyminen rahoitusympäristössä saattaa olla maraton, ei sprintti.

Toimialoista tekoäly, fintech, yritysohjelmistot palveluna, terveysteknologia ja kestävän kehityksen teknologia loistavat eniten sijoittajien ensi vuoden kiinnostuksessa. Vaikka kuluttajayrityksissä oli tänä vuonna rahoituksen noususuhdanne, trendi ei todennäköisesti jatku vuonna 2024. ”Suoraan kuluttajille tuotettujen brändien syntymisen ennustetaan vähenevän markkinoiden kyllästymisen vuoksi”, toteaa perustaja Saloni Jain. Sunicon Venturesin kumppani.

Tekoälyssä startupit, joilla on generatiivisia tekoälypohjaisia ​​tarjouksia, ovat ensi vuonna keskeisessä asemassa, samoin kuin yrityskeskeiset tarjoukset. Näiden lisäksi sijoittajia houkuttelevat myös alat, kuten agritech, spacetech ja insurtech, diagnostiikka ja pelaaminen.

Samankaltaiset artikkelit