Kysymyksesi: Lainat; Kultalainan saamiseksi ei tarvitse näyttää omistustodistusta

Loans, Loans news, questions to ask before taking a loan, gold loan queries, gold loan

l Vaimoni haluaa ottaa kultalainan ei-pankkien rahoitusyhtiöltä. Pitääkö hänen näyttää kuitit vuosien varrella ostetusta kullasta, koska hän sai osan niistä lahjaksi?
-Suresh Kumar

Ei, omistusta ei ole varmistettu kultalainan ottamisen yhteydessä. Kullan puhtaus kuitenkin tarkistetaan ennen lainasumman vahvistamista. Lainan KYC ja asiakirjat on täytettävä lainaa haluavan henkilön.

l Olin ottanut koulutuslainan kaksi vuotta sitten ja nyt haluan maksaa koko summan takaisin, koska korko on korkea. Veloittaako pankki ennakkomaksusakon ja mitkä asiakirjat minun on noudettava pankista?
– Arvind Iyer

Kyllä, voit maksaa lainan takaisin. Yleensä ennakkomaksuja ei peritä, mutta tarkista sopimuskirjeestä mahdolliset kielteiset lausekkeet. Voit myös tarkistaa asian suoraan pankista. Lainauksen päätyttyä saat lainan suljetun vahvistuskirjeen ja mahdollisen vakuuden vapautuksen. Hae maksuttomuustodistus pankista.

l Otan asuntolainaa ja pankki vaatii, että otan henki- ja kotivakuutuksen viideksi vuodeksi. Koska minulla on määräaikainen vakuutus, pitääkö minun silti ottaa toinen henkivakuutus?
-Vipul Awasti

Laina-ajan tulee olla riittävä kattamaan myös lainasumma. Tämä ei ole pakollinen asiakirja. Kiinteistön suoja tulipalon ja luonnonmullistusten varalta on toivottavaa, sillä se on vakuus, jota vastaan ​​pankki antaa sinulle lainan. Siitä on lopulta hyötyä myös sinulle. On suositeltavaa ottaa suoja kotiin.

l Voinko, NRI-poikani rekisteröity valtakirjan haltija, sijoittaa hänen kahden kiinteistönsä myyntitulot 54 EY:n joukkovelkakirjaan hänen puolestaan ​​ja hänen nimissään? Mikä on tällaisten investointien enimmäisraja?
– SK Rao

Valtakirja voi olla tietty POA tai yleinen POA. Jos POA-asiakirja kattaa tällaiset uudelleensijoitustapahtumat, POA:n haltija voi tehdä sijoituksen päämiehen puolesta. EY 54 §:n mukaiselle joukkovelkakirjalainalle asetettu raja tilikaudelle on 50 lakh.

Samankaltaiset artikkelit