Suuri kuluminen pitää yksityiset pankit varpaillaan – Banking & Finance News

private banks, Indian private banks, private banks in India, private banks news, RBI, RBI governor,

Yksityispankkien poistuminen on ollut korkea viime vuosina työntekijöiden työtaakan kasvaessa. Lisäksi fintech-yritysten ja uuden aikakauden lainanantajien tiukka kilpailu on johtanut myös työntekijöiden salametsästykseen, asiantuntijat sanoivat.

Intian keskuspankin (RBI) pääjohtaja Shaktikanta Das totesi hiljattain järjestetyssä julkisessa tilaisuudessa, että yksityisen sektorin pankkien kuluminen on korkea ja että keskuspankki tarkastelee asiaa tarkasti. Puheessaan Das kehotti pankkeja rakentamaan ydintiimin käsittelemään tällaisia ​​asioita.

Ei ihme, että pankkiirit ovat joutuneet palaamaan piirustuspöydän ääreen etsimään tapoja käsitellä tilanteita. ”Työskentelemme lisää koulutusohjelmia työntekijöille. Se on työn alla”, HDFC Bankin talousjohtaja Srinivasan Vaidyanathan sanoi äskettäisessä tulosten jälkeisessä puhelussa, samalla kun selitti, kuinka pankki käsittelee korkeaa poistumisastetta.

”Pankin henkilöstömäärä ei ole kasvanut, mutta vastuut ovat lisääntyneet. Tämän seurauksena on paljon työuupumusta ihmisille asetettujen työtuntien lisääntyessä. Tämän seurauksena poistuminen lisääntyy”, Grant Thornton Bharatin rahoituspalveluiden riskien kumppani Vivek Iyer sanoi ja lisäsi, että poistuminen olisi suurempi hallinto- ja toimialatason toiminnoissa.

Viimeaikaisten vuosikertomusten tiedot osoittivat, että eri pankkien hankaus oli noin 34-51 % vuosina 2022-23 (huhti-maaliskuu). Erityisesti pankkien, kuten Kotak Mahindra Bankin, IndusInd Bankin ja Yes Bankin, kuluminen nousi 40 prosentista.

Yksityisiä pankkeja koskevat sääntelyvaatimukset ovat lisääntyneet viime vuosina. Tämän seurauksena pankin sisäisten raportointivaatimusten määrä tarkastusvaliokunnalle ja hallitukselle sekä valvontaviranomaiselle on noussut merkittävästi.

Pankkien paine säilyttää kannattavuus on merkinnyt sitä, että niiden on pidettävä toimintakustannukset mahdollisimman pieninä. Asiantuntijat sanovat, että tämän seurauksena samat ihmiset, jotka johtavat päivittäistä toimintaa, ovat lisänneet raportointivastuita.

”Yksityispankit kohtaavat kohonneen poistumisriskin, etenkin kun markkinoille tulee uusia toimijoita, kuten Jio Financial Services, jotka laajentavat aggressiivisesti työvoimaansa saavuttaakseen strategiset tavoitteet”, sanoo Krishnendu Chatterjee, VP ja liiketoimintajohtaja TeamLease Servicesin henkilöstötoimistosta.

Chatterjee lisäsi, että viime aikoina yrityksillä on taipumus priorisoida kokemusta omaavaa henkilöstöä tuoreiden sijaan. Tämä on johtanut kykyjen salametsästykseen pankeissa ja muissa lainanantajissa, mikä on osaltaan lisännyt työntekijöiden vaihtuvuutta.

Myös nuorempien työntekijöiden keskuudessa 15 000 – 20 000 kuukaudessa alkavat palkat tekevät kilpailijoille alttiita houkutella työntekijöitä houkuttelevilla tarjouksilla, mukaan lukien 10-15 prosentin palkankorotukset, asiantuntijat sanovat.

”Sinun on kysyttävä itseltäsi kysymys, mihin yksityisten pankkien ihmiset ovat menossa. Seuraava kysymys on, mitä rooleja, vastuita ja valtuuksia henkilö saa fintechissä, NBFC:ssä. Kolmas on se, ovatko yksityispankkien korvaukset uuden aikakauden pankkien ja fintech-yritysten tasolla”, sanoo Lohit Bhatia, Quess Corp.:n työvoimahallinnon johtaja.

Jatkossa pankkien on toteutettava erilaisia ​​toimenpiteitä kulumisen hillitsemiseksi. Näitä ovat muun muassa vankkojen koulutusohjelmien perustaminen, nykyisen osaajajoukon kehittäminen ja uudelleenkouluttaminen, käyttöönotto ja tehokas perehdytysprosessi sekä palkkarakenteiden uudelleenarviointi, pankkiasiantuntijat sanoivat.

Samankaltaiset artikkelit