Ex-Deutsche-pankkipankkiiri tunnustaa syyllisyytensä kryptopetokseen

During the case’s announcement, prosecutors didn’t allege wrongdoing by Deutsche Bank

Entinen Deutsche Bankin investointipankkiiri Rashawn Russell, joka on kiistänyt huijanneensa sijoittajia kryptovaluuttapetoksessa, näyttää olevan valmis muuttamaan mielensä ja myöntämään syyllisyytensä petossyytteisiin, oikeuden asiakirjat osoittavat.

New Yorkin Brooklynin liittovaltion syyttäjät nostivat Russellia syytteeseen huhtikuussa, koska häntä syytettiin sijoittajien huijaamisesta lupaamalla heille ”taattua tuottoa”. Sen jälkeen, kun Russellin asianajajat olivat toistuvasti lykänneet väiteneuvotteluja hallituksen kanssa, Yhdysvaltain tuomari Sanket Bulsara määräsi perjantaina Russellin ilmestymään 19. syyskuuta ”muutosperusteen” kuulemiseen. Tämä tarkoittaa, että Russell aikoo nyt tunnustaa syyllisyytensä, sanoi asiaan perehtynyt henkilö, joka kieltäytyi tunnistamasta henkilöllisyyttään, koska asia ei ole julkinen.

Tapaus on yksi viimeisimmistä hallituksen kryptovaluuttapetosten torjunnassa. Helmikuussa New Yorkin Valley Streamista kotoisin oleva Eddy Alexandre myönsi syyllisyytensä hyödykepetosjärjestelmään, jossa hän myönsi huijanneensa satoja miljoonia dollareita sijoittajilta EminiFX- kryptovaluutta- ja valuuttakurssialustaan ​​valehtelemalla heille heidän rahojensa käytöstä. investoinut.

Russellin asianajaja Karume James kieltäytyi kommentoimasta.

Vaikka Russell lupasi asiakkailleen, että heidän rahojaan käytettäisiin kryptovaluuttasijoituksiin, ja kehui saavansa heille yli 100 % tuottoa, hän valmisti asiakirjoja osoittaakseen, että hänellä oli huomattavaa likviditeettiä, syyttäjät ovat väittäneet. Suuri osa rahoista, jotka Russell sai sijoittajilta, ”käytettiin hänen henkilökohtaiseen etuonsa, pelaamiseen ja muiden sijoittajien takaisinmaksuun”, hallitus väittää.

Kun tapaus julkistettiin, syyttäjät eivät väittäneet Deutsche Bankin väärinkäytöksistä ja kertoivat tehneensä yhteistyötä lainvalvontaviranomaisten kanssa tutkinnan aikana. Myös Commodity Futures Trading Commission haastoi Russellin oikeuteen. Virasto väitti, että hän petti vähittäissijoittajia R3 Crypto Fund -nimisessä digitaalisessa omaisuuskaupan rahastossa, joka hyväksyi Bitcoinin, ja kavalsi sitten noin miljoona dollaria asiakkailta marraskuun 2020 ja heinäkuun 2022 välisenä aikana. Hän lupasi yhdistää sijoittajien rahat ja käyttää niitä kaupankäyntiin. digitaalisen omaisuuden hyödykkeitä rahaston hyödyksi. CFTC väittää, että useimmat hänen sijoittajansa eivät ole saaneet takaisin mitään sijoituksiaan.

Russellin oikeudenkäyntiä odottava aika ei ole ollut ongelmaton: syyttäjät syyttivät häntä kesäkuussa velkakirjojensa ehtojen rikkomisesta käymällä rahapelilaitoksissa ja käyttämällä muiden ihmisten nimiä luottokorttien hankkimiseen ja pelisivustoille pääsyyn. Liittovaltion tuomari määräsi myöhemmin Russellin käyttämään elektronista valvontalaitetta ja määräsi tuomioistuimen virkamiehiä seuraamaan hänen tietokoneen käyttöä.

Russell työskenteli Deutsche Bank Securities Inc:ssä 20.8.2018-13.12.2021 FINRA Broker Checkin mukaan. Asia on US v. Russell, 23-cr-152, US District Court, East District of New York (Brooklyn).

Samankaltaiset artikkelit