Mitä lemmikkieläimille tapahtuu, kun niiden ihmisvanhemmat kuolevat ilman testamenttia?

Will writing for pets

Kun Akhil sai tietää, että lemmikkikoirasta oli tullut hänen miljardöörinsä kuolleen isänsä omaisuuden perillinen, hän ryhtyi eläimen hoitajan työhön. Mutta huolenpidon varjolla hän salaliitoi tappaakseen koiran yhdessä ystävänsä Jugnun kanssa, vaikka eläimen odotettiinkin menevän luonnolliseen kuolemaan parin vuoden sisällä.

Yllä oleva ei ole tositarina, vaan Bollywood-komediaelokuvan juoni, jonka ironinen nimi on ”Entertainment”. Vaikka elokuvan koira ei kuollut sarjassa sarjakuvia, tosielämässä koirat ja muut lemmikkieläimet kuitenkin heitetään kaduille tai jopa tapetaan, kun heidän ihmisvanhempansa kuolevat.

Lemmikin kasvattamisesta on nykyään tulossa yleistä koko maassa. Lemmikkieläimiä ei kohdella vain lapsina, vaan heidän ihmisvanhempansa käyttävät myös paljon rahaa hyvinvointiinsa. On esimerkiksi arvioitu, että suurkaupunkikaupungeissa lemmikkikoiraan tarvitaan 50 000–100 000 rupiaa kuluihin, kuten ruokaan, rokotukseen, eläinlääkärikäynteihin, hoitoon jne.

AasaanWillin perustaja ja toimitusjohtaja Vishnu Chundi kertoo törmänneensä useisiin asiakkaisiin, jotka ovat päättäneet olla hankkimatta lapsia vaan adoptoivat lemmikkejä. ”Bengalurussa ja muissa suurkaupunkikaupungeissa on monia 30-vuotiaita tai 40-vuotiaita teknologia-alan työntekijöitä, jotka ovat päättäneet olla hankkimatta lapsia omasta tahdostaan. Mutta he ovat päättäneet adoptoida lemmikkejä. Nämä lemmikit ovat pohjimmiltaan perhe heille. Nämä ovat hyvin koulutettuja ihmisiä, suuria yrityksiä pyörittäviä pariskuntia, jotka haluavat parasta lemmikkilleen.”

Vaikka kaikki säilyy lemmikeillä hyvin niin kauan kuin heidän ihmisvanhempansa tai huoltajansa ovat elossa, pahin on usein välitön, kun jälkimmäinen kuolee.

Mitä tapahtuu lemmikeille, kun omistaja kuolee ilman testamenttia

Vishnu sanoo, että jos joku kuolee ilman testamenttia, niin lemmikkiä kohdellaan lain silmissä samalla tavalla kuin muuta omaisuutta, kuten autoa tai taloa.

Se tulee kuitenkin monimutkaisemmaksi lemmikkien tapauksessa, koska ne eivät ole esineitä; he ovat eläviä ja tunteellisia olentoja.

Intian perintölain mukaan, jos hindulainen mies kuolee ilman testamenttia, 1/3 hänen itse hankkimansa omaisuudesta menee hänen äidilleen, 1/3 hänen vaimolleen ja 1/3 kaikille lapsille yhdessä. Mutta suuri kysymys siitä, kuka hoitaa lemmikin, jää.

Yleensä, kun omistaja kuolee ilman testamenttia, Intian intestacy-lait tulevat kuvaan. Tuomioistuin määrää tällaisissa tapauksissa vainajalle pesänhoitajan.

Oletetaan, että joku kuolee, jonka nettovarallisuus on 3–5 miljoonaa rupiaa. Tuomioistuin toteaa, että tämä henkilö kuoli testamentissa ja nimittää toimeenpanijan, jonka vastuulla on varmistaa, että 1/3 menee äidille, 1/3 vaimolle ja 1/3 lapsille. Sen jälkeen toimeenpanija keskustelee näiden kolmen sidosryhmän kanssa siitä, haluaako kukaan pitää lemmikistä huolta. ”Tässä vaiheessa siitä tulee enemmän opt-in- tai vapaaehtoinen mekanismi, toisin kuin laillinen mekanismi, joka perustuu kuolleen omistajan toiveisiin”, Vishnu sanoo.

Siksi, kun lemmikkieläimet eivät sisälly testamenttiin, on edelleen paljon epävarmuutta siitä, kuka huolehtii niistä omistajan kuollessa.

Jos kukaan ei ryhdy huolehtimaan lemmikistä, se todennäköisesti joutuu kodittomaksi tai eläinpelastusjärjestöt, kuten Blue Cross, vievät sen pois.

Vishnu kertoo havainneensa hirvittäviä tapauksia, joissa ihmiset todella lähettävät lemmikkieläimet eutanasiaan. ”Koska ei ole ketään, josta pitäisi huolehtia, he itse asiassa tappavat lemmikin.”

Eläimen näkökulmasta se on hyvin traagista, etenkin kun on kyse lemmikkieläimistä, kuten koirista, joita ihmiset kasvattavat lapsena, palkitsemalla niitä hyvästä käytöksestä ja rankaisemalla huonosta käytöksestä.

Mitä lemmikkieläinten omistajat voivat tehdä?

Lemmikinomistajan tulee nimetä testamentissaan lemmikin huoltaja ja mainita selkeästi eläimen hyvinvointia koskevat säännökset. Heidän tulee mainita tähän tarkoitukseen myönnetty summa ja mikä tärkeintä, sen henkilön nimi, joka toimisi lemmikin huoltajana heidän kuolemansa jälkeen. Varmuuskopioita varten heidän tulee myös nimetä toissijainen huoltaja itse testamentissa.

”Ihannetapauksessa lemmikin huoltajaksi tulisi nimittää joku, jolla on side lemmikkiin. Koska kyseessä on lain mukaan hyvin ainutlaatuinen omaisuus, jossa omaisuudessa on todella tunteita ja tietoisuutta, tulee huoltajana olla joku, jonka lemmikki jo tuntee ja josta hän pitää, Vishnu sanoo.

Lemmikin uusi huoltaja vastaa ruoasta, suojasta, eläinlääkärin hoidosta ja ennen kaikkea seurasta. Siksi kyseisen henkilön tulee olla joku, johon voit luottaa.

”Testamentissa olevasta taloudellisesta sitoumuksesta voi huolehtia myös antamalla tälle lemmikin huoltajalle riittävän summan lahjaksi. Huoltajan tulee olla joku, joka on luotettava. Enemmänkin siksi, että tämän summan käyttöä on erittäin vaikea valvoa, eikä ole muita toimijoita, jotka voisivat tarkistaa, käytetäänkö rahaa vai ei”, Vishnu lisää.

Samankaltaiset artikkelit