Harmaasävyjen Bitcoin ETF-työntö: Mitä seuraavaksi tuomioistuimen päätöksen voimaantulon jälkeen – Digital Transformation News

Grayscale has argued that a conversion of GBTC into an ETF could unlock billions

Kun arvopaperi- ja pörssikomitea päätti olla valittamatta päätöksestä, joka tasoittaa tietä Grayscale Investments LLC:lle muuntaa Bitcoin-rahastonsa pörssinoteeratuksi rahastoksi, analyytikot yrittävät nyt arvioida, kuinka prosessi voi kehittyä tästä eteenpäin.

Kryptovarainhoitaja saavutti aiemmin tänä vuonna laillisen voiton liittovaltion tuomioistuimessa pyrkiessään muuttamaan Grayscale Bitcoin Trust (ticker GBTC) ensimmäiseksi Yhdysvaltain ETF:ksi, joka sijoittaisi suoraan suurimpaan digitaaliseen kolikkoon. SEC:llä oli perjantaina määräaika valittaa päätöksestä. Virasto ei suunnittele tapaukseen muita valituksia, kertoo asian tunteva henkilö, joka pyysi olla tunnistamatta meneillään olevaa asiaa keskustelemassa.

Bloomberg Intelligencen analyytikko James Seyffartin mukaan vuoropuhelu harmaasävyjen ja SEC:n välillä on todennäköistä. ”Saamme lisätietoja ensi viikolla ja sitten tiedämme, mitä tapahtuu seuraavaksi”, hän sanoi. Seyffart lisäsi, että sääntelijällä on mahdollisuus valittaa korkeimpaan oikeuteen, vaikka hän pitää sitä erittäin epätodennäköisenä. SEC ei vastannut pyyntöön kommentoida viraston suunnitelmia spot-Bitcoin ETF:ien suhteen.

Grayscale on väittänyt, että GBTC:n muuntaminen ETF:ksi voisi vapauttaa miljardeja arvoa sen haltijoille. Sen voittoa oikeudessa pidettiin teollisuudelle monumentaalisena, koska se herätti digitaalisten varojen yhteisössä jännitystä siitä, että Bitcoin ETF voisi vuosikymmenen kestäneen taistelun jälkeen vihdoin saada Yhdysvalloissa. SEC oli aiemmin epäröinyt antaa vihreää valoa. Mutta tällä hetkellä joukko yrityksiä, mukaan lukien BlackRock Inc. ja Invesco, yrittävät saada tällaista tuotetta markkinoille.

Välittömästi elokuussa annetun Grayscale-päätöksen jälkeen GBTC:n osakkeet nousivat enemmän kuin Bitcoinin itsensä, ja säätiön alennus sen taustalla oleviin omistuksiin kaveni merkittävästi. Aiemmin tänä vuonna ero oli yli 45 %, mutta on supistunut alle 20 %:iin, Bloombergin keräämät tiedot osoittavat. Lukuisat korkean profiilin sijoittajat, kuten Cathie Wood ja Boaz Weinstein, näyttävät olleen hyvässä asemassa supistumiseen, koska he ovat saaneet GBTC:n osakkeita äskettäisen ahdistuksensa huipulla.

Harmaasävymuunnosprosessin edistyminen tuo lisää selkeyttä ETF-hyväksyntäprosessiin, joka on jäänyt alan tarkkailijoille läpinäkymättömäksi, koska monet olivat epävarmoja siitä, kuinka SEC käsittelee omaisuudenhoitajan menettelyjä sekä lukuisia muita avoinna olevia sovelluksia. Keskeinen jäljellä oleva kysymys on, salliiko sääntelijä useiden Bitcoin ETF:ien käynnistää kaikki kerralla. Bloomberg Intelligencen analyytikot väittävät, että äskettäinen päivitys ARK:n ja 21Sharesin sovelluksiin merkitsee ”rakentavaa keskustelua” sääntelijöiden kanssa, mikä tapahtuu tyypillisesti vain, kun ETF on tulossa hyväksyntään. He sanovat, että SEC:n hyväksyntä on 90 %:n todennäköisyydellä noin tammikuun 10. päivään mennessä.

Samankaltaiset artikkelit