TCS:n toimitusjohtaja ansaitsee IT-yritysjohtajista vähiten 25,36 miljoonalla rupialla – Industry News

tcs

Tata Consultancy Servicesin (TCS) toimitusjohtaja ja lääketieteen tohtori K Krithivasan sai 25,36 miljoonan rupiaa vuotuisia korvauksia 24. tilikaudella, mikä on alhaisin suurten tietotekniikkayritysten joukossa.

Mielenkiintoista on, että eroava operatiivinen johtaja NG Subramaniam ansaitsi enemmän kuin Krithivasan vuonna 24. Krithivasanin palkka toimitusjohtajana oli kuitenkin 10 kuukautta, kun taas Subramaniamin palkka koko vuodelta. Krithivasan aloitti toimitusjohtajana Rajesh Gopinathanilta 1. kesäkuuta 2023. Lyhyen kahden kuukauden toimikautensa aikana ennen eroamista Gopinathan ansaitsi 1,1 miljardia rupiaa. Hän sai 23. tilikaudella 29,16 miljoonan rupian kokonaispalkkion, mikä on 13 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin 25,75 miljoonasta.

Krithivasanin palkkio sisälsi peruspalkan, etuudet, etuudet ja palkkiot sekä provisiot. Hän sai TCS:n vuosiraportin mukaan 21 miljoonan rupian provisiota 24. tilikaudella.

Korvaus ei sisällä työntekijöiden osakeostojärjestelmää (ESPS). Hän omistaa yhtiössä noin 11 232 osaketta.

Subramaniamin korvaus verotuksen aikana oli 26,18 miljoonaa rupiaa, mikä on 8,2 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Tästä 21 miljoonaa oli provisiota ja loput palkkaa ja etuja.

Vaikka muut IT-yritykset eivät ole vielä julkistaneet vuosiraporttejaan tilikaudelta 24, Infosysin toimitusjohtaja Salil Parekh ansaitsi eniten IT-yritysten toimitusjohtajista 56 miljoonan rupian vuosipalkkiolla. Tätä seurasi uusi Wipron toimitusjohtaja Srinivas Pallia, jonka vuotuinen palkkiopaketti on noin 50 miljoonaa rupiaa.

C Vijayakumar, HCLTechin toimitusjohtaja, on seuraava, ansaitsemalla 28,4 miljardia rupiaa 23:lla tilikaudella. Tech Mahindran Mohit Joshin vuotuinen kiinteä palkka on 6,5 miljoonaa rupiaa ja samansuuruinen vuotuinen muuttuva palkka FY22-23.

Samankaltaiset artikkelit