Fintech-yritys Zeta lanseeraa UPI-sidonnaisen digitaalisen luottopalvelun pankeille | Näin se toimii

Fintech firm Zeta launches UPI-linked digital credit service for banks

Fintech-alusta Zeta on julkistanut ”Digital Credit” -palvelun palvelutarjouksena.

Zetan tarjontaa tukee Intian National Payments Corporationin (NPCI) UPI-järjestelmän luottoraja, joka valjastaa UPI-verkon tehon lisäämään luottojen liikkeeseenlaskua Intiassa, Zeta sanoi perjantaina antamassaan lausunnossa.

Zeta arvioi, että tämän järjestelmän transaktiovolyymi ylittää 1 biljoonaa dollaria vuoteen 2030 mennessä, ja pyrkii hyödyntämään 50 % tästä markkinamahdollisuudesta kokonaisvaltaisella ratkaisullaan, joka voi auttaa pankkeja suunnittelemaan ja tuomaan nopeasti markkinoille monimuotoisia luottotuotteita.

”Intian talouselämässä on nykyään ainutlaatuinen kaksijakoisuus. TransUnion CIBIL on raportoinut, että yli 160 miljoonaa intialaista jää edelleen perinteisten luottokanavien alipalveluksi. Samaan aikaan pankeilla on ennakkohyväksytty luotto miljoonille asiakkaille, mutta ne eivät pysty jakamaan lainoja heille tehokkaasti. Perinteisistä lainoista poiketen UPI:n luottorajaa hyödyntävät luottotuotteet tarjoavat on-demand-pääsyn minkä tahansa PSP-maksusovelluksen kautta hyödyntäen täysin digitaalista natiivikokemusta, jolloin kuluttajat voivat lainata juuri sen verran kuin tarvitsevat, milloin he tarvitsevat sitä.

Ramki Gaddipati, APAC:n toimitusjohtaja ja Zetan globaali teknologiajohtaja, kutsui UPI:n luottorajaa ”luottojen jakelun supervaltatieksi”, sanoi: ”Tämä on kerran sukupolvessa mahdollisuus muuttaa luottojen sisällyttämistä Intiassa. Toimittamalla luottoa tarpeen tullen UPI:n luottoraja on osunut pankkien vauhtiin muuttamalla täysin vähittäisluottojen löytämistä, saatavuutta ja kustannusmekaniikkaa. Olemme innoissamme, että pankit voivat palvella miljoonien asiakkaiden luottotarpeita tässä täysin reaaliaikaisessa, digitaalisessa ekosysteemissä.

Gaddipati korosti, että pankkiekosysteemin on valmistauduttava UPI:n luottorajan jääkiekkomailojen kasvuun, joka on samanlainen kuin Intia, kun UPI lanseerattiin ensimmäisen kerran. Varoitus pankkien valmiudesta UPI-määrien luottorajaan.

”Näimme UPI-volyymien rasittavan ydinpankkijärjestelmiä. Odotamme samanlaisia ​​määriä UPI:n luottorajassa ennen pitkää, ja tämä edellyttää väestötason pankkiinfrastruktuuria, joka pystyy käsittelemään 100 miljoonia luottotilejä. Olemme valmiiksi suunnitelleet ratkaisumme tähän päivästä 1 alkaen, hän sanoi.

Visiolla pankkipalvelujen saatavuuden demokratisoimisesta Zeta on rakentanut yhden pankkiteknologian mahtavimmista tiimeistä viimeisen vuosikymmenen aikana ja käyttänyt yli 360 miljoonaa dollaria nykyaikaisimman seuraavan sukupolven pankkialustan rakentamiseen maailmanlaajuisesti. Sen Digital Credit -palvelu tarjoaa täydellisen palvelu- ja teknologiapaketin, joka perustuu Zetan pilvipohjaiseen ja seuraavan sukupolven ydinpankki- ja maksualustaan, jonka avulla pankit voivat hallita kaikkea alkuperäisistä perintään digitaalisesti.

  • Esiintegroidut järjestelmät laukaisunopeuden lisäämiseksi (alkuperä, luovutus, keräys jne.);
  • Valmiiksi yhdistetyt palvelut yleiskustannusten vähentämiseksi (asiakaspalvelu, toiminnot jne.);
  • Laaja valikoima tuotesuunnitelmia (EMI-lainat, kauppalainat, maatalouslainat jne.);
  • Käyttövalmiit toiminnot, vaatimustenmukaisuus ja säännöstenmukainen raportointi;
  • Prosessikonsultointituki UPI:n luottorajan integroimiseksi olemassa oleviin pankkijärjestelmiin;
  • Kattava ohjelmanhallinta opastaa pankkeja matkan jokaisessa vaiheessa.

Samankaltaiset artikkelit