Indifi etsii uusia mahdollisuuksia, sanoo toinen perustaja ja MD Alok Mittal

Indifi, Alok Mittal,

Vaikka MSME-lainatoiminta pysyy Indifin ydinliiketoimintana, digitaalinen lainanantaja aikoo tutkia mahdollisuuksia luotonannon läheisyydessä olevilla aloilla, Alok Mittal, toinen perustaja ja toimitusjohtaja, kertoi FE:lle.

Mittal uskoo, että riskipainojen nousun vaikutusta vakuudettomiin luottoihin on tarkkailtava. ”Odotamme ja katsomme, mitä se merkitsee meille.”

Hän sanoi, että kohtuullinen osa vakuudettomasta luotonannosta ohjataan maksuvirtojen kautta – luottokorttiyhdyskäytävien, online-yhdyskäytävien tai UPI-tapahtumien kautta. ”Olemme rakentaneet lainaamiskyvyn hyödyntämällä näiden maksujen jalanjälkeä. Nämä ovat siis joitain vierekkäisiä tiloja, joissa näemme yhteyksiä digitaaliseen luottoon, ja ideana on tutkia niitä”, Mittal sanoi.

Perustajat Alok Mittal ja Siddharth Mahanot keskittyvät nyt tuotteiden ohjaamiseen ja segmentin laajentamiseen. ”Asiakkaamme ovat kysyneet vakuudettoman luoton lisäksi tuotteita, kuten enemmän transaktiosidonnaisia ​​tuotteita ja turvallisempia tuotteita, jotka ovat halvempia. Tarkoituksena on mennä rakentamaan joitain näistä tarjouksista”, Mittal sanoi vuorovaikutuksessa.

Indifi lainaa ensisijaisesti MSME-sektoria, kuten kirana-liikkeitä, matkapuhelinliikkeitä, vaateliikkeitä, kauppiaita ja tukkukauppiaita, joiden liikevaihto on tyypillisesti 50–10 miljoonaa rupiaa vuodessa. Sen keskimääräinen lippukoko on Rs 7 lakh 25-26 kuukauden toimikaudelle, ja korko vaihtelee 16 prosentista korkeaan 20 sekuntiin riskiprofiilista riippuen.

Kuten perinteiset NBFC:t, useimmat digitaaliset lainanantajat kamppailevat myös kasvavien rahastokustannusten kanssa, jotka ovat nousseet 30–40 bps kuluvan tilikauden ensimmäisen ja kolmannen neljänneksen välillä. Indifin osalta Mittal kuitenkin sanoi, että varojen kustannukset ovat laskeneet nettomääräisesti vuoden aikana.

”Viimeisen puolentoista vuoden aikana korot ovat luultavasti nousseet yli 100 peruspistettä. Yrityksenä olemme kuitenkin menestyneet paremmin, olemme kääntyneet kannattaviksi, keräsimme pääomaa kesäkuussa. Nämä ovat lainausmatkamme hintaa laskevia tekijöitä. Nettomääräisesti olemme siis pystyneet vähentämään lainakustannuksiamme sen sijaan, että olisimme antaneet niiden nousta markkinoiden mukana”, Mittal sanoi.

Samankaltaiset artikkelit