Premium-loma- ja viivästysmatkustajat: Estä vakuutustasi raukeamasta kahdella lisäosalla – Vakuutusuutiset

The Financial Express logo

Yksi tärkeimmistä syistä määräaikavakuutuksen huonoon käyttöön on pelko siitä, että vakuutus raukeaa, jos vakuutusmaksua ei pystytä maksamaan ajoissa. Tämän pelon poistamiseksi henkivakuutusyhtiöt tarjoavat nyt premium-lomamatkaa ja palkkion viivästymistä.

Premium-lomaratsastaja voidaan valita kausisuunnitelman ostamisen yhteydessä maksamalla lisäpalkkio. Mikäli vakuutuksenottaja ei pysty maksamaan vakuutusmaksua jonakin vuonna, ratsastaja aktivoituu eikä vakuutus raukea.

Vakuutuksenottaja voi jatkaa vakuutusmaksun maksamista seuraavana vuonna yhdessä menetetyn vuoden vakuutusmaksun kanssa ilman ylimääräisiä maksuja tai sakkoja. Tämän ominaisuuden voi valita vakuutuksesta enintään kolmeksi vuodeksi. Premium-lomamatkustaja nostaa premium-kustannuksia noin 5 %.

Turvaverkko

Tämä ominaisuus toimii turvaverkkona sinä vuonna, kun vakuutuksenottaja ei pysty maksamaan vakuutusmaksua. ”Se tarjoaa taloudellisen tyynyn, jonka avulla voit hallita lyhyen aikavälin taloudellisia haasteita uhraamatta vakuutusturvaasi”, sanoo Rhishabh Garg, johtaja, Term Insurance, Policybazaar.com.

Ratsastaja voi olla hyödyllinen taloudellisten vaikeuksien aikana, kuten työpaikan menettämisen tai odottamattomien kulujen aikana. ”Tarjoamalla maksuloman vakuuttajat voivat pitää asiakkaita, jotka saattavat muuten antaa vakuutusten raueta tilapäisten taloudellisten rajoitteiden vuoksi. Tämä auttaa ylläpitämään asiakaskuntaa ja ehkäisemään vakuutusten raukeamista”, sanoo Sharad Bajaj, InsuranceDekhon operatiivinen johtaja.

Ensiluokkainen viive ratsastaja

Tämä ratsastaja tarjoaa joustavuutta maksuaikatauluissa, jolloin vakuutuksenottajat voivat lykätä vakuutusmaksunsa ilman seuraamuksia. Se voi olla ratkaisevan tärkeää niille, joilla on epäsäännölliset tulot tai tilapäisiä kassavirtaongelmia. Taloudellisessa hätätilanteessa premium-viivästysmatkustaja voi tarjota tarvittavan liikkumavaran talouden hallintaan ilman välitöntä maksupainetta.

Vakuutuksenottajille, jotka eivät halua maksaa ylimääräistä vakuutusmaksua ratsastajasta, on sisäänrakennettu maksuviivästyssuunnitelma. Jos vakuutuksenottaja jättää maksamatta vakuutusmaksun, vakuutus pysyy voimassa. Hän voi maksaa ohitetun vakuutusmaksun seuraavan vuoden vakuutusmaksun mukana, mikä varmistaa jatkuvan kattavuuden ilman lisäkustannuksia. Tämä ominaisuus tekee politiikan ylläpitämisestä helpompaa ja edullisempaa.

Vakuutuksenottaja voi viivyttää vakuutusmaksuaan lyhyen ajan, yleensä muutaman kuukauden, ilman myöhästymismaksuja tai vaaraa vakuutuksen raukeamisen. Viivästyneet vakuutusmaksut lisätään tyypillisesti tuleviin maksuihin tai vähennetään tarvittaessa vakuutuksen käteisarvosta.

Ratsastajien kustannukset

Maksullisen lomamatkustajan tai maksuviivästysmatkustajan lisääminen henkivakuutukseen vaihtelee tekijöiden, kuten vakuutuksenottajan iän, terveydentilan, perusvakuutuksen määrän ja vakuutusyhtiön ehtojen, mukaan.

Rakesh Goyal, johtaja Probusinsurance.com, sanoo yleensä, että nämä ratsastajat lisäävät pienen prosenttiosuuden kokonaispalkkiosta. ”Odota 2-5 prosentin lisäkustannuksia perusmaksusta. Tarkka hinta tulee kuitenkin neuvotella vakuutusyhtiön kanssa tarkan hinnoittelun saamiseksi.

Ratsastajien, kuten premium-loma- ja viivästysmatkustajien, lisääminen henkivakuutuksiin tarjoaa arvokasta taloudellista joustavuutta ja turvallisuutta, usein suhteellisen alhaisin lisäkustannuksin. ”Vaikka tarkat kustannukset voivat vaihdella, vakuutuksenottajien tulisi odottaa maksavansa vaatimattoman prosenttiosuuden vuosittaisesta vakuutusmaksustaan ​​näistä eduista”, Bajaj sanoo.

Samankaltaiset artikkelit