KYC pienemmissä kaupungeissa valtava haaste: Fintechs – Banking & Finance News

jyc, know your customer, fintech, fintechs in india, india fintech startups

Tunne-asiakas- tai KYC-ohjeiden noudattaminen on noussut huomion kohteeksi viime kuukausina sen jälkeen, kun Intian keskuspankki on läpäissyt rajoituksia sekä pankkeja että fintech-yrityksiä vastaan, jotka eivät ole tehneet niin. Paytm Payments Bank on viimeisin esimerkki, jossa KYC-ohjeiden noudattamatta jättäminen muiden vaatimustenmukaisuusongelmien ohella on saattanut sen telakalle.

Prosessi itsessään on kuitenkin edelleen haastava, etenkin pelaajille, jotka haluavat laajentaa liiketoimintaansa kolmannella tasolla ja sen ulkopuolella. Fintechit sanovat, että korkeammat kustannukset ja heikko teknologiainfrastruktuuri ovat tehneet tuntemasi asiakkaasi (KYC) -prosessin erittäin vaikeaksi.

Intian keskuspankki (RBI) teki huhtikuussa 2023 tärkeän muutoksen KYC-normeihin, mikä ei jättänyt lainanantajille muuta vaihtoehtoa kuin suorittaa asiakkaan videoiden tunnistamisprosessi (V-CIP) tai ottaa käyttöön offline-prosessi, mikä on johtanut kustannusten nousu.

”Fintech-lainanantajien liiketoimintamalli on digitaalinen ja sen fyysinen jalanjälki on minimaalinen, joten kaikki fyysinen due diligence ei-kasvokkain asiakaslähtöisyyden suhteen pidentää läpimenoaikaa ja vaikuttaa rahoituspalvelujen käyttöön”, sanoo Intian digitaalisten lainaajien yhdistyksen toimitusjohtaja Jatinder Handoo. .

Vuonna 2023 RBI merkitsi keskitetyn KYC-tietokannan (c-KYC) ja DigiLockerin riskialttiiksi, mikä tarkoittaa, että non-face-tilassa avattuja tilejä valvotaan tehostetusti, kunnes asiakkaan henkilöllisyys on varmistettu video-KYC:n avulla. tai kasvokkain. RBI:n määräys koskee erityisesti tilejä, jotka on avattu ei-kasvokkain-tilassa.

RBI:n siirto tapahtui tietokannassa olevien tietojen laadusta huolestuneena. Tiukan sääntelyn valvonnan ja noudattamisvaatimusten vuoksi lainanantajat ovat valinneet video-KYC:n tai kalliimman fyysisen KYC:n käytön.

”Silloin kun tarkastelemme siirtymistä fyysisiin työkaluihin KYC:n tekemiseen, se vain nostaa opexia ja monet tuotteet eivät välttämättä ole järkeviä”, sanoo Akshay Mehrotra, Fiben perustaja.

Alan arvioiden mukaan video-KYC voi maksaa missä tahansa välillä 15-30 Rs ja fyysisen KYC:n hinta voi nousta noin 100 Rs. Toisaalta tietojen etsiminen C-KYC-rekisteristä on ilmaista ja tietojen lataaminen. maksaa rupian.

”Muista, että noudattaminen on äärimmäisen tärkeää. Et voi koskaan olla sääntöjen vastainen. Saatat päästää irti muutamasta asiakkaasta, jotka eivät pysty tarjoamaan oikeaa määrää KYC:tä. Se on tasapainoilu, joka on tehtävä”, Mehrotra sanoo.

Kaukaisten alueiden heikon digitaalisen infrastruktuurin lisäksi asiantuntijat korostavat, että jotkut yhteistyöhaluiset asiakkaat ovat tehneet prosessista hankalamman.

”VCIP:n suhteen on raportoitu haasteista, ja olemme ilmoittaneet samasta sääntelyviranomaiselle, joista yksi liittyy heikkoon pehmeään infrastruktuuriin tason 3 kaupungeissa ja sitä alemmissa kaupungeissa”, Handoo sanoi.

”On myös kuluttajakäyttäytymiseen liittyvä ongelma. Jos VCIP-istunto joudutaan toistamaan jostain syystä, asiakkailta puuttuu yleensä kärsivällisyys ja joskus he voivat kävellä pois”, hän lisäsi.

Tällaisessa skenaariossa asiantuntijat uskovat, että riskiin ja lipun kokoon perustuvat luokitusvaatimukset auttavat tekemään prosessista kustannustehokkaamman. Täällä fintech-yritykset voisivat käyttää C-KYC:tä tai DigiLockeria pienten lippujen lainoja varten. Toisaalta videon fyysistä KYC:tä voidaan käyttää suurempaan lippukokoon.

”Pyyntö, jota meillä on ollut, on palauttaa e-KYC, joka otettiin pois korkeimman oikeuden päätöksen jälkeen. Vaikka tätä palautetaan pikkuhiljaa pankeille ja joillekin NBFC:lle, prosessi jatkuu”, sanoo Anil Pinapala, Vivifi India Financen perustaja ja toimitusjohtaja.

Samankaltaiset artikkelit