Suorien ulkomaisten sijoitusten käyttö Paytmissä Enforcement Directorate -linssin alla – Banking & Finance News

paytm

Enforcement Directorate (ED) kerää tietoja suorien ulkomaisten sijoitusten (FDI) ”loppukäytöstä” One97 Communicationsissa, joka omistaa Paytm Payments Bankin (PPB), asiasta kertova lähde FE:lle. Tarkoituksena on selvittää, käytettiinkö ulkomaisia ​​varoja muihin kuin Intian keskuspankille (RBI) ilmoitettuihin sijoituksiin.

Tällä hetkellä suoriin sijoituksiin ei sovelleta tiukkoja loppukäyttönormeja, mutta intialaisten yritysten ADR-GDR-reitillä keräämää ulkomaista pääomaa ei saa sijoittaa kiinteistöihin tai osakemarkkinoille. Säännöksiä säätelee pääsääntöisesti valuuttakurssien hallintalaki (FEMA).

Paytmin tiedottaja kertoi uutistoimistoille, että väitteet FEMA-rikkomuksista olivat ”perusteettomia ja tosiasiallisesti virheellisiä”.

RBI oli määrännyt PPB:n lopettamaan suurimman osan liiketoiminnastaan, mukaan lukien talletukset, luottotuotteet ja digitaaliset lompakot, helmikuun 29. päivään mennessä.

Lähteet kuitenkin selvensivät, että ED ”tutkii vain One97:n vastaanottamaa prosessia” (suorien sijoitusten loppukäytöstä), vaikka se ei ole toistaiseksi uskaltanut ”tutkimaan” asiaa.

Samaan aikaan Reuters raportoi, että toimitusjohtaja Vijay Shekhar Sharma ja muut Paytm-virkailijat tapasivat RBI:n johtajia tiistaina keskustellakseen ”etenemissuunnitelmasta sääntelyongelmien ratkaisemiseksi”. Myöhemmin päivällä Sharma tapasi myös valtiovarainministeri Nirmala Sitharamanin parlamenttirakennuksessa, ja lähteiden mukaan hänelle kerrottiin, ettei hallituksella ole roolia RBI:n toimialaan kuuluvassa asiassa.

Tällä hetkellä 34 ulkomaisella (FDI) sijoittajalla on hieman yli 45 prosentin omistusosuus One97 Communicationsista, ja yli 450 FPI:llä on yhteensä 18,64 prosentin omistusosuus yrityksestä. Loput osakkeista ovat Sharmalla (9,1 %), yksityissijoittajilla (12,85 %), sijoitusrahastoilla (4,99 %), yhteisöyhtiöillä (6,33 %) ja muilla.

Suorien ulkomaisten sijoitusten sääntöjen mukaan 49 % suorat sijoitukset automaattisella reitillä ovat sallittuja yksityispankkisektorilla, ja niitä voidaan laajentaa 74 prosenttiin hallituksen luvalla.

Lisäksi fintechin suoria suoria sijoituksia säätelevät RBI:n antamat erilliset ohjeet, jotka koskevat sähköisiä maksuja, asiakkaan tuntemisvaatimuksia ja tietojen lokalisointia.

Lähteiden mukaan toinen näkökohta, jota ED tutkii, on se, onko PPB ollut välittäjänä rahanpesuun auttaneissa liiketoimissa. ”RBI on selvästi kieltänyt PPB:tä offshore-transaktioista, mutta jos alustaa käytettiin tähän tarkoitukseen, on katsottava, oliko syynä rahanpesu”, lähde sanoi, pyytäen olemaan tunnistamatta.

Jos tutkimus johtaa PMLA-tutkimukseen, viraston olisi määritettävä PPB:n käsissä rikoksen tuottamat hyödyt käyttäjien provisioina. ”PMLA:n alaisuudessa ei ole esirekisteröityä suunniteltua rikosta, mutta tämä ei ole este virastolle aloittamasta PMLA:n mukaista tutkintaa”, lähde sanoi.

Samankaltaiset artikkelit