Koronlasku voi alkaa Q3 CY24, lisää korkosijoituksia: PGIM India MF

Rate cuts may begin in Q3 CY24, increase allocation to Fixed Income: PGIM India MF

Maailmanlaajuisen rahapolitiikan kiristyksen päättyessä Yhdysvaltain keskuspankin pivotin myötä meillä on pitkä tauko korkosyklissä ainakin kahden seuraavan vuosineljänneksen ajan.

RBI on myös pitkällä tauolla, ja vaikka odotamme koronlaskuja vasta seuraavan kalenterivuoden kolmannella vuosineljänneksellä, joukkolainojen tuotoilla on taipumus liikkua ennen korkotoimia, ja näin ollen ”uskomme, että koronlaskusyklin ollessa horisontissa sijoittajat voi katsoa lisäävänsä korkosijoituksia”, sanoo Puneet Pal, Head-Fixed Income, PGIM India Mutual Fund.

Pal ehdottaa, että sijoittajat, joilla on keskipitkän tai pitkän aikavälin sijoitushorisontti, voivat tarkastella rahastoja, joiden duraatio on 3-4 vuotta ja joilla on hallitseva valtion omistus, koska ne tarjoavat tällä hetkellä paremman riskituoton. Sijoittajat, joiden sijoitushorisontti on 6-12 kuukautta, voivat harkita rahamarkkinarahastoja, koska tuotot ovat melko houkuttelevia käyrän 1 vuoden segmentissä.

Myös dynaamiset joukkovelkakirjarahastot ja kullatut rahastot pärjäävät todennäköisesti hyvin pitkällä aikavälillä joukkolainojen tuottojen laskussa odotettaessa ensi vuonna alkavaa koronlaskusykliä. Odotamme 10 vuoden obligaatioiden viitekorkojen laskevan edelleen ja laskevan alle 7 prosentin seuraavien parin kuukauden aikana.

Joukkovelkakirjalainojen tuotot pysyivät vakaana vuoden viimeisellä viikolla, ja 10 vuoden viitelainojen tuotto päättyi viikon ja vuoden 7,18 prosenttiin. Rahamarkkinoiden tuotot putosivat viikon loppua kohden, vaikka yön yli -lainojen korot pysyivät korkealla lähellä MSF-korkoa. Pankkijärjestelmän nykyinen likviditeettitiheys johtuu julkisen talouden erittäin korkeasta ylijäämästä, joka on arviomme mukaan lähes 4 000 000 rupiaa.

”Odotamme julkisten menojen nousevan 24. tilikauden kolmen viimeisen kuukauden aikana. Kun hallitus kuluttaa, pankkien välinen likviditeetti paranee, mikä johtaa rahamarkkinoiden tuottojen laskuun, Pal sanoo.

Viikon loppupuolella uutisraportit ehdottivat mahdollista polttoaineen hinnan alennusta jopa 10 rupiaan, ja jos näin tapahtuu, se on positiivinen inflaationäkymille. Maan suurin pankki, State Bank of India, nosti joidenkin kiinteiden talletusten talletuskorkoja jopa 50 peruspisteellä. Bank of Baroda seurasi esimerkkiä.

Hallitus jätti pienen säästökoron ennalleen, vaikkakin Sukanya Samriddhi -ohjelman 20 peruspisteen korotuksen ja postitoimistojen kolmen vuoden kiinteän talletuksen 10 pisteen korotuksen vuoksi. State Bank of India, HDFC Bank ja ICICI Bank luokiteltiin edelleen kolmeksi systeemisesti tärkeäksi pankiksi Intiassa ja tartuntariskien vuoksi RBI korotti SBI:n ja HDFC Bankin pääomavaatimusta, vaikka rahoitusvakausraportissa ennustetaan kaikkien aikataulussa olevien pankkien GNPA-suhteen olevan pienempi. 3,10 % syyskuuhun 2024 mennessä 3,2 %:sta. Se ennustaa GNPA-suhteeksi 4,40 % ja vakavaraisuussuhteeksi 12,20 % vakavassa stressiskenaariossa, mikä viittaa Intian pankkijärjestelmän terveisiin näkymiin myös stressiskenaarioissa.

Julkisen talouden alijäämäluku oli marraskuuhun asti 50,70 %, mikä tarkoittaa, että julkiset menot kasvavat seuraavan kolmen kuukauden aikana. Intian vaihtotaseen alijäämä oli 1 % BKT:stä toisella vuosineljänneksellä, kun se viime vuoden toisella neljänneksellä oli 3,8 %, ja hieman parempi kuin tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kirjattu 1,1 %. Vaihtotaseen alijäämän odotetaan kasvavan tällä vuosineljänneksellä, kun koko vuoden CAD:n odotetaan olevan noin 1,50 %.

Rahamarkkinakorot 3 kuukauteen asti laskivat noin 10 bps ja 3 kuukauden CD-korot noin 7,30-7,35 %. INR pysyi vakaana ja heikkeni hieman 6 paisea ja päättyi viikon 83,21:een. Raakaöljyn tynnyrihinta laski alle 80:n viikon ja vuoden lopussa 77 dollariin tynnyriltä. Overnight Index Swap Curve (OIS) -käyrä oli tasainen viikoittain, ja 5 vuoden OIS päätti viikon ja vuoden 6,20 %:ssa ennallaan viime viikon päätöskurssista, kun taas 1 vuoden OIS päätti viikon ja vuoden 6,65 %:ssa 1 pisteen korkeampi kuin viime viikolla. viikon päätöskurssi 6,64 %. Markkinoiden yhteenveto viimeisen 1 vuoden aikana, joukkovelkakirjamarkkinat ovat olleet vakaat ja tuotot ovat vaihdelleet vaihteluvälillä, jolloin 10 vuoden joukkolainojen tuotto laski 16 peruspistettä vuonna ja 5 vuoden OIS 25 peruspistettä vuoden aikana. INR heikkeni vuoden aikana 48 paisea.

Samankaltaiset artikkelit