Sijoitusrahastolaskin: Aloita 1 000 Rs:n kuukausittainen SIP, kasvaa korpusi 3,5 miljardiin eläkkeelle jäädessäsi! Toimi näin

Mutual Fund Calculator: Start Rs 1000 monthly SIP, grow your corpus to Rs 3.5 crore at retirement! Here's how

Albert Einstein kutsui yhdistämistä tämän maailman kahdeksanneksi ihmeeksi. Kuinka osuva hänen havaintonsa oli, ovat vuosien varrella osoittaneet monet sijoittajat, jotka ovat osoittaneet, että jos rahaa sijoitetaan ja sille annetaan aikaa kasvaa, voidaan kerätä valtavasti varallisuutta.

Sijoitusrahastosijoittamisessa Systematic Investment Plan (SIP) on vaihtoehto kertasummasijoitukselle. Kaikki eivät voi sijoittaa sijoitusrahastoon kertasummana tai kokonaissummana, joten SIP tai osamaksu on suosittu valinta. SIP-sijoitus antaa sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa kiinteän summan kuukausittain. SIP:n voi aloittaa niinkin alhaisella summalla kuin 100 Rs kuukaudessa.

Sijoitusrahaston SIP-laskin:

Oletetaan, että aloitat työn 20-vuotiaana pienellä 10 000 rupiaa kuukausipalkalla ja asut vanhempiesi luona, jolloin vältyt talon vuokrakuluilta, mikä voi säästää huomattavan määrän rahaa, varsinkin jos asut kaupungissa. Sijoitusrahasto SIP:t tarjoavat mahdollisuuden sijoittaa niin pienelläkin palkalla. Sinun tarvitsee vain noudattaa kaavaa 50/20/20/10.

Käytä tätä kaavaa: kohdista 50 % palkastasi säännöllisiin menoihin tai välttämättömiin tarpeisiin, varaa 20 % vapaa-ajan aktiviteetteihin, kuten ostoksille ja viihteeseen, varaa vielä 20 % säästämiseen ja investoi paremman tuoton saavuttamiseksi suurempien tavoitteiden saavuttamiseksi, kuten uuden auton ostaminen. tai omaisuutta. Lopuksi loput 10 % voidaan käyttää sijoitusrahaston SIP:n perustamiseen.

Oletetaan, että sijoitat 1 000 rupiaa tai 10 % palkastasi MF SIP:hen ja saat 12 %:n tuoton, joka on kohtalainen tuotto, joka perustuu sijoitusrahastojen kehitykseen osakesegmentissä viimeisen vuosikymmenen aikana. Kun saavutat eläkeikäsi 60-vuotiaana, sinusta voi tulla krorepati.

1 000 SIP 15 %:n tuottoprosentilla voi viedä sinut 1 19 000 rupiaan. Tämä on yhdistämisen voima.

Nyt, jos lisäät SIP-määrääsi 10 % joka vuosi, koska myös tulosi kasvavat vuosi vuodelta, tämä SIP voi 40 vuoden aikana tehdä 3,5 miljoonan rupiaa.

Kuitenkin, jos aloitusmääräsi SIP on 3 000 rupiaa ja maksat tämän seuraavan 40 vuoden ajan ja lisäät osuuttasi 10 prosentilla joka vuosi, eläkkeelle jäämishetkellä korpussi olisi 10,5 miljoonaa rupiaa. Päästäksesi tähän korpukseen, sinun on saatava talletuksillesi 12 % vuosituotto.

Samankaltaiset artikkelit