Viime hetken verosäästövinkkejä tuloveroasiantuntijoilta

Last minute tax saving tips from income tax experts

Tämä on se aika vuodesta, jolloin useimpien yksittäisten veronmaksajien on täytynyt olla suorittaneet verosäästösijoituksensa, jo toimittaneet sijoitustodisteen työnantajalleen ennen eräpäivää ja saattavat nyt odottaa maaliskuun palkkansa hyvitystä pankkiinsa. tilit ilman ylimääräisiä veronalennuksia.

Jos joku ei kuitenkaan ole vielä saanut verosäästötehtäväänsä valmiiksi, niin on aika kiirehtiä, sillä verosäästösijoituksen takaraja on vain parin päivän päässä.

Veroasiantuntijat sanovat, että 31. maaliskuuta on viimeinen päivämäärä tehdä investointeja verojen säästämiseksi tilikaudelle 2023-24. Jäljellä oleva aika voidaan käyttää viisaasti veronsäästövaihtoehtojen hyödyntämiseen pykälien 80C, 80CCD(1), 80D jne.

Tätä varten sinun on ”tutkittava vaihtoehtoja, kuten sijoittaminen ELSS-, PPF- tai sairausvakuutuksen ostamiseen, jotta voit optimoida verosäästösi ennen määräaikaa. Voit myös maksimoida verosäästösi tutkimalla viime hetken vähennyksiä, kuten osallistumista eläketileille, tekemällä hyväntekeväisyyslahjoituksia jne. Voimme tarkastella vaihtoehtoja, kuten sijoittaminen kansalliseen eläkejärjestelmään (NPS), Sukanya Samriddhi Yojana (SSY) tyttäresi tulevaisuuden vuoksi. . Jokainen tarjoaa mahdollisuuden optimoida verosäästösi tehokkaasti ennen määräaikaa. Vertaa myös aina uuden verojärjestelmän ja vanhan verojärjestelmän veroja ja valitse sen mukaan”, kertoo Abhishek Soni, toimitusjohtaja, Tax2win.in.

”Voit sijoittaa rahaa NSC:hen, PPF:ään ja SSS:ään, jotka ovat pohjimmiltaan velkatuotteita ja niille maksetaan ennakkoon korkoa. Jos et ole vielä käyttänyt 80CCD(1B) pykälän mukaista yksinomaista vähennystä tai olet jo käyttänyt 80C, sinun tulee maksaa enintään 50 000/- ennen 31. maaliskuuta saadaksesi tämän yksinomaisen edun”, sanoo vero- ja sijoitusasiantuntija Balwant Jain.

Voidaan huomata, että luvun VI A mukaiset vähennykset ovat edelleen olleet niillä arvioijilla, jotka valitsivat vanhan verojärjestelmän varainhoitovuodelle 2023-24. Kuluvan tilikauden lähestyessä viime hetken neuvontaa sovelletaan veronmaksajiin verosäästöihin vanhan verojärjestelmän mukaisesti.

Paramjit Khanna, M/s PN KHANNA:n ja Co Chartered Accountantsin vanhempi kumppani, sanoo: ”Maksut LIC-palkkioon, postiinvestointeihin, PPF:ään, Sukanya-talletusjärjestelmään jne. ovat oikeutettuja vähentämään tuloista 150 000 rupiaan asti kohdan 80C mukaisesti. Enintään 50 000 Rs:n suuruiset maksut NPS:ssä ovat oikeutettuja vähennyksiin 80CCD:n pykälän mukaisesti. Vastaavasti arvioitaville on mahdollista maksaa jopa 25 000 rupiaa säännöksen 80D mukainen lääkevakuutusmaksu. Yli 60-vuotiaiden eläkeläisten osalta vähennysraja on 50 000 ruplaa.

Edellä mainitun lisäksi pykälän 80TTA/80TTB vähennys on käytettävissä pankkikoroista 10 000 Rs / 50 000 Rs ansaittuihin 31.03.2024 asti, kun taas pykälän 80G vähennys koskee hyväntekeväisyysmaksuja 50 %/100 % ilmoitetulla tavalla. Kokonaisvaatimus on kuitenkin rajoitettu 10 prosenttiin vuoden 2023-24 kokonaistuloista, Khanna lisää.

Yleensä puhutaan verosäästövaihtoehdoista verojen suunnittelussa. ”On kuitenkin tärkeää huomata, että myös verojen korot ovat piilokuluja, joita ei yleensä huomaa ilmoitusten tekohetkellä. Tätä korkoa sovelletaan, kun verovelvollinen ei maksa riittävää ennakkoveroa. Siksi ennen 31. maaliskuuta 2024 on oikea aika tehdä korkealaatuinen 360 asteen arvio verovelvollisuudesta ja maksaa riittävä ennakkovero”, sanoo Vivek Jalan, partneri, Tax Connect Advisory, monialainen verokonsulttiyritys.

Tätä varten on kerättävä kaikki tuloasiakirjat – palkkalaskelmat, korkotodistukset, freelance-tulotodistukset, kuitit pankkitilille jne.; paitsi että saat selkeän kuvan verotettavasta kokonaistulosta ja tiedostamme oman verovelvollisuuden verkkoverolaskurien avulla tai konsultoi talousneuvojaa. On myös määritettävä jo vähennetty TDS tai jo maksettu vero.

”Sen jälkeen pitäisi maksaa alijäämän ennakkovero. Tämä säästäisi korkoa @1% kuukaudessa huhtikuusta eteenpäin”, Jalan sanoo ja lisää, että yksityishenkilöiden tulisi myös tarkistaa, ovatko he hyödyntäneet eri pykälien, kuten 80C, 80CCD (1B) ja 80D, mukaista verovapausrajaa. Siinä tapauksessa, jos on kattavuutta, he voivat sijoittaa jopa tilikauden lopussa.

Sosiaalisesti taipuvaiset HNI:t voivat käyttää tilaisuutta hyväkseen lahjoittaa nimetyille hyväntekeväisyysjärjestöille luvun 80G mukaisesti ja vaatia jopa 100 % vähennyksiä ennen 31. maaliskuuta 2024.

On huomattava, että useimmat pankit ja rahoituslaitokset toimivat 31. maaliskuuta, vaikka se olisi sunnuntai.

Ennen kuin sijoitat kovalla työllä ansaitut rahasi, sinun on myös ryhdyttävä varotoimiin ja vältettävä sijoittamista tuotteeseen vain verosäästöjen vuoksi.

Esimerkiksi, jos et ole vielä tehnyt täyttä investointia kuluvan vuoden verosuunnitteluun, on muutamia tuotteita, joihin sinun ei kannata koskea, kuten henkivakuutukset, ellet todella tarvitse henkivakuutusta, Jain neuvoo.

Samoin sinun ei pitäisi laittaa kertasummaa ELSS:ään, koska se on pohjimmiltaan osaketuote, joka on erittäin epävakaa. Sinun tulisi suunnitella aloittavasi sijoittaminen ELSS:ään ensi vuodesta alkaen SIP-tilan kautta suuren volatiliteetin välttämiseksi.

Samankaltaiset artikkelit