Oletko edelleen jumissa 2 000 Rs:n seteleissä vaikka RBI:n 7. lokakuuta määräajan jälkeen? Näin voit palauttaa nämä lailliset setelit

RBI, Reserve Bank of India, Rs 2,000, Rs 2,000 notes, money, finance, money news, india, india news, india latest news

Intian keskuspankki ilmoitti äskettäin 2 000 rupian seteleiden poistamisesta liikkeestä. Yleisöä pyydettiin tallettamaan setelit ja myös määräaikaa pidennettiin. Jatkettu määräaika 2 000 rupian seteleiden vaihdolle tai talletukselle oli 7.10.2023. Määräajan jälkeen keskuspankki oli ilmoittanut, että seteleiden vaihtoa ei sallita.

RBI:n viimeisimmän 30. syyskuuta tekemän päivityksen mukaan 19. toukokuuta 2023 liikkeessä olevien 2 000 rupian seteleiden kokonaisarvosta 3,56 miljoonaa rupiaa on jo palautettu, joten jäljellä on vain 0,14 miljoonaa rupiaa. liikkeessä 29. syyskuuta 2023. Tämä tarkoittaa, että 96 prosenttia 19. toukokuuta 2023 liikkeessä olevista 2 000 rupian seteleistä on palautettu.

2 000 rupian setelit ovat edelleen laillisia

Siitä huolimatta on huomattava, että 2 000 Rs:n setelit tunnustetaan edelleen laillisesti voimassa olevaksi valuutaksi. Jos jollakin on edelleen nämä muistiinpanot hallussaan, tässä on mitä tulee tehdä, jotta ne voidaan vaihtaa.

Voit vaihtaa tai tallettaa 2 000 Rs:n seteleitä vierailemalla yhdessä 19:stä RBI:n liikkeeseenlaskutoimistosta, jotka sijaitsevat eri puolilla Intiaa ja jotka sijaitsevat pääasiassa kaupungeissa, kuten Mumbaissa, Delhissä, Chennaissa ja Kolkatassa.

Vaihtoehtoisesti setelit voidaan lähettää Intian postin kautta näihin RBI:n toimistoihin. Yksityishenkilöiden tulee olla tietoisia siitä, että tämä prosessi edellyttää asianmukaista henkilöllisyystodistusta ja due diligence -menettelyjen noudattamista.

Vaadittavat asiakirjat

Näiden seteleiden vaihtamiseen tai tallettamiseen tarvittaviin asiakirjoihin kuuluvat voimassa olevat henkilöllisyystodistukset, kuten PAN, Aadhaar tai ajokortti KYC (Know Your Customer) -vaatimusten noudattamiseksi. Pidä lisäksi pankkitilisi tiedot helposti saatavilla luottoprosessia varten. Vaikka 2 000 rupian seteleiden pankkiin tallettamisen määräaika on umpeutunut, nämä setelit säilyttävät edelleen arvonsa.

On tärkeää mainita, että RBI ei ole määrittänyt määräaikaa 2 000 Rs:n seteleiden vaihtamiselle tai tallettamiselle aluetoimistoissaan. Tila on käytettävissä lisätietoihin asti.

Samankaltaiset artikkelit