Miten kryptovaluuttoja verotetaan Intiassa?

How are cryptocurrencies taxed in India?

Kaikki virtuaalisen digitaalisen omaisuuden, kuten kryptovaluutan ja NFT:n, siirtämisestä saadut tulot olisivat kiinteän 30 %:n verotuksen alaisia ​​sekä sovellettavat lisämaksut ja verot. Veronmaksaja ei kuitenkaan voisi vaatia vähennystä mistään menoista (muista kuin hankintamenoista) tai kuittaa tappiota laskeessaan tuloja tällaisten varojen luovutuksesta.

On aiheellista huomata, että mistään virtuaalisesta digitaalisesta omaisuudesta aiheutuvaa tappiota ei anneta kuittaa edes muun virtuaalisen digitaalisen omaisuuden tuotosta, eli sisäinen pään säätö VDA:iden välillä ei ole myöskään mahdollista.

Veronmaksaja ei esimerkiksi voi kuitata kryptovaluutoista aiheutuneita tappioita NFT:stä saatuihin voittoihin, vaikka sekä krypto että NFT kuuluvat VDA:n määritelmään.

Lisäksi veronmaksaja saisi nettosumman IT-lain u/s 194S lähdeveron vähentämisen jälkeen, jolloin tapahtuman määrä ylittää rahamääräisen kynnyksen ja tietyin muin ehdoin.

Veronmaksajan, joka osallistuu tällaiseen kryptovaluuttojen ja Non-Fungible Tokenien (NFT:iden) myyntiin, vaaditaan tiedot tällaisesta liiketoimesta VDA-luettelossa veroilmoituksessaan, joka edellyttää tietoja, kuten osto- ja myyntipäivämäärä, hankintahinta, saatu vastike jne.

Tämä Q&A-sarja julkaistaan ​​joka viikko torstaisin.

Vastuuvapauslauseke: Yllä jaetut näkemykset ja tosiasiat ovat asiantuntijan omia. Ne eivät heijasta Financialexpress.comin näkemyksiä

Samankaltaiset artikkelit