Saitko 5% arvion? Sijoitusrahaston SIP:n lisääminen 5 prosentilla vuodessa auttaa sinua saavuttamaan 5 miljardia rupiaa nopeasti – näin

mutual fund sip step-up calculation

Monet toimihenkilöt eri yrityksissä ovat saaneet työnantajilta huonoja arvioita tänä vuonna. Vuotuiset palkankorotukset voivat vaihdella vuosittain, mutta myös sijoitusrahastoihin sijoittavat työntekijät voivat saavuttaa taloudelliset tavoitteensa nopeasti lisäämällä vuotuista SIP:tä samalla prosentilla, jolla heidän palkkansa nousevat joka vuosi.

Sijoitusrahastoissa sijoittajat voivat korottaa SIP-summaansa vuosittain kiinteällä prosentilla maksimoidakseen tuottonsa pitkällä aikavälillä. Tämä ominaisuus, joka tunnetaan myös nimellä Step Up SIP, on erittäin hyödyllinen työkalu sijoittajan käsissä. Ymmärrämme tämä esimerkin avulla.

Mutta ensin joitakin oletuksia: Oletetaan, että olet saanut 5 %:n arvion ja odotat palkkasi nousevan vähintään tällä prosentilla joka vuosi. Sijoitat myös sijoitusrahastoon, jonka tavoitteena on saada 5 miljoonaa rupiaa sijoitusjakson aikana. Lisäksi järjestelmä, johon sijoitat, antaa vuositasolla 12 prosentin tuoton.

FundsIndian tekemä laskelma osoittaa, että lisäämällä SIP-määrää 5 % joka vuosi, 10 miljoonan rupian tavoitteen saavuttamiseen tarvittava kokonaisaika lyhenee merkittävästi (katso alla).

Jos teet kuukausittaisen 10 000 Rs:n SIP:n, kestää 32 vuotta ja 11 kuukautta saavuttaaksesi 5 miljardia rupiaa, jos sijoituksen vuosituotto on 12 prosenttia. Mutta 5 %:n lisäyksellä voit saavuttaa tämän tavoitteen 29 vuodessa ja 8 kuukaudessa.

Jos teet kuukausittaisen 20 000 Rs:n SIP:n, kestää 27 vuotta ja 3 kuukautta saavuttaa 5 miljardia rupiaa, jos sijoituksen vuosituotto on 12%. Mutta 5 %:n lisäyksellä voit saavuttaa tämän tavoitteen 24 vuodessa ja 4 kuukaudessa.

Jos teet kuukausittaisen 25 000 Rs:n SIP:n, kestää 25 vuotta ja 6 kuukautta saavuttaa 5 miljardia rupiaa, jos sijoituksen vuosituotto on 12%. Mutta 5 %:n lisäyksellä voit saavuttaa tämän tavoitteen 22 vuodessa ja 9 kuukaudessa.

Step UP SIP
Lähde: FundsIndia

Jos teet kuukausittaisen 30 000 Rs:n SIP:n, kestää 24 vuotta saavuttaa 5 miljoonaa rupiaa, jos sijoituksen vuosituotto on 12%. Mutta 5 %:n lisäyksellä voit saavuttaa tämän tavoitteen 21 vuodessa ja 5 kuukaudessa.

Jos teet kuukausittaisen 40 000 Rs:n SIP:n, kestää 21 vuotta ja 9 kuukautta saavuttaaksesi 5 miljardia rupiaa, jos sijoituksen vuosituotto on 12 %. Mutta 5 %:n lisäyksellä voit saavuttaa tämän tavoitteen 19 vuodessa ja 5 kuukaudessa.

Jos teet kuukausittaisen 50 000 Rs:n SIP:n, kestää 20 vuotta ja 1 kuukausi saavuttaaksesi 5 miljardia rupiaa, jos sijoituksen vuosituotto on 12 %. Mutta 5 %:n lisäyksellä voit saavuttaa tämän tavoitteen 17 vuodessa ja 10 kuukaudessa.

Jos teet kuukausittaisen 75 000 Rs:n SIP:n, kestää 17 vuotta saavuttaa 5 miljoonaa rupiaa, jos sijoituksen vuosituotto on 12 %. Mutta 5 %:n lisäyksellä voit saavuttaa tämän tavoitteen 15 vuodessa ja 2 kuukaudessa.

Jos teet kuukausittaisen 100 000 euron SIP:n, kestää 15 vuotta ja 1 kuukausi saavuttaaksesi 5 miljardia, jos sijoituksen vuosituotto on 12 %. Mutta 5 %:n lisäyksellä voit saavuttaa tämän tavoitteen 13 vuodessa ja 5 kuukaudessa.

Useat sijoitusrahastojärjestelmät ovat viimeisen 15 vuoden aikana tuottaneet yli 12 %. Vuotuisen tuoton kasvu auttaa sinua saavuttamaan taloudellisen tavoitteesi entistä nopeammin.

Samankaltaiset artikkelit