RBI:n rahapolitiikka: käteistalletusmahdollisuuden UPI pian! RBI Guv Das ilmoittaa lisää UPI-aloitteista

RBI Monetary Policy: UPI For Cash Deposit Facility Soon! RBI Guv Das Announces More UPI Initiatives

RBI:n rahapolitiikan uutisia: Pian voit tallettaa käteistä Unified Payments Interfacen (UPI) avulla käteistalletusautomaateissa.

Valtion keskuspankin pääjohtaja Shaktikanta Das ilmoitti asiasta rahapoliittisen komitean (MPC) lehdistötilaisuudessa perjantaina. Das sanoi, että on ehdotettu helpottamaan käteisen tallettamista käteistalletusautomaatteihin (CDM) UPI:n avulla, mikä parantaa entisestään asiakkaiden mukavuutta ja tehostaa pankkien valuutankäsittelyprosessia.

Käteistä voi tallettaa tietylle pankkitilille käteistalletusautomaateilla. Toisin kuin pankkiautomaatit, jotka jakavat vain käteistä, CDM:issä on käteistalletusmahdollisuus.

RBI:n päällikkö sanoi lisäksi, että käteisen tallettaminen CDM:ien kautta tapahtuu ensisijaisesti pankkikorttien avulla. ”Kun otetaan huomioon kokemus, joka on saatu korttittomasta käteisen nostosta UPI:llä pankkiautomaateilla, nyt ehdotetaan helpottamaan myös käteisen tallettamista CDM:iin UPI:n avulla”, hän kertoi.

Fiben perustaja ja talousjohtaja Ashish Goyal kommentoivat ehdotusta: ”UPI-tapahtumatason säännöllinen nousu osoittaa selvästi sen suosion Intian käyttäjien keskuudessa. Kun otetaan huomioon UPI:n laajamittainen hyväksyntä, UPI:n käyttöönotto käteistalletusmahdollisuuksissa antaa kuluttajille saumattomia talletusvaihtoehtoja, mutta tarjoaa myös lupaavan mahdollisuuden fintechille hyödyntää teknologiaa rahoituspalvelujen parantamiseksi.

Tämä aloite lisää asiakkaiden käyttömukavuutta virtaviivaistamalla pankkien valuutankäsittelyprosesseja, mikä takaa asiakkaille tehokkaamman ja yhtenäisemmän pankkikokemuksen, Goyal lisäsi.

Mitä tulee UPI-pääsyyn prepaid-maksuvälineille (PPI) kolmansien osapuolien sovellusten kautta, Das sanoi, että nyt ehdotetaan, että kolmannen osapuolen UPI-sovellusten käyttö sallitaan UPI-maksujen suorittamiseen PPI-lompakoista.

”Tämä parantaa entisestään asiakkaiden mukavuutta ja lisää digitaalisten maksujen käyttöönottoa pieniarvoisissa tapahtumissa”, RBI:n kuvernööri sanoi.

Tällä hetkellä UPI-maksuja PPI:iltä voi suorittaa vain käyttämällä PPI-myöntäjän tarjoamaa verkko- tai mobiilisovellusta.

”Ehdotus sallia UPI-pääsy prepaid-maksuvälineille (PPI) kolmansien osapuolien sovellusten kautta on tärkeä muutos, koska se antaa asiakkaille vapauden määritellä uudelleen taloudellinen matkansa, mutta myös tasoittaa tietä fintech-yrityksille innovoida ja tarjota monipuolisempaa, käyttäjäystävällisempää. ratkaisuja digitaalisten maksujen ympäristössä”, Goyal sanoi.

CBDC-alusta monikanavaisten tapahtumien käsittelemiseen

Das mainitsi myös lausunnossaan keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC) jakelusta muiden kuin pankkien maksujärjestelmien operaattorien kautta.

CBDC-pilotit ovat tällä hetkellä toiminnassa yhä useammilla käyttötapauksilla ja osallistuvilla pankeilla, hän sanoi ja lisäsi, että on olemassa ehdotus tehdä CBDC-Retail saataville laajemmalle käyttäjäsegmentille antamalla pankkien ulkopuoliset maksujärjestelmäoperaattorit tarjota CBDC-lompakoita. . ”Tämä helpottaa myös CBDC-alustan joustavuuden testaamista monikanavaisten tapahtumien käsittelyssä.”

Samaan aikaan keskuspankki julkisti perjantaina uuden tilikauden ensimmäisen kahden kuukauden rahapolitiikan. Huippupankki jätti ohjauskoron tai repokoron ennallaan 6,5 prosenttiin. Maksuvalmiusluottokorko (SDF) pysyi ennallaan 6,25 prosentissa ja maksuvalmiuskorko (MSF) ja pankkikorko 6,75 prosentissa.

Samankaltaiset artikkelit