PM Modi julkistaa Pohjois-Intian ensimmäisen jokien nuorentamisprojektin ”Devika” – Tarkista tärkeimmät ominaisuudet täältä

On-site review of the River Devika Rejuvenation Project by Union Minister Dr Jitendra Singh (Image/PIB)

Pohjois-Intian ensimmäinen joen nuorentamisprojekti ”Devika” on loppuvaiheessa ja pääministeri Narendra Modi omisti sen pian kansakunnalle.

Namami Gangan mallin mukaan rakennetun hankkeen pääministeri käynnisti helmikuussa 2019. Unionin ulkoministeri Dr Jitendra Singh suoritti sunnuntaina Devika-joen nuorentamisprojektin paikan päällä tarkastelun ja viimeistelyn.

Kunnostamista, nuorentamista ja kaunistamista on ollut odotettu pitkään, mutta vasta vuoden 2014 jälkeen tämä ensimmäinen lajissaan joen nuorentamisprojekti aloitettiin Pohjois-Intiassa Namami Gangan linjoilla, Singh sanoi.

Yli tunnin kestäneen tarkastelun aikana ministeri määräsi PWD:n (R&B) ja Udhampurin kaupunginvaltuuston virkamiehet varmistamaan erilliset syöttölaitteet keskeytymättömälle virransyötölle sekä ylläpitämään ghat-alueen siisteyttä ja kaunistamista.

Devika-jokea pidetään pyhän Ganga-joen sisarena, ja sillä on suuri uskonnollinen merkitys. Siksi nestemäisen jätteen hallintaprojekti (LWM) on toteutettu erikseen suojellakseen pyhän joen pyhyyttä Udhampurissa, Jammussa ja Kashmirissa.

J&K:n kaupunkien ympäristötekniikan osasto (UEED) rakentaa LWM-projektia, jossa on putkien ja kaivojen verkko, joka yhdistää kaikki hankkeen piiriin kuuluvat kotitaloudet, suojellakseen sen pyhyyttä.

Yli 190 miljoonan rupian kustannuksilla rakennetun rahaston jakaminen on keskuksen ja UT:n välillä suhteessa 90:10.

Nestemäisen jätteen huoltoprojektin lisäksi Devika Rejuvenation Projectin yhteyteen rakennetaan myös kiinteän jätteen huoltoprojekti (SWM), joka on monin tavoin tärkeä joen pyhyyden suojelemiseksi, liiton valtioministeri lisäsi.

Hanke sisältää myös kolmen jätevedenpuhdistamon rakentamisen, joiden kapasiteetti on 8 MLD, 4 MLD ja 1,6 MLD, 129,27 km:n viemäriverkoston, kahden polttohautauslaitoksen kehittämisen, suoja-aidan ja maisemoinnin, pienten vesivoimaloiden ja kolmen aurinkovoiman rakentamisen. kasvit.

Hankkeen valmistuttua jokien saastuminen vähenee ja veden laatu paranee.

Samankaltaiset artikkelit