Shriram AMC jatkaa vain aktiivista rahastotaloa: MD – Money News

The Financial Express logo

Huolimatta passiivisten rahastojen tulvasta sijoitusrahastomarkkinoilla, Shriram Asset Management Company (AMC), joka kuuluu Shriram-konserniin, keskittyy ensisijaisesti toimimaan vain aktiivisena rahastoyhtiönä, yhtiön johtavan virkamiehen mukaan.

”Olemme pohjimmiltaan aktiivinen rahastotalo ja se on asemamme. Jos pystymme tuottamaan alfaa sijoittajille oikeanlaisella sijoitusprosessilla, meillä on hyvä syy olla aktiivinen rahastotalo”, Shriram AMC:n toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Kartik Jain kertoi FE:lle.

Aktiivisia rahastoja hallinnoivat ammattimaiset rahastonhoitajat, jotka valitsevat osakkeet markkinoita paremmin, kun taas passiiviset rahastot jäljittelevät tietyn indeksin (kuten Nifty50) kehitystä. Koska mukana ei ole rahastonhoitajia, näiden rahastojen hallinnointipalkkiot ovat alhaisemmat.

Yksi maan vanhimmista rahastotaloista, Shriram AMC teki debyyttinsä passiivisessa tilassa lanseeraamalla likvidin pörssinoteeratun rahaston ”Shriram Nifty 1D Liquid ETF (Growth)” aiemmin tällä viikolla.

Jain sanoi, että rahasto on keskittynyt varakkaisiin henkilöihin, aktiivisiin kauppiaisiin ja perhetoimistoihin, jotka haluavat varata ylijäämävaroja lyhyemmälle kaudelle. Yksityissijoittajat, jotka haluavat sijoittaa ylijäämävaransa, voivat myös sijoittaa, koska se tarjoaa korkeamman tuoton ja välittömän likviditeetin verrattuna pankkien FD-sopimuksiin.

Shriram AMC:n keskittyminen aktiivisiin rahastoihin tulee aikaan, jolloin sijoitusrahastoala näkee passiivisten järjestelmien, mukaan lukien indeksirahastojen ja ETF:ien, nousun. Sebin tietojen mukaan ETF-järjestelmien määrä kolminkertaistui 192:een toukokuussa 2024, kun niitä oli 76 maaliskuussa 2020. ETF-järjestelmien nettovarallisuus oli toukokuussa 2024 6,97 biljoonaa ₹, kun se oli 1,46 biljoonaa ₹.

Zerodha AMC, äskettäin tulokas sijoitusrahastoliiketoiminnassa, on päättänyt keskittyä vain passiivisiin rahastoihin, kun taas Mukesh Ambanin Jio Financial Services on sitoutunut BlackRockiin keskittyäkseen indeksirahastoihin.

”Jotkut rahastotalot harkitsevat passiivisten kirjojen rakentamista asiakkaidensa ja strategiansa luonteen vuoksi. He ovat pohjimmiltaan passiivisia tulostrategiassaan. Olemme periaatteessa aktiivinen rahastotalo”, Jain sanoi.

Yritys on valmis lisäämään ETF-rahastoja tai käynnistämään indeksirahastoja, jos tuote pystyy vastaamaan tiettyyn tyydyttämättömään kysyntään. ”Yli 44 AMC:stä vain 8-9:llä on likvidejä ETF-rahastoja, ja niiden sisällä vain kolme tarjoaa sitä kasvuvaihtoehtona. Tästä syystä lanseerasimme Nifty 1D ETF:n”, Jain sanoi.

Tällä hetkellä Shriram AMC:llä on kuusi rahastoa, mukaan lukien kaksi osakerahastoa, kolme hybridirahastoa ja yksi korkorahasto, joiden kokonaisvarallisuus on yli 700 miljoonaa rupiaa.

Jain kertoi viimeisimmän ETF:n lisäksi, että yhtiö on myös rekisteröitynyt toiseen yön yli -rahastoon Sebin kanssa ja arvioi vaihtoehtoja osake- ja muilla alueilla.

Samankaltaiset artikkelit