Bitcoinin spot-markkinat ovat edelleen hieman ”outo”, ProShares-strategi sanoo – Digital Transformation News

US SEC chair Gary Gensler has voiced concerns about fraud and manipulation in crypto markets

ProSharesin globaalin sijoitusstrategin Simeon Hymanin mukaan Bitcoinin spot-markkinoilla on edelleen puutteita, mukaan lukien hintaerot pörsseissä ja alustariskit. Bloomberg TV:ssä keskiviikkona Hyman sanoi, että Bitcoinilla on useita hintoja, kun taas kryptovaluutan futuurit riippuvat hintojen yhdistelmästä jokapäiväisessä selvityksessä. Hyman epäili myös, kuinka käteisen luominen ja lunastukset toimivat käytännössä.

Tässä prosessissa välittäjät vaihtavat käteistä – taustalla olevan arvopaperin sijaan – liikkeeseenlaskijan kanssa, joka sitten ottaa vastuun Bitcoinin ostamisesta ja myynnistä. ETF:t käyttävät tyypillisesti luontoissuoritusmekanismia, jossa välittäjät jakelijat toimittavat itse omaisuuden liikkeeseenlaskijoille ja saavat vastineeksi ETF:n osakkeita.

”Se on kypsä, likvidi ja säännelty paikka”, Hyman sanoi viitaten Bitcoin-futuurimarkkinoihin. ”Spot-markkinat ovat vielä vähän, sanokaamme sitä oudoksi. FTX, Binance, tavaraa, tavaraa, takkuinen tukka uutisissa.” Vuonna 2021 ProShares Bitcoin Strategy ETF, joka käy kauppaa BITO-tunnuksella, debytoi ensimmäisenä Yhdysvalloissa listattuna Bitcoin-futuurirahastona.

Aiemmin Yhdysvaltain SEC:n puheenjohtaja Gary Gensler on ilmaissut huolensa petosten ja manipuloinnin mahdollisuudesta kryptomarkkinoilla. Nämä tekijät voivat vaikuttaa sääntelijöihin, kun ne harkitsevat Bitcoin-pörssissä noteeratun spot-rahaston hyväksymistä. Bitcoin putosi keskiviikkona 5,6 % 42 283 dollariin, kääntäen kurssin ennen tulevaa tammikuun 10. päivän määräaikaa, jolloin Yhdysvaltain SEC voi hyväksyä ensimmäisen pörssinoteeratun rahaston, joka on sidottu suoraan omaisuuden spot-hintaan.

Samankaltaiset artikkelit