Nasik sipuli mandis kiinni toista päivää

Nasik onion mandis, Nasik onion, Maharashtra onion, onion, onion news, maharashtra mandis

Mandis Maharashtran Nasikin alueella, maan tukkukaupan sipulikaupan keskus, pysyi suljettuna toista päivää peräkkäin torstaina, kun kauppiaat jatkoivat ”määrittelemättömään lakkoon” vaatien vientitullien poistamista, mandimaksujen alentamista ja virastojen lopettamista. kuten Nafed ja National Cooperative Consumers’ Federation of India (NCCF) myymästä sipulia torin pihalla.

Jos lakko jatkuu, se todennäköisesti häiritsee kotimaisia ​​toimituksia ja voi nostaa hintoja.

Ainakin 15 maataloustuotemarkkinakomiteaa (APMC) Nashikissa on aloittanut keskiviikkona toistaiseksi voimassa olevan lakon kahden viraston Nafedin ja NCCF:n sipulipuskurivaraston myyntiä vastaan ​​Mandin pihalla.

Kauppiaat sanoivat, että hallituksen sipulipuskurivarasto tulisi myydä vähittäismarkkinoilla annosliikkeiden kautta APMC:n sijaan. Sipulikauppiaat sanoivat, että molemmat virastot myyvät tuotteita paljon halvemmalla kuin vallitsevat tukkuhinnat APMC:issä

Kauppiaat ovat häirinneet myös vaatimalla mandimaksujen alentamista 1 prosentista 0,5 prosenttiin kaupan arvosta ja sipulin 40 prosentin vientitullin poistamista.

Nashikin piirin sipulikauppiaiden yhdistyksen puheenjohtaja Khandu Devre sanoi, että Maharashtran hallituksen kanssa torstaina käydyt neuvottelut eivät olleet ratkaisevia ja tulevasta toiminnasta päätetään perjantaina.

Noin satatuhatta kiloa sipulia huutokaupataan Nasikin 15 APMC:ssä, joista noin 30 000 sipulia huutokaupataan Lasalgaonissa ja sen kahdella osamarkkinapihalla.

Osaston mukaan sipulin vähittäismyyntihinnat nousivat viime kuun alun 20 ruplaa kilolta torstaina 30 ruplaan kilolta.

Syyskuusta 2021 negatiivisella alueella ollut sipulin inflaatio nousi elokuussa 23,18 prosenttiin.

Sipulin vähittäismyyntihinnat ovat alkaneet nousta ensimmäistä kertaa viime kuun puolivälissä lähes kahden vuoden jälkeen, kun raportit kertoivat hitaasta kharif-kylvöstä monsuunien saapuessa keskeisissä tuotantovaltioissa Maharashtran ja Karnatakan.

Viime kuussa hallitus oli asettanut 31.12.2023 asti sipulien viennille 40 prosentin vientitullin kotimaisen tarjonnan parantamiseksi ja hintojen nousun hillitsemiseksi.

Tämä oli ensimmäinen interventio sipulin viennissä sitten tammikuun 2021. Hallitus ei ole asettanut sipulien vientikieltoa vuoden 2021 jälkeen, mikä oli sääntö muutama vuosi sitten.

NCCF ja Nafed myyvät tällä hetkellä sipulia 0,3 miljoonan tonnin puskurivarastosta voimakkaasti tuettuun hintaan 25 Rs/kg kuluttajille eri alueilla.

Samankaltaiset artikkelit