Cryptoverse: yhtä hyvä kuin kulta? Spot bitcoin ETF:t pyrkivät lisäämään kysyntää Yhdysvalloissa – Digital Transformation News

BlackRock declined to comment on its pending spot bitcoin ETF

Bitcoin, alkuperäinen kryptokapinallinen, kilpailee rahoituslaitoksen ytimeen pörssilistatulla rahastolla, joka seuraa sen hintaa. Mutta osuuko se kultaan? Maailman suurin kryptovaluutta on hypännyt 28 % lokakuussa, ja sijoittajat lyövät vetoa Yhdysvaltain sääntelijöistä, jotka antavat vihreää valoa spot bitcoin ETF:lle ja vapauttavat siten uuden kysynnän aallon.

No, sitä on vaikea sanoa markkinatoimijoiden laajan valikoiman arvioiden perusteella, jotka vaihtelevat 3 miljardista dollarista ensimmäisen päivän 55 miljardiin dollariin viiden vuoden aikana. ”Katsomaanni analogia koskee kultaa”, sanoi Dave Mazza, ETF-toimittaja Roundhill Investmentsin strategiajohtaja ja lisäsi, että kultamarkkinat olivat muuttuneet spot-ETF:ien hyväksymisen myötä.

Hän sanoi odottavansa, että ensimmäiset bitcoin-ETF:t näyttävät näkevän ”ostoaallon”, mikä toistaa kaikkien aikojen ensimmäisen kulta-ETF:n lanseerauksen vuonna 2006 Yhdysvalloissa tai bitcoin-futuurien ETF:n vuonna 2021. Mainstream-sijoitusjättiläiset, kuten BlackRock ja Fidelity sekä krypto-painotteiset yritykset, kuten Grayscale, ovat jättäneet hakemuksia spot-bitcoin-ETF:ille. Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitea harkitsee kahdeksasta kymmeneen hakemusta uusista spot-bitcoin-tuotteista, sen puheenjohtaja sanoi torstaina, mutta ei antanut yksityiskohtia päätösten ajoituksesta.

ETF-optimisteja vastaan ​​ovat ne perinteiset sijoittajat, jotka ovat pitkään varovaisia ​​krypton suhteen ja jotka sanovat, etteivät he voittaisi uusia sijoitusvälineitä. ”Yksikään penniäkään asiakkaideni rahoista ei löydä tietä näihin väärin syntyneisiin niin kutsuttuihin sijoituksiin”, sanoi George Gagliardi, Coromandel Wealth Managementin sijoitusneuvoja Lexingtonissa, Massachusettsissa, joka uskoo, että kryptovaluutoilla ”ei ole taustalla olevaa luontaista arvoa”.

Mahdollisuus ETF:stä, joka tarjoaa sijoittajille suoran altistuksen bitcoinille, on kuitenkin nostanut kryptovaluutan hintaa, joka saavutti viime viikolla 35 198 dollaria, korkeimmalle tasolle sitten toukokuun 2022. Sijoittajat ja analyytikot käyttävät arvioita ETF:n kysynnästä. , kullan ETF-markkinoiden koosta nykyisten tuotteiden kysyntään, vaihtelevat melkein yhtä paljon kuin niiden päätelmät. Bitcoin-markkinat ovat myös läpinäkymättömät, ja hintaliikkeitä ohjaavat enimmäkseen sijoittajien mieliala.

Yhdysvaltalainen kryptoyritys NYDIG arvioi spot-bitcoin-ETF:n kysynnän olevan noin 30 miljardia dollaria. Heidän laskelmissaan verrataan kulta- ja bitcoin-ETF:n kokoa – 210 miljardia dollaria vs. 28,8 miljardia dollaria – ja mukautetaan niitä niiden suhteellisen volatiliteetin mukaan. ”On harvinaista nähdä täysin uusi omaisuusluokka saapuvan ETF-markkinoille”, sanoi Todd Sohn, Strategas Securitiesin ETF-strategi. ”Tämä tekee vaikeaksi arvioida tarkalleen, kuinka paljon kysyntää tulee toteutumaan.”

Nykyiset bitcoin-ETF:t, jotka on sidottu futuurien hintaan, eivät seuraa hintamuutoksia tarkasti, ja futuurisopimusten jatkamisen kustannukset voivat syödä tuottoja, minkä vuoksi monet sijoittajat pitävät niitä vähemmän toivottavana välineenä. Steven McClurg, Valkyrie Fundsin sijoitusjohtaja, joka on hakenut spot-bitcoin-ETF:ää, uskoo, että yksi lähtökohta kysynnän mittaamisessa on Grayscale Bitcoin Trustin (GBTC), avoimen yksityisen säätiön koko, joka omistaa bitcoineja suoraan. ”Jos tarkastellaan GBTC:n nykyistä markkina-arvoa – 3,2 miljardia dollaria – se on todennäköisesti ensimmäisen päivän kysyntä” spot-bitcoin-tuotteelle, hän sanoi.

Jotkut kannattajat sanovat, että rahoitusneuvojat, eläkerahastot ja muut rahanhoitajat – Boston Consulting Groupin arvioiden mukaan noin 46,5 biljoonaa dollaria pääomaa – voivat olla merkittävä kysynnän lähde spot-bitcoin-ETF:lle. ”Jos BlackRock saavuttaa markkinoille, osa johtotaloista ja rahoitusneuvojista lisää rahastonsa alustoihin”, sanoi Matthew Sigel, VanEckin digitaalisen omaisuuden tutkimuksen johtaja, jolla on spot-bitcoin-ETF, joka odottaa SEC:n hyväksyntää.

BlackRock kieltäytyi kommentoimasta vireillä olevaa bitcoin-ETF:ään, paitsi vahvistaakseen, että se odottaa edelleen SEC:n lopullista hyväksyntää. Kryptoyhtiö Bitwise Investmentsin toimitusjohtaja Matthew Hougan sanoi teollisuuspaneelissa aiemmin tässä kuussa, että hän odottaa spot-bitcoin-ETF:n tuovan 55 miljardia dollaria ensimmäisen viiden vuoden aikana. Hänen ennusteensa perustuu kysynnän kehittymiseen pienemmillä markkinoilla, joilla on jo olemassa spot-bitcoin-ETF:itä, kuten Kanadassa.

Kuinka suureksi kysynnästä tahansa, se ei todennäköisesti pysty ylläpitämään tarjontaa kaikilta omaisuudenhoitajilta, jotka kilpailevat osasta toimintaa, sanoi Steve Sosnick, Interactive Brokersin päästrategi. ”Tulevatko ne kaikki menestyneitä? Ei tietenkään”, hän lisäsi. ”Parhaiten markkinoineet menestyvät, mutta puolet on poissa kahdessa vuodessa.”

Samankaltaiset artikkelit