Coomi Kapoorin sisäraita

Andhra Pradesh, bjp, hema malini, Amit Shah, congress-aap,

Liittoutuneiden ongelmat

Andhra Pradesh CM YS Jagan Mohan Reddy tuki BJP:n hallitusta epäluottamusäänestyksessä, mutta varoittavasti. Hän totesi, että hänen puolueensa on aina tukenut keskushallintoa tärkeissä asioissa eduskunnassa ideologisista eroista huolimatta. Mutta varoitti, että jos BJP harkitsi sidomista Chandrababu Naidun TDP:n kanssa vuonna 2024, se olisi sota tulevaisuudessa. Andhra lähettää 25 kansanedustajaa parlamenttiin, ja BJP ymmärtää, että väärä päätös liittoutumisesta osavaltiossa, jossa sillä on vain vähän läsnäoloa yksinään, voi vaikuttaa vallan säilyttämiseen keskuksessa vuonna 2024. BJP on lykännyt päätöksen TDP-liittouma, ainakin tammikuuhun asti.

Shinde Sena ei ilmoittanut kahta kansanedustajaa, joiden nimet toimitettiin Lok Sabhan puhemiehelle epäluottamusäänestyksessä. Sen sijaan vain Shrikant Shinde, CM:n poika, puhui. BJP:n kysyttäessä vaihdon syytä Shrikant vastasi uhmakkaasti, että Sena vain seurasi BJP:n esimerkkiä olla noudattamatta sanojaan.

Naveen Patnaikin sana on laki hänen puolueessaan, joten hän hämmästyi, kun jotkut BJD:n kansanedustajat kyseenalaistivat hänen päätöksensä tukea Delhin NCT-lain muutosta. Vanhempi kansanedustaja huomautti, että lakiesitys, joka vaikutti maan liittovaltion luonteeseen, vaikutti myös BJD:n kaltaiseen alueelliseen puolueeseen. Patnaik kohautti olkapäitään kyselyn ja huomautti, että Odisha oli köyhä valtio, joka tarvitsi keskuksen tukea. Myöhemmin hän kertoi viheliäisesti avustajalleen, että hänen on täytynyt olla vanha, koska kansanedustajat kyseenalaistivat hänen tuomionsa.

Tähti ristissä

BJP:n kansanedustaja Hema Malini kieltäytyi allekirjoittamasta protestikirjettä, jonka useat BJP:n naisparlamentaarikot allekirjoittivat Rahul Gandhin ”lentävää suudelmaa” vastaan ​​hänen poistuessaan parlamentista. Siirtoa johti Smriti Irani. Malini sanoi, ettei ollut nähnyt Rahulin kyseenalaista elettä. BJP on jo suuttunut Malinille siitä, että hän ilmoitti yksipuolisesti vaalipiirissään, että hän kilpailee vain Mathurasta tai ei ollenkaan.

Ei omahyväisyyttä

BJP on järkyttynyt nopeudesta, jolla kongressi ja AAP näyttävät pääsevän yhteisymmärrykseen paikkojen jakamisesta. Amit Shah tiukkasi vanhempaa Rajasthanin kansanedustajaa, joka huomautti, että BJP oli voittanut 303 paikkaa vuonna 2019, joten vaikka tappioita olisikin muutama, se nousisi silti voittajaksi vuoden 2024 vaaleissa. Juuri tällaiset ”India Shining” -kampanjaa vuonna 2004 johtaneen Pramod Mahajanin varmat lausunnot johtivat puolueen kaatumiseen, Shah vastusti. Varovainen sisäministeri ei jätä mitään sattuman varaan.

Äskettäin televisiokanavalle tilattu kysely ennusti 318 paikkaa NDA:lle ja vain 175 INTIAlle, mutta osavaltion kyselytutkimukset tulevista vaaleista Madhya Pradeshissa, Rajasthanissa ja Chhattisgarhissa antavat toisenlaisen kuvan.

Kongressin ja AAP:n ymmärtäminen

Kongressin ja AAP:n välinen yhteisymmärrys syntyi sen jälkeen, kun AAP:n johtaja Arvind Kejriwal puhui suoraan Sonia Gandhille ja varoitti, että molemmat osapuolet ovat vaarassa menettää 21 paikkaa, jos ne eivät muodosta liittoa. Hän viittasi seitsemään Delhin parlamentaariseen vaalipiiriin, joista 13 oli Punjabissa ja yksi Chandigarhissa. Koska nuorempien lähettiläiden väliset keskustelut paikkojen jakamisesta eivät johtaneet mihinkään, Kejriwal ehdotti, että vain huippujohtajien tulisi keskustella paikkojen jakamisesta. Kongressi voi myös myöntää AAP:lle yhden paikan Haryanassa ja Gujaratissa.

Antaa heidät arvailemaan

Kongressi jäi punaiseksi parlamentin epäluottamusäänestyksessä, koska oikukas Rahul Gandhi piti kaikki, myös oman toimistonsa, pimeässä siitä, milloin hän puhuisi esityksestä. Puolue ilmoitti Lok Sabhan puhemiehelle klo 11.55 – esityksen oli määrä alkaa klo 12 –, että Rahul on keskustelun ensimmäinen puhuja. Rahul kuitenkin yhtäkkiä kääntyi Gaurav Gogoin puoleen ja käski häntä aloittamaan liikkeen. Peittääkseen hämmennystä, vanhemmat kongressin jäsenet tarjosivat lukuisia selityksiä Rahulin saapumatta jättämiseen – sairaaloista väitteisiin, että hän halusi puhua vain pääministerin ollessa paikalla kolmantena päivänä. Rahul sai jälleen puolueen jäsenensä takajalolta pitämällä puheensa keskustelun toisena päivänä, jolloin Narendra Modi ei ollut paikalla. Rahul päätti puhua extempore sen sijaan, että lukisi tekstistä, jossa oli hänelle valmistettuja tosiasioita, lukuja ja luodikohtia.

Shell-järkyttynyt

Toimittaja Nidhi Sharman uusi kirja She, the Leader: Women in Indian Politics tarjoaa oivaltavia, kertomattomia tarinoita naispoliitikoista. Esimerkiksi Bansuri Swaraj, Sushma Swarajin tytär, vahvistaa yleisen vaikutelman, että hänen äitinsä oli shokissa, kun hänet pudotettiin kabinetista vuonna 2019 ilman ennakkovaroitusta. Jopa saavuttuaan Rashtrapati Bhavaniin vannomaan virkavalansa, Swaraj oli edelleen toiveikas.

Samankaltaiset artikkelit