Biden selviää häiriöstä – Opinion News

US Congress

Kuluneen viikon aikana Yhdysvaltain kongressi saavutti merkittävän lainsäädännöllisen virstanpylvään hyväksymällä neljä ratkaisevaa lakiesitystä. Näiden joukossa on kolme erillistä lainsäädäntöä, joiden tarkoituksena on tarjota hätämäärärahoja Israelille, Ukrainalle ja Intian ja Tyynenmeren alueelle eri liittovaltion virastojen kautta.

Lisäksi esiteltiin neljäs lakiesitys, jonka tarkoituksena on kieltää suosittu sosiaalisen median TikTok.

Määräraha sisältää 60,8 miljardia dollaria Ukrainan tukemiseen, kun taas Israelille on määrä saada 26,4 miljardia dollaria, joista 9 miljardia dollaria on erityisesti osoitettu humanitaariseen apuun konfliktista kärsiville, kuten Gazan siviileille. Intian ja Tyynenmeren alueelle on varattu 8,1 miljardin dollarin summa, jossa mainitaan erityisesti Taiwan.

Lisäksi lakiehdotus sisältää säännöksiä, joiden tarkoituksena on määrätä rangaistuksia Iranin ja Venäjän viranomaisille. Lisäksi laki velvoittaa myymään TikTokin sen emoyhtiön, kiinalaisen ByteDancen, tai sen toiminta Yhdysvalloissa kielletään.

Lakiehdotukset ovat vaivanneet Yhdysvaltain edustajainhuoneessa kuukausia johtuen republikaanien ja demokraattien välisestä kiivasta erimielisyydestä kahdesta keskeisestä asiasta. Alun perin parlamentissa esitellyt laskut ovat yhteensä 95 miljardia dollaria.

Kongressin republikaanit pitivät tätä umpikujaa mahdollisuutena lykätä laskuja ja painostaa demokraattista Bidenin hallintoa hyväksymään tiukat rajavalvontatoimenpiteet. Yksi republikaanien oppositiota ajavista tärkeimmistä huolenaiheista on Bidenin hallinnon havaittu kyvyttömyys käsitellä maahanmuuttokysymyksiä tehokkaasti. Jopa 7,2 miljoonaa laitonta siirtolaista on ylittänyt Yhdysvaltain etelärajan hallinnon virkaan astumisen jälkeen, joten republikaanit pyrkivät hyödyntämään tätä keskipisteenä saadakseen lisää ääniä tulevissa vaaleissa.

Republikaanit ovat yhdistäneet Ukrainan avun kysymyksen rajaturvallisuuteen Yhdysvaltojen eteläosissa ja kehottaneet Bidenin hallintoa puuttumaan laittomaan maahanmuuttoon ja karkotuksiin. Heidän vaatimuksensa ovat laittomien maahanmuuttajien nopeutettu karkottaminen ja Yhdysvaltoihin pääsyä hakevien maahantulon varmistusprosessin tiukentaminen.

Lopulta päätöksen esitellä lakiesitys parlamentissa teki republikaanipuolue edustajainhuoneen puhemiehen Mike Johnsonin johdolla huolimatta hänen puolueensa ultrakonservatiivisen ryhmän jatkuvasta vastustuksesta. Puhuja Johnson joutui ratkaisevaan vaiheeseen tasapainottaen poliittista omaisuuttaan perintöönsä vastaan.

Ymmärtäessään Yhdysvaltojen kongressin jatkuvan umpikujan mahdolliset seuraukset, erityisesti mitä tulee Ukrainalle annettavaan apuun, Johnson päätti linjata itsensä ”historian oikeana puolena” näkemänsä kanssa välttäen samanlaisen kohtalon kuin edeltäjänsä Kevin McCarthy. Johnsonin mielenmuutoksen kannalta kriittisiä olivat tiedustelutiedotukset CIA:n päällikön kanssa Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin tilanteen kehittymisestä.

Vaikka Johnson kohtasi juurtunutta vastustusta oman puolueensa sisällä, mukaan lukien uhkailut, tilanteen kiireellisyys vaikutti Johnsonia. Useat tekijät vaikuttivat todennäköisesti Johnsonin lopulliseen päätökseen esittää ja hyväksyä laki vastustuksesta huolimatta. Ensinnäkin Donald Trumpin rajalakia koskeva kritiikki lieventyi huomattavasti, mikä osui samaan aikaan hänen New Yorkin oikeudellisten ongelmiensa kanssa. Toiseksi Yhdysvaltain kongressin lisääntyvä paine murtaa lainsäädännöllinen inertia vahvistui, kun Ukraina kohtasi Venäjän kiihtyvän aggression ja kärsi strategisista takaiskuista taistelukentällä, mitä pahensi Venäjän joukkojen jatkuvat hyökkäykset kriittistä infrastruktuuria vastaan.

Vallitseva kysymys näiden Ukrainaa koskevien laskujen ympärillä on, riittääkö apupaketti. Ukraina on kärsinyt viime kuukausina merkittäviä tappioita, mukaan lukien strategiset alueet, kuten Avdiivka ja Bakhmut, ja Venäjän joukot ovat nyt kohdistaneet kohteen Itä-Ukrainassa sijaitsevaan kriittiseen Kharkoviin. Arviot osoittavat mahdollisen uuden Venäjän hyökkäyksen tänä kesänä.

Ehdotettu paketti voisi mahdollisesti vahvistaa Ukrainan ilmapuolustusjärjestelmiä, mikä on ratkaisevan tärkeää Venäjän tulevien hyökkäyksien estämisessä. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyy on myöntänyt avoimesti epäsymmetrisen kuilun Venäjän ohjuskapasiteetin ja Ukrainan puolustuksen välillä.

Alkuperäinen 1 miljardin dollarin arvoinen tarvikkeiden jako sisältää joukon tärkeitä resursseja, kuten ilmapuolustusohjusjärjestelmiä, HIMARS-ammuksia, tykistöammuksia, panssaroituja ajoneuvoja, tarkkuusilmaammuksia, panssarintorjunta-aseita, pienaseita, laitteita ja varaosia. .

Huolimatta siitä, että avustuspaketti on leimattu avuksi Ukrainalle, huomattava osa – jopa 48 miljardia dollaria – on varattu amerikkalaisille puolustusurakoitsijoille. Tämä määräraha on tarkoitettu täydentämään pitkittyneen konfliktin seurauksena ehtyneitä Yhdysvaltain varastoja tai valmistamaan lisäaseita Ukrainalle.

Voidaan väittää, että Israelille myönnettävä apu on yhtä tärkeä Bidenin hallinnolle kuin Ukrainalle. Tulitauko Gazan alueella on herättänyt mielenosoituksia korkeakoulujen kampuksilla ympäri Yhdysvaltoja, mikä on saanut Bidenin huolellisesti kalibroimaan kantansa ja toimintansa Israelin tukemiseksi.

Näin ollen hänen vakaa viestinsä Netanjahulle, että Yhdysvallat ei osallistu sotilaallisesti Israelin Iranin vastaiseen kiihtymiseen, sekä Gazan avustuslaiturin rakentaminen ja neuvot Rafahin hyökkäystä vastaan, ovat kaikki osaltaan auttaneet Bideniä kaventamaan äänestyseroja Trumpin kanssa kotimaassa. .

Israelille suunnatulla avustuspaketilla on kaksi tarkoitusta: sen puolustusjärjestelmien vahvistaminen, kuten rautakupolin täydentäminen, mutta myös Gazan auttaminen. Bidenin hallinto on kuitenkin huolehtinut siitä, että hyväksytty rahoitus ei kulje UNRWA:lle, YK:n ensisijaiselle Palestiinan virastolle.

Näiden keskellä Bidenin hallinto on edelleen erittäin tietoinen Intian ja Tyynenmeren geopoliittisesta maisemasta ja lisääntyvästä kilpailusta Kiinan kanssa. Vastauksena kasvavaan huoleen Kiinan mahdollisesta pääsystä Yhdysvaltain käyttäjätietoihin TikTokin kautta, yksi hyväksytyistä lakiehdotuksista asettaa ByteDancelle vuoden uhkavaatimuksen myymään kaikki omaisuutensa Yhdysvalloissa 270 päivän kuluessa. Tämä lainsäädäntötoimi korostaa laajempaa informaatiosodankäynnin dynamiikkaa, joka muokkaa nykypäivän geopolitiikkaa, mikä merkitsee mahdollista uutta mahtavaa peliä Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä digitaalisessa maailmassa.

Samankaltaiset artikkelit