Jefferies on nousujohteinen Bharti Airtelissa, selvitä miksi se suosii Jioa – Market News

Bharti Airtel share price today, Reliance JIO share price today

Jefferies pitää Bharti Airtelin alan parhaimpana valintana yhtiön vahvan käyttökatteen ja vapaan kassavirran perusteella. Strateginen keskittyminen verkkoinvestointeihin asettaa Bharti Airtelin suotuisasti navigoimaan kehittyvässä telealan maisemassa.

Tästä huolimatta Jefferies kiinnittää huomiota Bharti Airtelin ja Jion strategiseen suuntaan ja korostaa heidän horjumatonta sitoutumistaan ​​verkkoinvestointeihin. Tämä strateginen painopiste on asettanut ne ainutlaatuisesti Vodafone Ideaan verrattuna, mikä on osaltaan kasvattanut markkinaosuuksiaan.

Raportin mukaan Bharti Airtelin investoinnit Intian mobiilisegmentissä olivat kolmannella neljänneksellä vahvat 57 miljardia rupiaa. Jyrkästi vastakohtana VIL koki merkittävän laskun, kun kolmannen vuosineljänneksen kassavarat putosivat usean vuoden alimmilleen 3,3 miljardiin ruplaan.

Bharti Airtelin ennakoivasta lähestymistavasta on esimerkkinä 30 000 tukiaseman lisäys kolmannella vuosineljänneksellä. Tämä on jyrkässä ristiriidassa VIL:n 1 600 tukiaseman laskun kanssa samana ajanjaksona. Tällä hetkellä Bharti Airtelilla on yli kaksinkertainen määrä tukiasemia VIL:n verkkoon verrattuna.

Jefferies ennustaa, että Bharti Airtelin, Jion ja taloudellisesti haavoittuneen VIL:n välinen ero verkkoinvestoinneissa johtaa todennäköisesti Bhartin ja Jion jatkuvaan markkinaosuuden kasvuun kilpailevalla televiestintäympäristöllä.

Raportti tarjoaa keskeisiä poimintoja, jotka osoittavat, että alan tulojen kasvu on edelleen suuria ykkösnumeroisia, mikä edellyttää tariffien korotuksia parantamiseksi. Jefferies myös ennakoi markkinaosuuden jatkuvan siirtyvän kohti Bharti Airtelia ja Jioa havaitun investointien eron vuoksi.

Lisäksi raportissa todetaan, että rajoittamattomat 5G-suunnitelmat voivat rajoittaa keskimääräisen käyttäjäkohtaisen tulon (Arpu) kasvua, ja 5G-kaupallistamisen painopisteen odotetaan elpyvän CY24:ssä. Lisäksi merkittävää marginaalin kasvua nykyiseltä tasolta, jos tariffia ei nosteta, pidetään epätodennäköisenä myynti- ja markkinointikustannusten (S&M) nousun vuoksi.

Suorituskatsaus 3QFY24:lle paljastaa tasaisen liikevaihdon kasvun televiestintäsektorilla Bharti Airtelin kasvaessa markkinaosuuttaan. Nettolisäykset hidastuivat hieman alhaisempien bruttolisäysten vuoksi, mutta kokonaistilaajamäärä kasvoi voimakkaasti. Ebitda-katteen kasvua rajoitti kuitenkin korkeammat myynti- ja markkinointikustannukset (S&M).

Mitä tulee liikevaihdon kasvuun ja markkinaosuusdynamiikkaan, raportti osoittaa kolmen suurimman teleoperaattorin vakaan liikevaihdon kasvun 2 % QoQ/9 % vuotta aiemmasta. Bharti Airtelin liikevaihdon kasvu kiihtyi edelliseen neljännekseen verrattuna 3 prosenttiin, mikä johtui odotettua paremmasta keskimääräisestä käyttäjäkohtaisesta tulosta (Arpu), kun taas Reliance Jion liikevaihdon kasvu pysyi vakaana 2,5 prosentissa QoQ, ja VIL:n liikevaihto laski.

Tilaajatrendit korostavat Bharti Airtelin arviolta 35 peruspisteen (bps) markkinaosuuden kasvua, kun vastakohta VIL:n 35 peruspisteen laskuun. Nettoliittymien määrä kolmannella vuosineljänneksellä, vaikkakin hieman maltillisesti, oli silti toiseksi suurin viimeisten 11 vuosineljänneksen aikana.

Samankaltaiset artikkelit